Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Амън от майстори, каре, маншон?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Амън от майстори, каре, маншон?

Исках да попитам колигите който се занимават с ремонт на наще италианки и по точно Фиат Браво 1.6 16 103 коня за скоростна кутия? Проблемът е че скоро счупих съединител и ходих да ми го сменят, майсторите ми казаха че маншоните на вътрешни карета държали маслото от скоростите да не изтича. Вапроса ми е найстина ли е така или има накаква фтулка, фланец нещо друго освен маншона...много ми е спешно колеги защото ми тече маслото и се чувствам измамен ((
    АЗ СИ КУПИХ КОЛА ЗА КАРАНЕ А НЕ ЗА БЛЪСКАНЕ!!!!
    Fiat Bravo 1.6 16v 103hp 98г.

Fiat 1100L 42г.

Между маншона и полуоската има лагер и семеринг. Виж от къде тече маслото, дали е скъсан маншона, семеринга ли се е скапал или не са затегнали хубаво скобата която хваща маншона към скоростите.

Коментар

правилно са ти казали майсторите. има лагер семеринг набит на полуоската, а маншона е неподвижен и е пълен с масло от скоростите. като се скъса...сещаш се какво става.
      Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
      Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Сигурен ли си, че маншоните са пълни с масло от скоростната кутия? Тогава за какво се хабят усилия да се набиват семеринги на полуоските?

Коментар

на полуоската има лагер-семеринг, на него се надява и стяга маншона и това е цялата философия.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Humppa написа:
            Сигурен ли си, че маншоните са пълни с масло от скоростната кутия? Тогава за какво се хабят усилия да се набиват семеринги на полуоските?
            Не се ли сещаш какво ще стане ако няма лагер-семеринг между маншона и полуоската.Снимка на лагер-семеринг-а
            Прикачени файлове

Коментар

В маншоните има част от маслото в скоростната кутия, тоест при скъсване намалява маслото но съвсем не изтича всичкото.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Мерси колеги работата е там че майсторите са ги вързали с свински опашки и сега сложих масло в скоростите и започна да ми тече много здраво и с две думи 30 кинта на земята Значи има нещо което го спира това масло но пуска по малко за смазване така ли?

Fiat 1100L 42г.

Коментар

никой на никого не пуска нищо, маслото от скорстите влиза в маншона и си се плиска там, а не трябва да излиза навън. смени свинските им опашки с метални скоби, като ги отвориш и после затвориш и стегни.
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мерси за отговорите колеги много ми помогнахте имам вапрос: възможно ли е този чарк които колегата по горе е постнал да са го счупили или да не е сложен и дали изобщо трябва да се извади като се вади карето?

Fiat 1100L 42г.

Коментар

няма нужда да се сваля ако е за смяна само на карето. той седо след маншона посока главината. те просто си протичат и трудно се намират читави лагери, има 2 размера и се разбира кой е твоя единствено като свалиш стария. аз си взех от ахм ауто лагер и вече 40-50 000 км нямам проблем с него, преди това с бреда си протече от 1 ден
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мерси колега натегнах свинската и спря тече а скоро като правя цялостен ремонт ще го направя като хората

Fiat 1100L 42г.

Коментар

Маншоните стават по твърди с времето и си трябва по добро стягане след махане на скобата. А щом са хванати със свински опашки си е нормално да тече. При мен също се разтече след сваляне и качване на скобата, смених ги с такива с винт които се натягат и няма проблем.

Коментар

може ли да дадете снимка на тези маншони, за кои техни скоби говорите - да се затягат
                            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

маншона си е най-просто маншон за каре, но с по-голям отвор към полуоската. скобите са едни леко по-специални, като оригиналните стягат се и е фиксирана, а не е с винт
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X