Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна задни амортесьори-темпра?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна задни амортесьори-темпра?

Взех амортесьори от хит-ко,но за смяната им доколкото видях ще трябва канал.Представям си какво залягане ще падне и бъркане по недостъпни места!Правил ли е някой това упражнение на темпра.Започнах да се приготвям за сменянето,но лошото време ме накара за сега да се задоволя само с обмисляне.Моля за вашите ценни напътствия!
    Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.

аз не съм го правил , но скоро ми предстои и на мен смяна и мисля да си ми от полза май не е много трудно като гледам ама знам ли а между другото на коя фирма са амортесьорите и цена ако можеш да ме ориентираш благодаря :D
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
      аз не съм го правил , но скоро ми предстои и на мен смяна и мисля да си ми от полза май не е много трудно като гледам ама знам ли а между другото на коя фирма са амортесьорите и цена ако можеш да ме ориентираш благодаря :D
      Христо/хит-ко/ми изпрати газово-маслени КОФАП,с една година гаранция.Излизат към 42лв/бр. с доставката.От форума има само хубави мнения за тях.

Коментар

Развръзка!

Днес най-сетне смених амортесьорите.Беше голямо приключение!Ако някой има този проблем ,мога да му предам ценния си опит .

Коментар

Re: Развръзка!

alex12 написа:
          Днес най-сетне смених амортесьорите.Беше голямо приключение!Ако някой има този проблем ,мога да му предам ценния си опит .
          както бх писал по горе аз съм мераклия да му предадеш опита си че и на мен ми предстои приключението :D
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
            alex12 написа:
            както бх писал по горе аз съм мераклия да му предадеш опита си че и на мен ми предстои приключението :D
            Станахме двама. И аз трябва да сменям задни. Ама аз съм със седан. Дали няма да е по-трудно. А и скоро ми предстои доста път с колата, така че може да се замисля дали да не тази седмица.
            Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
            Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
            Совалката средно на LPG
            Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

stef написа:
              alex12 написа:
              Трябва ти гедоре с удължител и"камък"-15мм.Сваля се гумата като колата е повдигната от съответната страна.В надлъжната греда точно срещу амортесьора има гумена тапа около25мм.Маха се с отверка.Отвива се болта с гедорето.От към багажника през люка за резервоара с дебела тел трябва да избуташ болта,като помощника ти поддържа болта с гедорето,за да не падне в надлъжната греда! Става въпрос за десния амортесьор.Хубаво е преди това да се отвие в долния край с лула19мм и да се подложи нещо под пружината-може крик.Левия е по лесен защото се избутва болта отдолу с телта.Ако ти падне болта в гредата ,не казвай нецензурни реплики ,а под задната седалка има елипсовидна капачка ,от която можеш да извадиш болта.Може да се уплътни с парче хартия гедорето и главата на болта да се задържи при вадене. Успех!

Коментар

амортесори

еми колега работата си е песен, моята темпра е като твоята, и смених първо тях, беше доста лесно, и браво на италианците, добре са го измислили, отне ми около час да разгадая как става, обаче смяната е за 15 мин, на бройка, акоо знаеш какво правиш де , но Алекс е описал доста подробно, как става, така че няма да имаш проблеми.
                СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Re: Смяна задни амортесьори-темпра?

alex12 написа:
                  Взех амортесьори от хит-ко,но за смяната им доколкото видях ще трябва канал.Представям си какво залягане ще падне и бъркане по недостъпни места!Правил ли е някой това упражнение на темпра.Започнах да се приготвям за сменянето,но лошото време ме накара за сега да се задоволя само с обмисляне.Моля за вашите ценни напътствия!
                  Може и в кенеф :P :P :P :P ще можеш да излезнеш за малко от дупката :D :D :D
                  Brava 1.8 16V

Коментар

Re: Смяна задни амортесьори-темпра?

Ако няма какво да помогнеш на колегата ще те помоля да се въздържиш от подобни коментари.
                    Митко,аз не се обиждам.Проблема е решен и споделен във форума от мен.Пожелавам на колегата,когато той има проблем все пак някой да му помогне в разрешаването,както го правим ние !

Коментар

колко пари бяха амортесорите?
                      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
                        колко пари бяха амортесорите?
                        Вече има риск да се повтарям в предишно мое мнение по темата!?

Коментар

Working...
                        X