VeSSkO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Крушки за предни фарове (Fiat Brava)
Collapse
X
-
ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
-
Е аз карам от доста отдавна с тях и разликата с обикнвените е доста голяма. Вече като съм на осветен път не се чудя дали ще пропусна следващия завой, заощото нищо не се вижда. А специално за темп., на фаровете има доста голяма значение за това как се виждат пътните знаци. Сега се отразяват доста по-добре и това пак е +.Ето и от мен малко снимки ...Колегата горе мисля, че не е сложил и Blue Vision габарити, за това все пак малко му жълтеят...Пък може и амо така да ми се струва..Аз съм и с габарити и е доста добре снимкиFIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
divaka написа:...Колегата горе мисля, че не е сложил и Blue Vision габарити......за това все пак малко му жълтеят...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
ма ле ле!?! тва за сините светлинки ми прозвуча като обидаТа по темата трябва и аз да сменям моите кажете кой да избера искам не само да са силни и (НАЙ-ВАЖНОТО БЕЛИ) но и отсреща да изглеждат абсолутно бели-преливащо в синьо. Подобно нещо се вижда при най-новите коли, но не съм сигурен дали не е от самите рефлектори и т.н , а да ен говорим за КСЕОНА
той изглежда най добре искам горедоло същия резултат но на по ниска цена
моля който може да даде инфо засега снимките на колегите (да не се биждат) но ми жултеят, а тва точно не го искам, искам БЯЛООО
Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
sasco
pecho,добре си се сетил да направиш преди и след снимки...мисля,че ще има ефект на тъмно,макар и малък...все пак днес видях каква им е цената на кутийката която държеше :DPS...мерси за отвертката,която услужи ,да за да разбера къде ми е парното в купето,а то е за смянааа......
Коментар
-
Anaboliy написа:... а да ен говорим за КСЕОНАтой изглежда най добре искам горедоло същия резултат но на по ниска цена
моля който може да даде инфо засега снимките на колегите (да не се биждат) но ми жултеят, а тва точно не го искам, искам БЯЛООО
ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Pecho написа:Не, не съм - специално се пазарих да ги извадят от комплекта и да намалят цената (да не казвам защо, че ще почнат едни безсмислени спорове на тема сини светлинки по колата).FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
Anaboliy написа:дам добре ще е. ми сега какво да правя ма****у.Какви крушки да си взема
то ако не е напално бяло въобще струва ли си 50те лв
незнам какво да правя, моля за съвет
FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
Аз лично бих ви препоръчал да погледнете и тук: http://catalog.myosram.com/zb2b/b2b/...or=4Нямам за цел да предизвиквам спорове. Просто две конкурентни фирми... Цената на за брой е 12-13лв.Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996
Коментар
-
В интерес на истината фаровете на Брава/Браво и Марея са си калпави, като изпълнение и идея! Не може с толкова малък рефлектор да бъде отразен и съсредоточен голям поток светлина! С тези тънки и издълцени фарове не може да се направят пък големи рефлектори. Погледнете например новите автомобили... вижте с, колко огромни фарове са (повечето). Отгоре на всички не знам дали фабрично, или с годините стъклата на фаровете ни потъмняват. Това води до силно намаляване интензитета на светлина от крушките! Та в този ред на мисли... с хубавите крушки за, които говорите може да се получи по-добър ефект, но определено не очаквайте чудеса!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
На времето в лекциите по светотехника не внимавах много, но от малкото, което си спомням е, че за да получиш оптимален светлинен поток трябва и светоизточника и рефлектора и лещата пред него да са от един и същи цвят. Не може да сложиш синя крушка на кафяво (или сиво стъкло) каквото е на Браво/Брава от дизайнерските съображения и да очакваш чудеса. Напротив, колкото е по-висока цветовата температура на лампата (изместване към синьо-виолетовия цвят), толкова по-малко светлина ще излиза през оцветеното стъкло на фара. По мое скромно мнение по -добре вземете бели крушки с повече светлина, отколкото сини такива. Или сменете стъклата ако много държите на сия цвят! Тайванските фарове са точно такива - чисто бели, идеални по отношение на светопрпускливост, но така и не разбрах кой ги продава, само съм ги виждал на няколко автомобила.Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
Някой има ли информация какъв е живота на лампите на Филипс (визирам тези, които се дискутират тук - VisionPlus и BlueVision), защото аналогичните лампи на Osram с +50% светлина живеят по каталог около 150 часа (правя си сметка наум - 365 дни в годината по 1 час светене дневно = повече от 2 смени на крушките за 1 година)Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар