От време на време се появява проблем на Стило 1,9JTD - трудно освобождава от първа скорост. Интересното е, че вкарва съвсем нормално и на първа и на втора скорост. Проблемът се появява от време на време, има го няколко дни, после изчезва, след известно време пак се появява. Имал ли е някой такъв проблем и от какво може да е? Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно освобождаване от първа скорост на Фиат Стило
Collapse
X
-
Аз смених излишно комплект съединител заради жило-менте! Два пъти сменях жило и колата не можеше да превключва скоростите при работещ двигател. И тогава майсторът отсече: ще сменяме съединител. Оказа се, че в стария има още много живот, но няма нищо, сега съм с чисто нов. След смяната на съединител проблемите продължиха. След това си купих от axm-auto хубаво жило и всички проблеми изчезнаха. Покрай тези неволи стигнах до извода, че много малко са майсторите, които са в час с проблемите около скоростната кутия или съединителя. Повечето налучкват и са на метода проба-грешка. Твоето стило с жило ли е или с помпа? Ако е с жило, най-елементарното е да се пробва първо с регулиране и след това да се мисли за нещо друго. Препоръчвам ти да пуснеш темата си и във http://www.axm-auto.com/pBB2/index.php .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Стилото мисля че е с помпа.Странно е да не може да изключва само първа скорост.Ако с другите няма проблем, бих заложил на лостова система.Качи колата на канал, и напръскай с WD40 цялата лостова система.Всъщност не можеш да върнеш лоста, или връщаш лоста но не превключва?По препоръката на snake...и в 24 часа на първа страница да си пусне темата, пак ще получи друг съвет от тези тук, всеки си има различно мнение.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Аз имах проблем с включване на трета скорост в движение.От втора отиваше на пета направо,като и самото връщане на лоста в неутрална позиция беше с голям зор.Също и изключването от пета беше съпроводено с голямо усилие.В Александър ауто смазаха жилата от долу и ме посъветваха за нови жила.Естественно резултат от това смазване нямаше.Едно майсторче от кв’Малашевци" го оправи за 15 мин.Но не го гледах и сега мога само да те насоча какво направи.Разхлаби някаква гайка(предполагам,че жилата влизат там ) и я изчисти и смаза.Каза ,че се е събрал доста боклук там.Цялата процедура беше отгоре някъде около абс,есп-то.Знам ,че му беше доста трудно за достъп и си "счупи пръстите" докато го оправи.Нека някой по вещ те насочи какво има там.Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.
Коментар
-
GTipo написа:По препоръката на snake...и в 24 часа на първа страница да си пусне темата, пак ще получи друг съвет от тези тук, всеки си има различно мнение.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар