Та така колеги. Копирам ви темата ми от Алфа форума. Може пък и тук да намеря отговора на въпросите си От скоро (от вчера) съм с Алфа 156SW 2.4JTD 2002год.Има доста неща за оправяне по нея, но това което ме дразни и не знам как да оправя е, че не ми работи монитора, който е над CD плеъра.Когато натисна копченцето "SET" на лоста за мигачи и фарове дисплея се опитва да светне, НО светват единствено две вертикални ленти и светват много плавно (първо слабо и постепенно се увеличава светлината). Когато натисна копчето "INFO" (мисля, че така беше) отново се опитва да светне, но никакъв резултат. Незнам каква информация трябва да излиза на този дисплей, но искам да го оправя.Според вас какъв е проблема? Ще се оправи ли ако само сменя самия дисплей или ще се наложи по-сериозен ремонт по електрониката? И колко може да ми струва смяната на дисплея и колко евентуален ремонт по електрониката?Надявам се да мина по лесния начин
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дисплей на борд-комп. Алфа 156 - не работи
Collapse
X
-
Проблема може да е както от самият дисплей,така и от управлението му(както го нарече ти електрониката).Всичко е въпрос на диагностика,а за готов отговор може да очакваш колегите от Алфа форума,ако някой друг е имал този проблем.Лично мое мнение-аз залагам на дисплея.Ако някой му е бил ядосан или е разглобяван невнимателно е възможно да е претърпял механични повреди и да е счупен в невидимата за теб част.Дисплеят е опроводен и е възможно механичната повреда(ако я има такава) да е прекъснала шините му.Най-добре е разглобяване и щателна диагностика при електрончик.На този дисплей се изписват параметрите от бордовият комп.-разход(моменте,среден),изминати км.,отворени врати и др.Както и самото меню на компютъра.За повече инфо прочети ръководството за колата.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
-
Скоро ще го разглобя и ще огледам за подробности.Нямах време да го направя, защото след като купих колата можах само да я регистрирам и трябваше да се качвам на влака (тъй като колата не е обслужена и не ми се пътува с нея). Като се прибера в Ямбол ще огледам по-подробно. Дори вече съм пратил запитване за дисплай.Други предложения??? ...
Коментар
-
Не го знам как изглежда твоят, но аз имам подобен проблем с дисплея на касетофона - светят когато си искат, и които си искат кристали. Но при мен проблемът е в лошо конткатуване, защото като го натискам с пръст - се оправя. И разбира се - мързел... Ти твоя като го натискаш има ли някаква промяна?
Коментар
-
Това си е донякъде хроничен проблем при тези Алфи.Дисплея има лошият "навик" като позагрее малко и да изчезва. При теб дори както казваш направо не работи.Ама дори и да работеше след известно време след като си запалил колата избледнява доста и почти не може да се види.При външния фейс лифт слагат вече друг дисплей и проблема е отстранен.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Не съм пробвал да го натискам, защото не съм прекарал повече от 30мин. в колата :D Към колегата BO: Знам, че се справяш с компютърната диагностика-според теб ще го покаже ли като грешка, ако и направя комп.диагностика? Мислиш ли, че е възможно да сменя дисплея с такъв от 156 със фейслифт?Ще има ли проблем?И още един въпрос - Според вас, каква трябва да е цената на такъв дисплей?
Коментар
-
mitenceto89 написа:Не съм пробвал да го натискам, защото не съм прекарал повече от 30мин. в колата :D Към колегата BO: Знам, че се справяш с компютърната диагностика-според теб ще го покаже ли като грешка, ако и направя комп.диагностика? Мислиш ли, че е възможно да сменя дисплея с такъв от 156 със фейслифт?Ще има ли проблем?И още един въпрос - Според вас, каква трябва да е цената на такъв дисплей?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
mitenceto89 написа:Не съм пробвал да го натискам, защото не съм прекарал повече от 30мин. в колата :D Към колегата BO: Знам, че се справяш с компютърната диагностика-според теб ще го покаже ли като грешка, ако и направя комп.диагностика? Мислиш ли, че е възможно да сменя дисплея с такъв от 156 със фейслифт?Ще има ли проблем?И още един въпрос - Според вас, каква трябва да е цената на такъв дисплей?AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар