на темпрата сам, стига вече елкони мисля сам да го понаглася засега поне горе-долу понеже сега е в крайно положение, а не ми се вярва да трябва да бъде така. баща ми преди ми го наглясяще на ухо и много добре, знам например че на 80 км като натиснеш газта докрай трябжа да причука аванса. няко да има идея как се прави номера
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да си регулирам аванса
Collapse
X
-
alex12 написа:Хайде да погадаеме малко без снимки!Делкото е по дължината на двигатела ,нали?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Да,от снимките става напълно ясно .Запалването е като моето-дигиплекс и е сдатчик за момента на запалване.Не можеш да промениш нищо като въртиш делкото,освен да намериш оптималното положение при разпределяне на искрата към отделните цилиндри.Това е фактически само разпределител за високото напрежение.Аванса се задава от датчика на Хол,намиращ се при коляновия вал и от електронното устройство.Този датчик няма въэможност да се регулира.Мислил съм по въпроса да увелича аванса защото съм на газ,но това може би ще стане като някак си по електронен път малко фазово се отмести импулса от датчика.Ако има електрончици те да помагат!Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
Коментар
-
alex12 написа:Да,от снимките става напълно ясно .Запалването е като моето-дигиплекс и е сдатчик за момента на запалване.Не можеш да промениш нищо като въртиш делкото,освен да намериш оптималното положение при разпределяне на искрата към отделните цилиндри.Това е фактически само разпределител за високото напрежение.Аванса се задава от датчика на Хол,намиращ се при коляновия вал и от електронното устройство.Този датчик няма въэможност да се регулира.Мислил съм по въпроса да увелича аванса защото съм на газ,но това може би ще стане като някак си по електронен път малко фазово се отмести импулса от датчика.Ако има електрончици те да помагат!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:[ясно, мерси. можеш да промениш аванса с тези джет спарк ала-бала има и други който го копират на много по-разумна цена. имах някъде във фаворите линк, да го търся ли?/някакъв от стара или нова загора беше/Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
Коментар
-
jamie написа:http://mirafiori.com/~pete/miscpics/digiplex.jpgS2 е сензора отговарящ за положението.Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар