Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дясната чистачка на Пунто не се движи - РЕШЕНО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дясната чистачка на Пунто не се движи - РЕШЕНО

Поразръчках се тук-там, ама никъде нищо ... Днес в дъжда, както си бях пуснал чистачките и си работеха ... по едно време гледам ... работи само лявата ... Дясната не иска ... слезнах и я разбутах ... движи се свободно ... А сега някой ако вземе да каже къде да ръчкам, че да я опрая ... евала му прая Допълнено заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Виж гайката, която стяга рамото на чистачката към шлиците.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Проблема е в механизма на чистачките, значи ръчкай под кората.Щом едната се движи, значи моторчето е здраво.Както каза колегата, виж гайката която стяга рамото.
      _/''''''''''''''''''''''''\_
      //---------------\\
      [( )== //// ==( )]
      |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

На колежката СОК ОТ ПРАСКОВА проблемът беше същия, а решението се оказа просто във фиксиране на ябълката на рамото за лоста който го движи, под кората. Просто стискане по-силно, и щракване. Провери дали при теб не е подобен проблемът.

Коментар

Проблема е решен,но трябваше да ме вдигне от другия край на София,за да си вдигне капака и да забележи как рамената висят и да си ги щракне в ябълката..Аз сумати инструменти понесъх да му разглобявам корите,а то и кори нямаше това Пунто..
          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Аз този механизъм съм го побългарил. Напрах му по един болт с гайка и шайби през ябълката и се реших проблема.При мен бше много износена пластмасовата втълка която минава през ябълката. Лявата имаше проблеми, ама ги направих и двете.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

и аз да се вкюча а като се износи кво паравим на колегата явно е тръгнала щом изпада вече
              Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Даже забравих, че съм пускал тема Наистина проблема беше много прост, ама ... тъпа работа :D Иначе и втори път се откачва, ама ... не знам ... с лявата нямам проблем, така че още няма да си играя на направи си сам :D
                Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Working...
                X