Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Мултипла

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Все още вдигат рамене.Аз поне не съм чул някой да може.За бутилките сам си се сетил.
    MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
    "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
    R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Добре де, как ги карате тея коли тогава. В смисъл....колкото и да е кораво все нещо по метана може да се развали, тогава какво правим, хвърляме колата? Пък и бутилките да минаваш по втория начин десетина години, ама все пак материал, старее, идва момента в който е хубаво да се хвърля по един поглед. Някои мултипла вече са по над десет години.

Коментар

ls1 написа:
        Добре де, как ги карате тея коли тогава. В смисъл....колкото и да е кораво все нещо по метана може да се развали, тогава какво правим, хвърляме колата? Пък и бутилките да минаваш по втория начин десетина години, ама все пак материал, старее, идва момента в който е хубаво да се хвърля по един поглед. Някои мултипла вече са по над десет години.
        Аз се отказах от вариант да взема Мултипла на метан поради същата причина... По времето, когато купих моята четох някъде, че в гърция са запознати със софтуера на уредбата но за мен не беше добро решение. По-късно прочетох, че в Динекспрес (Пловдив) вече има подготвени хора но вече бях взел бензиновата версия... Що се отнася до бутилките, идеята семейството ми да седи на 30-40 см от метален съд (3 на брой) с налягане 100 атм не ми допада... но всеки сам преценя риска. Скоро на колега с 20 годишна Темпра му гръмна бензиновия резервоар, така че никой не е застрахован.

Коментар

Здравейте колеги,в момента караме Фиат Пунто , но сме с бебета близнаци и тя ни идва вече малко малка. Гледах обяви и попаднах на този Фиат Мултипа http://www.cars.bg/u63115 . Виждал ли го е някой на живо и като цяло можете ли да ми дадете мнение за този модел в нашата ситуация. Ще съм благодарна ако някой го е видял това конкретно да ми пише, защото с двете бебета нямаме много възможност да обикаляме по автокъщите.

Коментар

ravi написа:
            Здравейте колеги,в момента караме Фиат Пунто , но сме с бебета близнаци и тя ни идва вече малко малка. Гледах обяви и попаднах на този Фиат Мултипа http://www.cars.bg/u63115 . Виждал ли го е някой на живо и като цяло можете ли да ми дадете мнение за този модел в нашата ситуация. Ще съм благодарна ако някой го е видял това конкретно да ми пише, защото с двете бебета нямаме много възможност да обикаляме по автокъщите.
            Здравейте. Не съм видял колата но на пръв поглед изглежда наред(снимките не са особено добри). Това което прави впечатление от снимките, че тази Мултипла не е с оригиналния багажник за таван, което е необичайно за нов внос... Няма снимки на интериора.. но както повечето Мултипла на тези години се очаква интериора да не е особенно лицеприятен(аз съм късметлия в тази посока). Мултипла е много добра семейна кола и за твоя "брой" ще е перфектна.Ако все пак си решила да направиш оглед те съветвам да се проверят поне следните неща:- запалване на СТУДЕН двигател - трябва да запали леко без особенно въртене на стартера без "старнни" шумове. При завъртане на ключа на контакт бензиновата помпа се включва за няколко секунди - не трябва да е шумна и при работа на двигателя тя не трябва да се чува в купето.- на таблото не трябва да има свететещи светлини за грешки- скоростите трябва да се включват без особени трудноси (модела е известен с леко влизащите скорости... и изключително калпавия си привод и лостова система на скоростния лост)- проверка на състоянието на съединителя - ръчна(ако държи), на пета трябва да изгасва при плавно вдигане на педала на съединителя (да няма приплъзване)- проверка състоянието на окачването (Не трябва да има похлопване и/или скърцане от тампоните на предното окачване при натиск върху колата)- при движение трябва да се обърне внимание за виене, похлопване... Колата трябва да набира плавно и чисто без много подаване на газ.- трябва да е с всичките си ключове и книжка с кодове- включете на задна, за да проверите парктроника - всички електрически екстри трябва да работят- тествайте климатика- проверете работата на термостата и парното - термостата е от дясно на двигателя под бобината. Горната тръба, която излиза от термостата към радиатора трябва да се затопли последна при първо стартиране.- спирачки- несъответствия в боята

Коментар

Не мисля че този модел е за вас. Аз съм с едно дете и рено сценик. Багажника не ми стига. На мултиплата багажника е двойно по-малък от на сценика. Не виждам как ще събирате вътре количка, и то двойна, а един ден колелета сигурно. Камо ли багаж за дълъг път. С двете деца ще сте отзад, т.е. и седалка не можете да сгънете за да отворите място.

Коментар

Благодаря за отговорите, на първият колега за изчерпателната информация кое да погледнем, на на вторият колега ще кажа ,че количката ни е много мобилна и се събира даже в багажника на Пунтото и тя ми е най-малкият проблем. За колелата незнам...то тогава ни трябва бус, защото ще са 4 бр. Търсим най-практичният и икономичен вариянт.. Замислих се за този модел, защото до сега сме карали Фиат.

Коментар

Ако си решил да си взимаш такава,мога да ти кажа, че онзи ден видях същия цвят и модел срещу магазин "Щъркел" на Стамболийски да се продава ,но е като моята на метан.Ако пътуваш ,ще ти е много добре откъм разход.За багажа мога да ти кажа ,че събира достатъчно.Не знам колегата със Сценика какъв багаж товари ,но аз си пътувам с багаж за 3-ма ,колело и други .Рядко ми се е случвало да пускам седалка, за да отворя място .Като кола е много добра.Ако искаш помощ при огледа ми се обади 0878730612.

Коментар

Благодаря ти, ще го обсъдим в къщи и ако има нещо ще звънна аз или съпругът ми.

Коментар

ls1 написа:
                      На мултиплата багажника е двойно по-малък от на сценика. Не виждам как ще събирате вътре количка, и то двойна, а един ден колелета сигурно. Камо ли багаж за дълъг път. С двете деца ще сте отзад, т.е. и седалка не можете да сгънете за да отворите място.
                      Информация за големината на багажника на Фиат Мултипла според Auto-Data:минимален обем на багажника: 430 l.максимален обем на багажника: 1850 l.

Коментар

Здравейте отново, търсенето на Мултипла никак не ни върви. По обявите в интернет се оказва ,че колите си стоят там , но са продадени. Да обикаляме по улиците от автокъща на автокъща наистина нямаме възможност с двете бебета. Бихте ли ми дали съвет как да си намерим желаната кола - бензин / може и метан / след 2000-2001 год. в София.

Коментар

Както ти бях писал по-нагоре,бях виждал една сива с надписи да се продава на "Стамболийски" срещу магазин "Щъркел".Сива е на цвят и е на метан.Ако минавам от там ще погледна дали стои още и ще пиша

Коментар

Благодаря за което . Моля и останалите потребители, ако видят това, което търся да ми пишат .

Коментар

ravi написа:
                              Благодаря за което . Моля и останалите потребители, ако видят това, което търся да ми пишат .
                              Колега,ако идваш покрай Варна за мултипла свиркай.Имам FES за нея и уред за мерене на компресията,както и доста опит с моята, къде от проблеми къде от любопитство да видя кое как е!След Нова Година ще пусна снимки в темата с шотове от фиатекускана и ще пообсъдим нещата.Засега само и изтрих една грешка и пуснах наново компа да се самообучи.Като остане време повече експерименти.
                              FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Благодаря , но път към Варна не сме имали от доста години...

Коментар

Working...
                                X