Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за съединител на Пунто МК2 !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за съединител на Пунто МК2 !

Та колеги въпросът ми е следният - забелязах че съединителят ми "отделя" в най-долно положение, иначе аз съм и свикнал и съвсем леко го отпускам при потегляне, но един приятел седна да кара колата и като не е свикнал с това му беше доста трудно да кара и като включваше на първа се чуваше едно "хъркане". Според него съеднителят ми е за смяна, та моят въпрос е наистина ли е за смяна съединителя или просто трябва да се регулира ?Иначе не се чува някакво "хъркане" когато е на скорост, просто съединителят оделя в най-долно положение.Колата е Пунто 1.9 ЖТД, 1999 г.
    Fiat Punto HLX 1.9 JTD - 1999

My Site

колега ако ти отделя горе е за смяна и тука няма регулиране тои е спопа и се самонагажда.на мен стария ми отделяше горе и като го смених а тои си беше заминал и сега си отделя долу ниско
    Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

bboyd написа:
      колега ако ти отделя горе е за смяна и тука няма регулиране тои е спопа и се самонагажда.на мен стария ми отделяше горе и като го смених а тои си беше заминал и сега си отделя долу ниско
      Много странно, при мен отделя ниско долу, и аз имам чувството че нещо не е наред, но и от друго място съм чувал, че ако отделя високо горе е за смяна !

My Site

Коментар

Re: Питане за съединител на Пунто МК2 !

toocool написа:
        Та колеги въпросът ми е следният - забелязах че съединителят ми "отделя" в най-долно положение, иначе аз съм и свикнал и съвсем леко го отпускам при потегляне, но един приятел седна да кара колата и като не е свикнал с това му беше доста трудно да кара и като включваше на първа се чуваше едно "хъркане". Според него съеднителят ми е за смяна, та моят въпрос е наистина ли е за смяна съединителя или просто трябва да се регулира ?Иначе не се чува някакво "хъркане" когато е на скорост, просто съединителят оделя в най-долно положение.Колата е Пунто 1.9 ЖТД, 1999 г.
        И моя отделя долу карам същата кола вече две години и все долу си отделя но не знам дали така трябва да е. Този съединител е с помпа и не се регулира.
        Punto MK2 1.9 JTD

Коментар

Не съм експерт, но не ми се струва нормално да отделя толкова долу съединителят.Имам и друга кола, пежо 206 пак дизел с чисто нов съединител и тои отделя в сравнително по-горно положение. При пежото ми се струва, че съединителят работи нормално.Нека хора с по-голям опит от мен при автомобилите да даде мнение

My Site

Коментар

Други идеи ?

My Site

Коментар

абе колега нормално е а мек ли тие педала а и това за първа скорост си е нормално и статия съединител го има и сновия а може да си видиш маслото
              Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Working...
              X