Quietmadness написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да опознаем Фиат Мултипла
Collapse
Заключена тема
X
X
-
u_bo
-
След разговор с представителя им цифрата, която се оформя е по-малко от 300 кинта, което напълно ме устройва.За момента обаче няма наличност. Опитах се да поръчам от германския и английския Conrad, но казаха "В наличност след 30.04.2014"Така, че се надявам да се появят скоро.MULTIPLA 286.77D.3.0
Коментар
-
Quietmadness написа:След разговор с представителя им цифрата, която се оформя е по-малко от 300 кинта, което напълно ме устройва.За момента обаче няма наличност. Опитах се да поръчам от германския и английския Conrad, но казаха "В наличност след 30.04.2014"Така, че се надявам да се появят скоро.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Забелязах, че от извънземното капе някаква вода някъде около крайното гърне, където свършват бутилките в средата. Конденз ли ще да е това, но интересното е, че понякога локвичката не е малка и ми е странно чак толкова вода да събира. Не е мазно и не мирише.Знаете ли къде минава маркуча за задната чистачка? Вътре в купето или някъде там долу?Другото ми питане: при въртене на волана ляво/дясно се чува препукване. Това ще да е от лагерите на макферсона. Само лагерите ли се сменят или и тампона, или след като я разглобя да преценя за тампона?Да допълня с малко данни за средният ми разход за последните 1185 км - 5,96 кг/100 км.Около 500 са с включен климатик и около 350 са градско из Плевен.При цена на метана в Плевен от 1.92, средният ми разход е 11.50 лв./100 км"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
S_BANKOV написа:Сменя се лагера с тампона, и аз бих проверил предо това шарнирите"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Колега, Лагерите и тампоните могат да се сменят отделно. При шарнирите не е толкова ясно изразено и няма такова постоянство в пукането както при лагерите.Има малка вероятност да е от каретата на волана, но това ми се е случвало на друга кола.Водата най-вероятно е от конденз от изпускателната система, ако се случва често.Също е възможно да е от бутилките, при изпускането на метана се охлаждат и понякога върху тях има конденз, който може да прокапе, но за това трябват определени метеорологични условия.От климатика кондез до там да стигне малко вероятно. Не би трябвало да е и течност за чистачки, най-малкото щеше да я познаеш по ароматизатора в нея.Ма много висока е станала цената на метан в Плевен Т’ва 1.92 баси убийството. Загубена държава сме. Преди в Пловдив цената беше по-висока от София, Стара Загора и Плевен, и неможех да си го обясня. Сега като чувам за почти два лева се чудя какво става.В Пловдив цената варира от 1.65 до 1.85 и ми е странно, при другите горива няма такива разлики.Всички са закачени на една тръба в края на краищата, тока за компресорите не е с по-различна цена, и другите разходи не са им с различни цени. От къде ги вадят тия разлики в цените ???MULTIPLA 286.77D.3.0
Коментар
-
И аз знам, че лагера и тампона са отделни елементи и си се продават отделно, но да не е да сложа нов лагер и той да се скапе по-бързо заради стария тампон?Водата предполагам, че е от конденз, ще снимам другият път снимка да видите.За цената си напълно прав, живо изнудване си е, но няма друга алтернатива в района и за това си правят каквото искат.Но въпреки високата цена, комбинирания разход от 11.50 ме устройва в сравнение с 13.50 при обикновенната газова и около 15 лв. при дизела, които карах.И да знаете, ако ви се наложи да зареждате в Плевен, че не приемат плащания с карти, само кешовица..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
Помощ.Вчера тръгнах да сменям тампоните на двигателя - ляв и десен.Обаче левия не пасва.По каталог го дават същият,но не пасва.Свалих лапата дето го държи и въведох номера(http://www.yoyoparts.com/oem/7390495...-46423429.html)и в интернет,излязоха ми 3 модела MULTIPLA JTD.С тази лапа тампона седи под напрежение.Аз съм с метанка... Та ми е интересно тези лапи имат разлика между метанката и JTD -то.Дали джамбазите не са сложили това дето имат,само и само да мине номера.А не мога да намеря такава лапа в нета за да я сравня.Ако някои знае да помага.Да не я поръчам от метанка,пък да доиде същата като моята.Миг невнимание - цял живот умрял...
Коментар
-
Така като сравнявам с поглед тампоните, трябва и лапите да са различни, но няма как да ти кажа със сигурност http://axm-auto.com/index2.php?brand...at=104Нищо чудно лапата да е сменена с каквото са намерили, понеже тея коли не са на всяка крачка."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
u_bo
Draac написа:Помощ.Вчера тръгнах да сменям тампоните на двигателя - ляв и десен.Обаче левия не пасва.По каталог го дават същият,но не пасва.Свалих лапата дето го държи и въведох номера(http://www.yoyoparts.com/oem/7390495...-46423429.html)и в интернет,излязоха ми 3 модела MULTIPLA JTD.С тази лапа тампона седи под напрежение.Аз съм с метанка... Та ми е интересно тези лапи имат разлика между метанката и JTD -то.Дали джамбазите не са сложили това дето имат,само и само да мине номера.А не мога да намеря такава лапа в нета за да я сравня.Ако някои знае да помага.Да не я поръчам от метанка,пък да доиде същата като моята.
Коментар
-
Качваи ги.Ето снимките на тази дето свалих.То резбата не е в самата лапа,а е с гаика.Самия болт клеясва в тампона предимно.Там заяждат и се къса болта.Така ще режа главата на десния болт,за да сваля тампона.Болта отдолу тръгва да се върти,но тампона го държи и само се осуква гумата на тампона малко и пак се връща.Прави четвърт оборот и обратно.Левия се разви като по чудо.Миг невнимание - цял живот умрял...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар