Здравейте купих си преди 10 дена брава 1.4 12в сх внос от италия ,но мисля че ми харчи около 10 градско.като се намирам в самоков и имаме само 1 светофар.това да ли е нормално също така и някой път осещам и да прекъсва. Мисля да я карам на доктор някаде. Кажете къде също и добър магазин
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Допитване до всички пичове
Collapse
X
-
skierЕтикети: –
-
gdd55
Нормално по каталог 9 трябва да ти гори.Ама ако я караш така че да те забелязват или пък щом е малък града на много къси разтояния може и 10 да си лапа кво шъ муй
-
Би трябвало да ти харчи много по-малко!Какви разстояния минаваш обикновено в града?Защото ако я караш тамън докато загрее и после пак изстива и пак тръгваш и пак докато загрее е напълно нормално да ти дава този разход!Виж на дълъг път колко ще ти харчи и пиши...А това може да има връзка и с прекъсването за което говориш... иди на диагностика и да ти кажат какво й е...И като съвет ти давам, щом скоро си я купил я заведи във ВантоТрейд - София да й прегледат всичко! Преди това обаче задължително се обади да си запазиш час!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
За съжаление мотора 1.4 дава завишен разход, но все пак на нашето браво в момента харчи около 9/100 градско ГАЗ, и то карано основно на къси разстяния из Банкя.Според мен едно от нещата които трябва да провериш е да не е със запушен катализатор. Ако е това може смело да го махаш и замениш с резонаторно гърне.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
sasco
днес най-точно си засякох разхода...274км. с 31,5л. бензин което е 11,5100карам само студен двг.,няама време да загрее...освен това оня ден на диагностиката казаха,че всичко е ОК,с изкл. на ламбда сондата ,към 75 градуса стабилизирала правилната смес.....та мисля разхода е добър,ама ше й шибна газ скоро,че си е таковало мамата....
Коментар
-
Честито за покупката,колега! Не се притеснявай толкова за този 1 литър.Дръж сметка все пак,че това което е писано за двигателя по книга се отнася за НОВ мотор при почти идеални условия.Освен това за разхода влиаят и куп други работи,като колко са ти напомпани гумите,колко са широки,имаш ли спойлери на предните стъкла,колко често "убиваш" скоростта на автомобила,когато има дупки и т.н.Според мене обърни внимание на работата на двигателя в извънградско каране.Ако оборотите при 80/ч. на 5-та са 2700-2800,ако пак същите при 120 са 4000 и ако когато си спрял двигателя "мърка",значи няма от какво толкова да се притесняваш.Ако мислиш,че разхода пак ти е голям-смени въздушния филтър.Ако и тогава сметнеш,че нещо не е наред-виж какво ти пише колегата zgabrovski.Той все пак е най-близко до тебе като начин на градско каране.
Коментар
-
skier
sasco написа:днес най-точно си засякох разхода...274км. с 31,5л. бензин което е 11,5100карам само студен двг.,няама време да загрее...освен това оня ден на диагностиката казаха,че всичко е ОК,с изкл. на ламбда сондата ,към 75 градуса стабилизирала правилната смес.....та мисля разхода е добър,ама ше й шибна газ скоро,че си е таковало мамата....
Коментар
-
skier
zgabrovski написа:За съжаление мотора 1.4 дава завишен разход, но все пак на нашето браво в момента харчи около 9/100 градско ГАЗ, и то карано основно на къси разстяния из Банкя.Според мен едно от нещата които трябва да провериш е да не е със запушен катализатор. Ако е това може смело да го махаш и замениш с резонаторно гърне.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар