Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Мултипла

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Най-накрая успях да седна да нащракам какво стана, та дано помогна на някой изпаднал в подобна ситуация.Ходих до двама познати майстори на газови уредби и естествено ми казаха, че няма да ми ровят по колата за да не си развалим приятелството. Та седнах и взех да викам неволята.Неволята под формата на брата, разглоби редуктора до последния болт, каза, че мрази да рови в главата си за неща от преди 15 години, смомена нещо за родословието на италианците, съзерцава 20 мин. чарковете след, което ми връчи котвата на винтила и часта на която се нанизва бобината с думите "Тези не трябва да имат грам масло по себе си".Последва 20 мин. къпане в кореселин (сваляне на всички гуми, два О пръстена и една като лещено зърно, че не се знае), подсушаване, монтаж и готово.Пали, минава на метан, няма дертове. Теста е вече около 400 км.Филтъра съвсем изключих и не го снимах, но е същият като на снимката, снежно бял и все едно е навит от копринена нишка (като пашкул от копринена буба) Ако някой ходи до Полша може да вземе една кофа :D излизат по около 4 лева парчето.Numer originalny FIATA: 60657348http://www.certools.pl/ci-230-wklad-cng-do-instalacji-fiata-32mm.html
    MULTIPLA 286.77D.3.0

Коментар

да се запознаем

Здравейте и от мене.От август карам Мултипла Бипаур.За сега още се опознаваме с извънземното :D возило.Като начало мога да кажа,че е кола с характер.Не знам толкова ли е трудно името "МУЛТИПЛА".То не бяха имена като МУЛТИРАМА , МУЛТИПЛАЗА и МИЛТУПА.Последното ми хареса и я прекръстих на Милтупа.Направих и багажник за тавана.Ще направя снимки.Мисля,че се получи доста добре.Може пък да съм полезен на някого!
      FIAT MULTIPLA 1.6 BI POВWER 2001g.

Коментар

Колеги , някой беше споменал за проблем с изгорял соленоид на клапана на една от метановите бутилки.Може ли информация как е решен проблема и от къде да се закупи подобен или същия!
        FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Nikolow написа:
          Колеги , някой беше споменал за проблем с изгорял соленоид на клапана на една от метановите бутилки.Може ли информация как е решен проблема и от къде да се закупи подобен или същия!
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=102797Аз лично на моят му извадих дреболиите ,и така си карам без клапан на едната бутилка.Докато намеря ама и не търся усилено.Булката както си се венча така си остава.

Коментар

тръшмано написа:
            Nikolow написа:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=102797Аз лично на моят му извадих дреболиите ,и така си карам без клапан на едната бутилка.Докато намеря ама и не търся усилено.Булката както си се венча така си остава.
            Благодаря!
            FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

BO написа:
              BO написа:
              - Максимална скорост = 157км/ч на метан и 168км/ч на бензин....
              Така, понеже съм давал тези цифри, искам да споделя днешните факти.Но реших да пробвам за първи път колко километра ще вдигне на метан. Мъчих я, суках я и взе, че закова точно.... 157км/ч. Не можа да направи 160км/ч. До 150км/ч горе долу вървеше, ама като застана на 157км/ч и така изкарах 2-3 минута без да мръдне ни нагоре, ни надолу. Точно 157км/ч (5300 оборота) и това е.
              При мен без проблем направи 160 км/ч по GPS / малко повече по километраж/ и можеше още, НО гумите ми не са много добри и над 150 почва да друса - затова прекратих опита.Но поне до 165 щеше да докара без проблем, а може би и нагоре. Това беше на магистрала Тракия, равното с хубавия асфалт преди Пловдив.

Коментар

Аз също съм вдигал 160 на метан,на бензин стигна 180 и сигурно можеше и още,но не я напъвах повече.
                MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Ами значи може да си направим сблъсъка на Титаните и да видим кой ще дръпне най-много. Да кажем някой може да ми дръпне с 1км/ч, а може и да не може.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Не сме казали ,на сме го спретнали

Коментар

Гледаме за приятел за Мултипла и попаднахме на тази снимка. Не бях виждал подобен изпарител на фабричен метан. Някой Виждал ли е такъв?

Коментар

Ами просто е преправена.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Абе много метан гълтат тия пущини, ако ги държиш 130 - 150 км/ч. 2 При вас подобно ли е положението при такива скорости?Разходих я Пловдив - Бургас - Пловдив нещо хич не ми хареса резултата.
                          MULTIPLA 286.77D.3.0

Коментар

Нямам нерви да я карам с такива скорости.За 130- 160 си имам друга кола

Коментар

Какво и е на тази скорост
                              Прикачени файлове

Коментар

Quietmadness написа:
                                Абе много метан гълтат тия пущини, ако ги държиш 130 - 150 км/ч. 2 При вас подобно ли е положението при такива скорости?Разходих я Пловдив - Бургас - Пловдив нещо хич не ми хареса резултата.
                                Ако намериш такава кола,която да върви бързо и да харчи по-малко отколкото с нормална скорост обади се да я взема Както се казва " Не може к..ро в г..за и душата в рая"

Коментар

Working...
                                X