Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Punto Cult ???

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat Punto Cult ???

    Здвравейте!!! Преди няколко дни си купих първият ми автомобил в моят живот, фиат пунто 1,2 60к.с. 1999 г. Автомобилат е внвсен от Франция в перфектно състояние, като изключим проблемите с клемореда, една апукнатина на предното стъкло( с 3 разклонения около 4см. в диаметър) и нужда да бъде обслужен. Конкретният ми въпрос е следният: Какво означава модификацията Cult, която е изписана на станичните лайсни. Прочетох някой нещица, ноникаде не окривам верния отговор.Изводат, до които стигнах е, че това френската зглобка на Фиат. Надявам се че в този форум има достатчно компетентни пипълс, дето ще могат да ми отговорят. P.S. Ако по някъкв начин съм объркал мястото за тази обява, моля да бъда преместен и предварително се извинявам ако има някакъв проблем! (знам че трябва да поразгледам дали няма някакво инфо за тово в форума, но за да пиша тук значи не съм намерил)

    #2
    Колега това трябва да са просто лепенки,До сега не съм срещъл такава модификация.На задният капак отдясно трабва да има някакви буквички,те са за модификацията.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

    Коментар


      #3
      Има такава модификация, не са просто лепенки. В този сайт за специалните/ограничени серии има подробно описание на модела, но за съжаление е на френски и не мога да бъда полезен с по-подробна информация.
      Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
      Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
      Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
      Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

      Търси се..

      Коментар


        #4
        FIRE 8V написа:
        Има такава модификация, не са просто лепенки. В този сайт за специалните/ограничени серии има подробно описание на модела, но за съжаление е на френски и не мога да бъда полезен с по-подробна информация.
        Точно попадение - по-скоро това са специални модификации /серии/ само за Франция!!! А в сайта описват желаното оборудване /не ниво на оборудване - то е обозначено като "S", "SX" или "ELX" на задния капак/, възможно по желание на клиента през 1999г. за точно този модел на Пунто 1,2 60к.с. 1999 г. за Франция /независимо от нивото на оборудване "S", "SX" или "ELX"/, и колко + струва всяко от подобренията.Не знам дали се изразих разбираемо... С две думи - всяко от нивата на оборудване "S", "SX" или "ELX" на Пунто 1,2 60к.с. 1999 г. за Франция може допълнително да се модифицира до "Start", "Cult" или "Stile" по желание на клиента срещу съответното доплащане - снимките са достатъчно ясни.
        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
        Среден разход на газ

        Коментар


          #5
          Много ви благодаря!!! до колкото разбирам модефикациите Старт, Kулт, Стил отговарят съответно на S,SX,ELX. Имахмалкиопасения за частите но се оказва, че няма проблем поне за сега.В момента я обслужвам накупих и масла ремаци филтри ролки. остава проблема с паленето и да видя дали ще се налага да сменям преднияпрозорец, тъй като има една пукнатина малака но привидно е лепена...мисля че е по добре сега да го сменя за да не се разправям при регистрацията с ката а и по нататък да не я мисля. Отново Благодаря на всички

          Коментар


            #6
            Колега да ни ти е изгорял клемореда?По принцип са два модела,при мен беше от по скъпия.
            ex. punto elx 1.2i
            Lancia Libra 1.6

            Коментар


              #7
              Можеш ли да ми кажеш примерни цени? Принципно нали трябва да си купиш цяла ключалка аз това четох, а също така си мисля, че е възможн да го оправя като го напръскам с контактен спрей. Ще потъся клеморед тия дни по моргите, но бих искал да знам реалните цени в момента.

              Коментар


                #8
                Ами колега моят беше към 100лв и за това ти казах ,че съм взел от скъпия.Но за Пунто бяха два модела и незнам какъв е твоят.Трябва първо да се свали и тогава да ходиш да купуваш.Иначе цени за частите можеш да проверяваш тук. http://axm-auto.com/
                ex. punto elx 1.2i
                Lancia Libra 1.6

                Коментар


                  #9
                  Благодаря на всички за помоща!

                  Коментар


                    #10
                    ЯЯЯ аз съм имал пунто култ и не съм знаел :D :D :D :D
                    Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

                    Коментар


                      #11
                      Искам да попитам, дали при смяната на Клемореда има значение имобилайзера?т.е. ако сваля клеморед от ключалка без имобилайзер ще има ли проблем ако го сложа на ключалкас имобилайзер? благодаря предварително!!!

                      Коментар


                        #12
                        Тъй като знам, че самия чип е в ключалката а клемореда е съвсем отделно от целя комплект, така че си мисля, какъвто и модел да вземеш(единия вариант е 75лв с ключове за автомобили без имобилайзер а другия без ключове и ключалки за коли с имобилайзер 100лв)няма да е проблем, тъй като всичко това е част от произвотствената политика. Смятам, че за да не се занимавате да сваляте само клемореда хората са го измислили в два варианта, а и това им докарва повече мангизи. Все пак бих бил благодарен ако някой ми каже в действителност как стоят нещата.

                        Коментар


                          #13
                          Ще си отговоря сам....може. Днес направих точно това и няма проблем, тъй че ако имате такъв проблем няма значение дали сте с Имобилайзер или не вземате си по евтения и си слагате клемореда.

                          Коментар

                          Working...
                          X