Връщаме се на проблема с нестабилните обороти след като смяната на температурния датчик не помогна Бравото си е все така - оборотите играят постоянно(и при студен и при загрял двигател), а като загрее на нормалната за работа температура, мощността се губи. Само това ми остана като вариант ... Интересувам се сега как може да се провери дали моторчето за празен ход е читаво?П.П. - Средното гърне е избушено и реве повече от нормалното Възможно ли е това да е някаква причина за придърпването?(като подам газ рязко първо се дави и след около секунда форсира)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За моторчето за празен ход ...
Collapse
X
-
Mitko написа:blader написа:Колега, проблема с оборотите е когато си на място ли? Щото аз доколкото разбрах оборотите ти играят като си в движение, което няма как е моторчето за празен ход или бъркам?FIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
При мен моторчето за празен ход е изключено изобщо, гасне като е студена, но бързо загрява и после нямам проблеми. Въпреки това, като подам рязко газ, колата просто не се удържа, няма никакво "замисляне". Просто прави "бензиновъртеж" в резервоара и се изнася далеч пред Голфове, Астри и разни други "автомобили" Вероятно ми е останала докрай отворена клапата на въздуха.Щом няма разлика при изключване на ламбда сондата, си мисля че тя нещо не е наред - т.е. изобщо не работи. Иначе изключването й би довело до моментална промяна на работата на двигателя.
Коментар
-
И пак да се върна на въпроса ми Интересувам се как може да се провери дали моторчето за празен ход е читаво? Оборотите играят доста и се чува на самия двигател, че се менят постоянно, а подам ли рязко газ се получава едно забавяне и ако съм вкарал 2-ра например в завой и дам рязко газ, се получава недостиг на въздух.Bravo(TM) HGT
Коментар
-
syscop написа:Палиш, когато е студена, след това откачаш кабела на моторчето. Ако работи ще се опита да гасне.Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
VeSSkO написа:И пак да се върна на въпроса ми Интересувам се как може да се провери дали моторчето за празен ход е читаво? Оборотите играят доста и се чува на самия двигател, че се менят постоянно, а подам ли рязко газ се получава едно забавяне и ако съм вкарал 2-ра например в завой и дам рязко газ, се получава недостиг на въздух.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Даа,прав е колегата СТЕФ.Само дето май няма да ти е лесно да намериш само моторче по моргите.Май остава първия вариант пък после ще му мислиш ако е от него.Но нищо не ти пречи да го свалиш,почистиш и обработиш с WD-40.Нерядко върши работа.Успех.Lancia Dedra Integrale 2000 turbo,170hp, 835A8000,VIN: ZLA83500000177028, 1991г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар