Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Различен размер гуми - Проблем ли е ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Различен размер гуми - Проблем ли е ?

Незнам тук ли е мястото на темата, но имам да питам все пак.Имам 4 гуми от които две са 175/65/14 а другите 185/60/14 проблем ли е да ги карам тези гуми. Дали ниските да ги сложа отпред или да ги сложа отзад ? Дали няма да възникне някакъв проблем примерно с каретата или и аз незнам. Искам някой компетентен да ме посъветва да знам как да постъпя. Ако наистина ще е голям проблем, имам едни каширани 185/60/14 ще ги сложа вместо 175/65/14, но ако няма проблем да карам тези 175..... ще икономисам едни 24лв. но искам да се консултирам предварително
    Fiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato

Като обща височина двата размера са еднакви,така че слагай без да се притесняваш.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

По-широките ги сложи отзад да ти товарят по-малко хидравликата на волана.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

pi4_s_bravo написа:
        Като обща височина двата размера са еднакви,така че слагай без да се притесняваш.
        Това хич не е така! Комплектът ми летни гуми е 185/60/14, а зимните 175/65/14. Ела да видиш дали сложени едни до други нямат разлика във височината! Относно темата послушай колегата spark!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Да, но тези високите ако ги сложа отпред няма ли да има проблем нещо с каретата защото все пак обиколката на предните ще е по голяма и ще грабят повече, задните ще насмагат ли ? все пак обиколката им е по-малка и да не да стане гаф ?

Коментар

Според калкулаторите уж имат 2 мм разлика, което не може да е решаващо, но ако колегата Vladim е прав, може да повлияе на АБС. По принцип ако имаш АБС е задължително да си с 4 еднакви по размер и износване гуми, ама само по принцип.

Коментар

нямам ABSНо въпроса ми е относно височината. А по принцип че са 175 много много не ме притеснява все пак 185 ги дават по книжка да се карат. Височината ако не пречи слагам ги отпред тея високите и газ

Коментар

7or37o написа:
                ...задните ще насмагат ли ? все пак обиколката им е по-малка и да не да стане гаф ?
                Ще "насмагат"! :D Компенсанцията в диференциала (а не в каретата) се отнася за предните колела и нямат нищо общо със задните. Не го мисли толкова, действай!

Коментар

Добре колеги, много ви благодаря за съветите слагам отпред 175/65/14 и отзад 185/60/14

Коментар

Когато ми се е налагало опред съм слагал по-ниските гуми.Така колата има по-добра аеродинамика,по-малък разход и по-добра стабилност.Визуално стои по-добре .
                    Petar

Коментар

при подобни случаи аз слагам по запазените отпред а иначе колата не е 4по 4 (джип) няма abs значи само на мост да са еднакви и газ няма да имаш проблеми
                      ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                      ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

По принцип както каза някой по горе,високите гуми се слагат отзад(може колата ти да стане нестабилна в завоите).Хубаво е човек да си има един размер летни гуми(4 бр.) и също така зимни.

Коментар

malkia158 написа:
                          По принцип както каза някой по горе,високите гуми се слагат отзад(може колата ти да стане нестабилна в завоите).Хубаво е човек да си има един размер летни гуми(4 бр.) и също така зимни.
                          Когато са еднаква ширина да! Разбира се, че за видът на колата и аеродинамиката са по-добри, когато високите гуми са отзад, но... Караме колите си по разнебитени пътища и винаги е за предпочитане предницата да е по-висока, а пък и при попадане в дупка по-високите гуми предпазват по-добре джантата от повреда. Освен това с по-тесни гуми воланът се върти по-лесно.

Коментар

Добре де за кой от двата размера използвате определението "по-висока гума" . От двата 185/60 и 175/65 втория е по-висок с малко и то само при директно сравнение на двете гуми и надали разликата е повече от няколко мм.
                            Фиат Крома 1.9 16v+
                            Фиат Браво 1.6 16v
                            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

175/65R14 - диаметър - 58.3 см - по-високи185/60R14 - диаметър - 57.8 см - по-нискиРазмера е верен за нови нови гуми де ...И двата размера са обявени, че стават за Браво 1.6 ... има 5 мм разлика, което е допустимо ... тесните и по-високите (175/60Р14) - отпред, другитя отзад ... (това ако състоянието им е приблизително еднакво, .... а ако 175/60Р14 са износени или стари (вкоравени), по-добре не рискувай и търси нещо читаво ...) ...
                              Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Working...
                              X