Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Крушки за предни фарове (Fiat Brava)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

VeSSkO написа:
    А с тези Blue Vision на Philips някой знае ли как се вижда?
    На днешната среща на Сточна гара сложих на късите Philps BlueVision. Нямам впечатления как се вижда (още е светло :D ).Направих снимки със старите и с новите крушки. Не знам доколко ще са от полза като база за сравнение, защото и на старите (Narva) ампулите леко синееха. Всъщност, както се вижда на снимката, основната разлика явно е в цветната темпетартура (4000 градуса по Келвин за BlueVision). С други думи светлината на BlueVision по спектрален състав е по-близка до дневната (и съответно изглежда по-бяла).Като покарам на фарове, ще споделя субективни впечатления.
    Прикачени файлове
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Е аз карам от доста отдавна с тях и разликата с обикнвените е доста голяма. Вече като съм на осветен път не се чудя дали ще пропусна следващия завой, заощото нищо не се вижда. А специално за темп., на фаровете има доста голяма значение за това как се виждат пътните знаци. Сега се отразяват доста по-добре и това пак е +.Ето и от мен малко снимки ...Колегата горе мисля, че не е сложил и Blue Vision габарити, за това все пак малко му жълтеят...Пък може и амо така да ми се струва..Аз съм и с габарити и е доста добре снимки
      FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

divaka написа:
        ...Колегата горе мисля, че не е сложил и Blue Vision габарити...
        Не, не съм - специално се пазарих да ги извадят от комплекта и да намалят цената (да не казвам защо, че ще почнат едни безсмислени спорове на тема сини светлинки по колата).
        ...за това все пак малко му жълтеят...
        Възможно е. Но трябва да се има предвид също, че горните снимки са правени на дневна светлина.

Коментар

ма ле ле!?! тва за сините светлинки ми прозвуча като обида Та по темата трябва и аз да сменям моите кажете кой да избера искам не само да са силни и (НАЙ-ВАЖНОТО БЕЛИ) но и отсреща да изглеждат абсолутно бели-преливащо в синьо. Подобно нещо се вижда при най-новите коли, но не съм сигурен дали не е от самите рефлектори и т.н , а да ен говорим за КСЕОНА той изглежда най добре искам горедоло същия резултат но на по ниска цена моля който може да даде инфо засега снимките на колегите (да не се биждат) но ми жултеят, а тва точно не го искам, искам БЯЛООО
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

pecho,добре си се сетил да направиш преди и след снимки...мисля,че ще има ефект на тъмно,макар и малък...все пак днес видях каква им е цената на кутийката която държеше :DPS...мерси за отвертката,която услужи ,да за да разбера къде ми е парното в купето,а то е за смянааа......

Коментар

Anaboliy написа:
              ... а да ен говорим за КСЕОНА той изглежда най добре искам горедоло същия резултат но на по ниска цена моля който може да даде инфо засега снимките на колегите (да не се биждат) но ми жултеят, а тва точно не го искам, искам БЯЛООО
              Е, и аз искам чисто ново Стило за 3000 лв., ама няма :D Малко трудно ще постигнеш такъв ефект за 5-10 (че и повече) пъти разлика в цената! Вероятно има и други модели крушки, но поне от тези които аз видях тези са с най-студена светлина (т.е. най-бяла).И пак да река, че снимките са правени при естествено осветление (на тъмно вероятно ще изглежат по-различно). Май най-добре ще, ако се засечем някой път по вечерно време, да наредим няколко коли с различни крушки и да ги снимаме!

Коментар

дам добре ще е. ми сега какво да правя ма****у.Какви крушки да си взема то ако не е напално бяло въобще струва ли си 50те лв незнам какво да правя, моля за съвет
                Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Pecho написа:
                  Не, не съм - специално се пазарих да ги извадят от комплекта и да намалят цената (да не казвам защо, че ще почнат едни безсмислени спорове на тема сини светлинки по колата).
                  Ма моите изобщо не светят синьо...Просто самата крушка е оцветена във цвят, който при много силна светлина да отива към бяло...И аз в начало си помислих, че ще ми светят в синьо, но те светят като късите, само че по-слабо. На адреса, който постнах едната снимка е на габарити...то отгоре на самата снимка си пише, че са габарити, там се вижда как светят...утре ще снимам и на светло
                  FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Anaboliy написа:
                    дам добре ще е. ми сега какво да правя ма****у.Какви крушки да си взема то ако не е напално бяло въобще струва ли си 50те лв незнам какво да правя, моля за съвет
                    Има едни крушки мемнтета, които са с 7000 К температура може би за тях говориш...те се долижават, до това, за което говориш, но самото стъкло на фара е направено така, че да насочва светлината, тоест не можеш напълно да видиш през него както е на новите коли и за това малко намалява ефекта
                    FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Аз лично бих ви препоръчал да погледнете и тук: http://catalog.myosram.com/zb2b/b2b/...or=4Нямам за цел да предизвиквам спорове. Просто две конкурентни фирми... Цената на за брой е 12-13лв.
                      Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

В интерес на истината фаровете на Брава/Браво и Марея са си калпави, като изпълнение и идея! Не може с толкова малък рефлектор да бъде отразен и съсредоточен голям поток светлина! С тези тънки и издълцени фарове не може да се направят пък големи рефлектори. Погледнете например новите автомобили... вижте с, колко огромни фарове са (повечето). Отгоре на всички не знам дали фабрично, или с годините стъклата на фаровете ни потъмняват. Това води до силно намаляване интензитета на светлина от крушките! Та в този ред на мисли... с хубавите крушки за, които говорите може да се получи по-добър ефект, но определено не очаквайте чудеса!
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

с две думи да си спестя 50те лв за нещо по смислено, щото аз и така си кара мпросто ме дразни че са жулти, но щом няма вариант за чисто бяло...
                          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Anaboliy написа:
                            с две думи да си спестя 50те лв за нещо по смислено, щото аз и така си кара мпросто ме дразни че са жулти, но щом няма вариант за чисто бяло...
                            Ще промениш цвета, но не в голяма степен силата на светене.
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

На времето в лекциите по светотехника не внимавах много, но от малкото, което си спомням е, че за да получиш оптимален светлинен поток трябва и светоизточника и рефлектора и лещата пред него да са от един и същи цвят. Не може да сложиш синя крушка на кафяво (или сиво стъкло) каквото е на Браво/Брава от дизайнерските съображения и да очакваш чудеса. Напротив, колкото е по-висока цветовата температура на лампата (изместване към синьо-виолетовия цвят), толкова по-малко светлина ще излиза през оцветеното стъкло на фара. По мое скромно мнение по -добре вземете бели крушки с повече светлина, отколкото сини такива. Или сменете стъклата ако много държите на сия цвят! Тайванските фарове са точно такива - чисто бели, идеални по отношение на светопрпускливост, но така и не разбрах кой ги продава, само съм ги виждал на няколко автомобила.
                              Брава 1.6 16V ELX
                              Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Някой има ли информация какъв е живота на лампите на Филипс (визирам тези, които се дискутират тук - VisionPlus и BlueVision), защото аналогичните лампи на Osram с +50% светлина живеят по каталог около 150 часа (правя си сметка наум - 365 дни в годината по 1 час светене дневно = повече от 2 смени на крушките за 1 година)
                                Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                                Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Working...
                                X