Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се проверява маслото за скоростна кутия?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да мерси на Живко за снимката и обясненията, за бравото питах, да, но забравих да уточня. BO, пропуснал съм да ти видя колата, за това се зачудих, сега ми стана ясно.

Коментар

Така като чета, май не си много сигурен какво се прави, а и инструмент сихурно нямаш. Я по добре си отиди на сервиз да ти е мирна главата.
      Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
      ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

То ще ме извините, ама инструмента с който се налива маслото е следния - фуния с маркуч. Колата застава на канал, взимате си едно приятелче и две бири, взимате си гедорето, една фуния с маркуч и разбира се маслото. Принципно може да източите старото масло в съд, който отива за горене в печките през зимата, по време на източването на маслото изпивате бирите с приятелчето. Завъртате долната пробка и приятелчето ви отваря капака на двигателя, промушва маркуча през свободно место до скоростната кутия, Вие го пъхате в отвора на пробката за наливане, а той отгоре налива новото масло. Вие гледате и като прелее изкрещявате "СТИГААААА". Завивате горната пробка и карате. Това е !!! Като казвам че отваряте капака на двигателя имам предвид, че от там може да промушите маркуча до скоростите. Да не излеете маслото за скорости в двигателя!!!И още нещо, ако сте на обществен канал не изливайте маслото директно в канала. Това е селска работа, а ние вече поне на думи сме европейци. Нищо, че сами си сменяме маслото.
        Парите свършват, но глупостите не!

Коментар

Тази събота реших да сменя маслото на скоростите. Отворих пробката за наливане и бръкнах с една клечека да проверя какво е нивото на маслото.Оказа се, че е твърде ниско. Не източих старото, защото на цвят и консистенция ми хареса. Долях литър и малко, докато стигна до долния ръб на пробката.До колкото знам съдържа 1.8 литра. Аз налях 1 литър. Тоест съм карал със 800 мл. Мислите ли, че това може да е повредило скоростите ?Скоростите влизат лесно. Първата предавка се включва малко по-трудно, но мисля, че е от съединителя.
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
            Тази събота реших да сменя маслото на скоростите. Отворих пробката за наливане и бръкнах с една клечека да проверя какво е нивото на маслото.Оказа се, че е твърде ниско. Не източих старото, защото на цвят и консистенция ми хареса. Долях литър и малко, докато стигна до долния ръб на пробката.До колкото знам съдържа 1.8 литра. Аз налях 1 литър. Тоест съм карал със 800 мл. Мислите ли, че това може да е повредило скоростите ?Скоростите влизат лесно. Първата предавка се включва малко по-трудно, но мисля, че е от съединителя.
            Аз имам същия проблем

Коментар

Здравейте колеги.Да споделя и моя опит сдоливанията в скоростна кутия и диференциали на разни автомобили.Шприц за доливане на маслото си правя от стар изразходен санитарен силикон.Тубичката е много удобна за тази цел.Работи се с пистолет за силикон или направо на буталото се пробива отвор и се монтира шпилка за ръкохватка.Става като голяма спринцовка.Дано съм бил полезен!
              Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
              Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006

Коментар

Working...
              X