Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

смяна на гарнитура на капака на клапаните

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

смяна на гарнитура на капака на клапаните

Колеги дайте малко инфо. как да сменя гарнитурата на капака на клапаните за Фиат Брава 1.8 Благодаря.
    pistaka

Хах, и аз ще я сменям... иска се да имаш ключ торкс, да си купиш гарнитура... и силикон за гарнитури сигурно н.з. И по принцип после се стяга със специален ключ и определена сила, но ти сигурно го нямаш....та затова отиди да ти я сменят няй добре, хем няма да цепниш капака, или да скъсаш резба от пренавиване, хем ще я направят така че да не просълзи пак след времеТова според мен де....пък и няма да ти вземат много
    Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
    Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
    Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Първо провери дали имаш нужните инструменти. Задължително почисти и обезмасли местата, където ще легне новата гарнитура! Върху гарнитурата нанеси тънък слой маслоустойчив силикон. Болтовете се затягат на кръст от средата към двата края. Не е нужен динамометричен ключ за целта, все пак това не е главата на мотора!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ползвайте я тази пуста търсачка! Например:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...c.php?p=336149
        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

кола

не се слага силикон само се почиства
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
            Да де... и аз така направих първият път, но протече бързо!

Коментар

Vladim написа:
              kluchar написа:
              Да де... и аз така направих първият път, но протече бързо!
              точно заради това се стяга с динамометричен ключ!
              "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
              (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Еми, с динамометричен ключ се стяга, за да не се счупят ушите на капака и да си отвори колегата двойна работа, а не да му казвате че това не е главата, че да се стяга със специален ключ. Аз затова казвам и да отиде на майстор... та да може той ако не затяга с ключ и направи поразия, да се оправя Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 От друга страна ако се внимава повече с презатягането, може да остане хлабава и да прокапе....все в г.з
                Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

charlie написа:
                  точно заради това се стяга с динамометричен ключ!
                  Хайде, хайде... дай сега и гумите да си затягаме с динамометричен ключ! Ако човек има опит и най-вече усет няма да изкриви капака! Моята кола си дойде от Италия със сълзяща гарнитура по края на капака и следи от малко силикон точно по тези краища. Преди година и половина я смених за втори път, като сложих силикон... еми не е мръднала!

Коментар

PaUnOff написа:
                    Еми, с динамометричен ключ се стяга, за да не се счупят ушите на капака и да си отвори колегата двойна работа, а не да му казвате че това не е главата, че да се стяга със специален ключ. Аз затова казвам и да отиде на майстор... та да може той ако не затяга с ключ и направи поразия, да се оправя Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 От друга страна ако се внимава повече с презатягането, може да остане хлабава и да прокапе....все в г.з
                    Колега, работата не е толкова сложна, че да тичаш на сервиз. Стяга на усет, е може да се случи да омажеш някоя резба (както аз направих преди време на старата кола), но човек се учи докато е жив За мен е въпрос на мерак.
                    Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

От стар майстор знам - силикон се слага само от аджамии и за да се отбие номера!От мой опит знам - където тече и сложа силикон върху гума - протича по-силно. Ако някой иска - може да тества
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                        ...От мой опит знам - където тече и сложа силикон върху гума - протича по-силно. Ако някой иска - може да тества
                        Приятелю... факт е, че при мен без силикон течеше, а с него няма никакъв проблем! Да не говорим, че на старият ми Опел заводски имаше уплътнения от чист силикон и от тях никога не течеше. А иначе, ако всичко се прави по учебник наистина капакът трябва да се стяга с динамометричен ключ!

Коментар

Не че нещо ново се каза в тази тема..., ама нейсе. И аз не съм привърженик на
                          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Pecho написа:
                            Не че нещо ново се каза в тази тема..., ама нейсе....
                            Даам... моят дизеляк точно на сгъвките бе протекъл. След употребата на силикон всичко се оправи! :D

Коментар

Има разни гарнитури дето им викат "течна гарнитура" - само те - са ок. Но наистина и аз съм виждал "закърперни" положения дето теча е спрял...
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                              X