Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трудно освобождаване от първа скорост на Фиат Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трудно освобождаване от първа скорост на Фиат Стило

От време на време се появява проблем на Стило 1,9JTD - трудно освобождава от първа скорост. Интересното е, че вкарва съвсем нормално и на първа и на втора скорост. Проблемът се появява от време на време, има го няколко дни, после изчезва, след известно време пак се появява. Имал ли е някой такъв проблем и от какво може да е? Благодаря.
    STILO 1,9JTD

А това прави ли го и при изключен двигател?
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
      А това прави ли го и при изключен двигател?
      При изключен двигател не го прави.
      STILO 1,9JTD

Коментар

Изглежда ми като проблем по-скоро в лостовата система, отколкото в самата кутия.

Коментар

Колеги, никой друг ли няма някаква идея от какво може да бъде?
          STILO 1,9JTD

Коментар

на пример проблем с съеденителя
            ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
            ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Аз смених излишно комплект съединител заради жило-менте! Два пъти сменях жило и колата не можеше да превключва скоростите при работещ двигател. И тогава майсторът отсече: ще сменяме съединител. Оказа се, че в стария има още много живот, но няма нищо, сега съм с чисто нов. След смяната на съединител проблемите продължиха. След това си купих от axm-auto хубаво жило и всички проблеми изчезнаха. Покрай тези неволи стигнах до извода, че много малко са майсторите, които са в час с проблемите около скоростната кутия или съединителя. Повечето налучкват и са на метода проба-грешка. Твоето стило с жило ли е или с помпа? Ако е с жило, най-елементарното е да се пробва първо с регулиране и след това да се мисли за нещо друго. Препоръчвам ти да пуснеш темата си и във http://www.axm-auto.com/pBB2/index.php .

Коментар

Стилото мисля че е с помпа.Странно е да не може да изключва само първа скорост.Ако с другите няма проблем, бих заложил на лостова система.Качи колата на канал, и напръскай с WD40 цялата лостова система.Всъщност не можеш да върнеш лоста, или връщаш лоста но не превключва?По препоръката на snake...и в 24 часа на първа страница да си пусне темата, пак ще получи друг съвет от тези тук, всеки си има различно мнение.
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Аз имах проблем с включване на трета скорост в движение.От втора отиваше на пета направо,като и самото връщане на лоста в неутрална позиция беше с голям зор.Също и изключването от пета беше съпроводено с голямо усилие.В Александър ауто смазаха жилата от долу и ме посъветваха за нови жила.Естественно резултат от това смазване нямаше.Едно майсторче от кв’Малашевци" го оправи за 15 мин.Но не го гледах и сега мога само да те насоча какво направи.Разхлаби някаква гайка(предполагам,че жилата влизат там ) и я изчисти и смаза.Каза ,че се е събрал доста боклук там.Цялата процедура беше отгоре някъде около абс,есп-то.Знам ,че му беше доста трудно за достъп и си "счупи пръстите" докато го оправи.Нека някой по вещ те насочи какво има там.
                  Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

GTipo написа:
                    По препоръката на snake...и в 24 часа на първа страница да си пусне темата, пак ще получи друг съвет от тези тук, всеки си има различно мнение.
                    Е, хайде сега. Христо е признат капацитет, а напоследък не съм го виждал да пише по форумите, освен в неговия. Затова и дадох линка.

Коментар

Не съм казал че не е.Прозвуча ми все едно че тук няма да намери решение, което ми се стори грешно.
                      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                      X