Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горивен филтър ФИАТ Типо 93г.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Горивен филтър ФИАТ Типо 93г.

    Здравейте колеги. Надявам се, че няма такава тема. Имам един въпрос. Как се сменя горивен ( бензинов) Филтър на ФИАТ ТИПО 93г. Предварително благодаря.

    #2
    Както на повечето автомобили първо взимаш си филтър като стария локализираш го предполагам че ще е под калника отзад в дясно намираш си удобно място канал някакъв стенд бордюр дори и на крик става взимаш един леген или туба с по голям отвор може и шише понеже ще имаш някакви загуби запомняш кое как си махнал за да може пак да го сглобиш ако трябва си прави снимков материал после да направиш една тема гледаш посоката на потока на филтъра вътре ще имаш две тапи и евентуално ако е на щипки ще имаш пластмасови щипки много внимавай с тях! подготвяш едната страна да махнеш филтъра ако е с щипки стискаш и с много зор и придърпване излиза задължително си подготви новия филтър да е затапен от другата страна с капачка и си остави другата капачка в близост за да може да запушиш стария като изкараш единия маркуч понеже в момента, в който тръгне да шурти бензина ще почне една паника ще се омажеш целия и винаги ще счупиш някоя щипка или едната ще те узори докато я изкараш така, че спокойно и внимателно та в момента, в който изкараш единия вход и го затапиш (капачките не държат кой знае колко ) подготвяш другата страна вадиш бързо и запушваш с пръст после с другата ръка махаш тапата и щтрак и си ти дано си ме разбрал. Работата е за 30 мин ако нямаш опит въпроса е да не излееш 1-2 литра бензин
    Fiat punto 1,1
    Fiat bravo 1,6 16v
    Fiat bravo 2,0 20v
    Honda civic 1,5
    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

    Коментар


      #3
      За справка - филтъра се намира под купето в дясно под задна седалка. Има един пластмасов капак на 3 болта - махаш го и филтъра е пред теб!
      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

      Коментар


        #4
        Ако е моноинжекция е точно там, където описаха колегите. Филтъра не е на пластмасови щипки или поне при моето не е така. Желателно е да го направиш на канал, ако искаш да спестиш малко време и нерви, но и с крик става. Ако колата не е на контакт няма да излееш повече от 100-200 грама дори и да извадиш маркучите от филтъра. Той се придържа с голяма метална скоба и се изнизва след като се разхлаби болчето й. Аз не бих върнал излятото гориво от филтъра в резервоара, защото обикновено е пълен с мизерии.
        Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
        Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
        -------------------------------------------------------------

        Коментар

        Working...
        X