Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оборотите спадат до 0 на скорост и на място, на газ и на бен

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Закачихме я на компютър. 3 грешки. Не е засякла придърпването. Едната грешка е датчик на коляновия вал, но нея я изписва само като не е запалена колата, така че тази грешка се елиминира. Другите 2 грешки бяха ламбда сонда и те се елиминират, защото на газ не би трябвало да оказва влияние. Бобината и тя се елиминира, защото трябва да я изпише ако е повредена и като грешка. Едва ли са кабелите, защото ще работи на 3 цилиндъра. Масите са добре, остава да е някакъв загадъчен физически проблем. Някой маркуч, някое късо съединение, или да меши газ и бензин. Трябва да спра притока на газ за да пробвам дали сте се оправи. Ще врътна газта от кранчето на бутилката. Ако и от това не се оправи... На никого да не му се случва такъв проблем!

Коментар

днес пак придърпваше, светваше инжекциона за секунда и угасяше, но нищо не хвана компютъра, само ламда сонда проблем, а тя не играе роля на газ. не е бобина, иначе компютъра щеше да я покаже. имам малки съмнения за датчика, на коляновия вал, но той изглежда здрав и като му мърдам кабелите няма промяна в оборотите. след всяко даване на контакт го засича като грешка, но като се запали колата изчезва грешката. Може да е прегоряла мембрана и да смесва газ и бензин. Ще го разбра това скоро, като изпазня газовата бутилка и ще покарам само на бензин...

Коментар

пак гасне... всичко под капака е ново - инжекция, бобина, датчик на хол, кабели, свещи... да вземат да го изтеглят за фабричен дефект.

Коментар

Здравей колега,при мене ги имаше същите симптоми с гасненето и с придърпването, но без да се самофорсирва. Това с гасненто и забиването на муцуната се оправи УЖ за сега след като почистих клемите на плюса и минуса на кабелите, както и плюса и минуса на акумулатора. Почистих ги със шкурка, след това ги почистих с контактен спрей.Общо взето ми остана само придърпването между 2300 - 2900 оборота и то само на бензин. Тоест дюзите ми са за почистване. На газ нямам проблеми
          Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)

Коментар

провери още веднъж всички контактни връзки,според мен проблема е нищожен,мисля че някъде имаш хлабава връзка.
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

dessoboy написа:
              Едната грешка е датчик на коляновия вал, но нея я изписва само като не е запалена колата, така че тази грешка се елиминира.
              Тая грешка недей я елиминира ами проверете датчика дали работи правилно. Дали е закрепен стабилно, дали не е разхлабен или замърсен конектора и самият датчик дали правилно подава импулси за положението на коляновия вал. Грешката винаги ли излиза или само по някога.
              Bravo 1.6 / 16

Коментар

Датчика на коляновия вал е нов както вече споменах. Клемите са чисти, дори ми се е случвало преди години да махам акумулатор и да слагам друг, докато колата работи. Т.е. дори без батерия двигателят си мъркаше. Сигурно някъде нещо дава накъсо и спъва колата и на газ и на бензин под 3000 оборота. Газовата е обикновенна и на газ пак имам същите проблеми. Таблото и то почна да се размигва сега като позахладня.

Коментар

Working...
                X