Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със стрелката за гориво.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем със стрелката за гориво.

    Имам странен проблем със стрелката за бензин. Колата е стило 1.6. Когато нивото падне под първата чертичка, като загася и запаля отново стрелката забива в крайна долна точка, светва лампата Range To Empty показва ---/---. Поплавъка ли запецва, някой имал ли е подобен проблем?

    #2
    стрелка

    Карай и небарай !

    Коментар


      #3
      Re: стрелка

      OKK написа:
      Карай и небарай !
      Колега, защо мислиш така?Ако ти е удобно, да се обосновеш
      Ползвайте мигачи!
      Sometimes I feel like screaming

      Коментар


        #4
        Трябва да се извади сондичка ли какво е и да се почисти старателно. После трябва да се нагоди както трябва да е стрелката чрез поплавъка. Аз се разминах с едно черпене на майсторчето, там където си поддържам автомобила

        Коментар


          #5
          Благодаря за отговорите Карай и не барай ми хареса, в повечето случай така действам, обаче ме дразни много. На предишната кола не и работеше изобщо стрелката и само се ориентирах по лампичката. Та като вдигна задната седалка имам добър достъп до капачката отгоре и мога да развъртя капачката с помпата и нещата .. само че пречи мъркуча на помпата. Ако го махна няма ли да влезе въздух, да потече бензин и т.н.?

          Коментар


            #6
            За протичане-ще потече,ама не е много,въздух че ще "влезе"...когато дадеш контакт после ,ще чуеш как бълбука в резервоара.Правих това упражнение преди 2-3 седмеци,не е сложно
            MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
            ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

            Коментар


              #7
              Ще напълня над половината и ако пак стане така, след като падне нивото, ще го разглобя вече. Имам и друг проблем с резервоара. Ако напълня догоре на бензиностанция и започва да прелива отнякъде и става езеро под колата, олива по резервоара, сякаш тече от всякъде. Преди си спомням, че го нямаше тоя проблем и се случва само на шел. Преливник ли има някакъв, защо само на шел се получава?

              Коментар

              Working...
              X