Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

много трудно пали на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

много трудно пали на бензин

Здравейте колеги.Тъкмо още не съм се нарадвал на новите джанти и опааа-проблем.Колата ми(брава 1.6 16) започна да пали трудно на бензин.На гас си пали без проблем,но на бензин пали трудно всяка сутрин.После няма проблем.Т.е. само първото палене сутрин или след продължително време загасена.Веднага ще кажете-регулатор налягане-да ама нееее.Проверих го веднага-не е от него.Моля дайте савети какво да проверя още.Не че немога да си я паля на гас ама не искам.Искам всичко да ми е наред.

Покарай я малко на бензин, два три дена, може да са се позапушили дюзите. При мен зимата яко прекъсваше двигателя като е студена, а после като загрее се оправяше, но не съм имал проблем с паленето.
    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Скоро имах същия проблем. Веднага обвнихме помпата, но се оказа спукан маркуч в резервоара. Провери налягането на горивото първо.как си проверил регулатора?
      F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
      F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Проверих го всичко е наред.Четох насам натам и разбрах следното:Има нещо като клапан в калника-мисля че ми казаха че е от дясно.Може ли да ми разясните за какво става въпрос.Казаха ми че най-вероятно проблема ще е от там.Някой ако знае за какво става въпрос нека пише ще съм му благодарен.

Коментар

Провери си и ламбда сондата, при един мой познат беше същата работа и след смяната и колата започна да пали лесно, макар че по принцип компютъра май не гледа ламбдата при палене на студен двигател.
          FIAT PUNTO 1.7 TD
          CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE

Коментар

Ламбдата май се включва 10-15 секунди след паленето.
            ex. punto elx 1.2i
            Lancia Libra 1.6

Коментар

Колегата "petio4528" е прав.Тя заработва след паленето

Коментар

Да и аз уж знам че е така, но за това и приведах примера с моя познат, който друго не беше направил освен смяната на сондата и колата се е оправила. Може и да няма логика, но това са фактите които ми е казал.
                FIAT PUNTO 1.7 TD
                CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE

Коментар

boreto написа:
                  Проверих го всичко е наред.Четох насам натам и разбрах следното:Има нещо като клапан в калника-мисля че ми казаха че е от дясно.Може ли да ми разясните за какво става въпрос.Казаха ми че най-вероятно проблема ще е от там.Някой ако знае за какво става въпрос нека пише ще съм му благодарен.
                  този клапан е за бензиновите пари. Има и филтър. Не мисля че този клапан ти оказва влиание на палене. Щом си замерил всичко какво е налягането на системата? Кой го мери, как и с какво?
                  F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
                  F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Колегииииииииииииии.Помагайте.Проблема се задълбочава.Преди на второто-третото въртене палеше.Сега сутрин почти си уморявам акумулатора ако реша да я паля на бенз.Добре че е новичък.Кажете от каде да започна.Кво да тарся.Ако ида на елконче ще помогне ли?

Коментар

д

може даса запушени дюзите което е доста стрещан проблем при коли с гас.
                      тел.0897943620

Коментар

Добре де може ли от запушени дюзи да не пали.Ако е от тях няма ли да НЕ пали постоянно а не само първия път

Коментар

Ако след като запали, работи гадно колета и прекъсва, значи е от адаптацията. С Г.И. ли си?
                          Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                          Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Имах абсолютно същия проблем като теб даже имам и тема.Какво ли не ми казаха, запушени дюзи, горивен филтър, ламбда сонда.Накрая се оказа бензинова помпа която няма достатачно налягане.Взех си друга помпа за 50лв. от 1,8 и сега колата пали и върви идеално.Съвет от мен отиди на диагностика да ти замерят налягането на помпата, а пък и ще видиш дали всичко друго е ок.Успех
                            Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

Колега има логика в това с налягането на помпата.Обаче си мисля следното-няма ли да го прави постоянно.Не само като е студена или не е работила доста време.А и помпата съм си я сменял преди 1 год.Офф незнам вече.Исках да се справя сам защото колата ми не е стъпнала за 2г. на сервиз.Освен на газаджия.Доста съм си срачен и ориентиран и се справям с всичко сам по нея.Уви тук вече май ще се наложи Все пак ще почакам още малко за съвети.Ааа и за колегата който ме пита-не съм с г.и., с ламда контрол система съм.

Коментар

Working...
                              X