Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Мултипла

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не съм полезен , спамя както казах шегувам се, кои разбира от шеги се усмихва, които не, се сърди Наистина ми е странно когато някои каже че тази кола много му харесва, опитвам да погледна от неговите очи и не става и не става. Ланчата която съм взел за жената също е подобно грозновата, и вече 3 години я гледам и не мога да намеря една красива черта но за цената си върши работа и не ми дреме какво мислят другите Така че не се засягаи
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Re: Да опознаем Фиат Мултипла

apekov написа:
      nikos1954 написа:
      Отдавна ми се искаше да си пуснем тема за Фиат Мултипла.Има вече много коли от този модел.Моля, всички притежаващи или притежавали от тези коли да бъдат съпричастни с темата.Има дизели,бензинови,на Метан,пропан-бутан.Вероятно всеки се е сблъсквал с някакъв проблем.Тук и сега му е времето да започнем да споделяме опит,знания,да си задаваме въпроси.Или пък да даваме отговори.Ще се радвам ако темата се развие.Понеже няма официален внос на тази марка в България,то и автосервизите нямат необходимия софтуер за диагностика.Та идеята е да си помагаме доколкото можем сами.Здраве на всички участници в нашия форум с уважение nikos.
      Здравейте колеги, доста неща изчетох за този автомобил и съм се спрял на това - http://www.carmarket.bg/fiat-multipl...ересува ме нещо повече за подръжката на този мотор, разход, окачване, слаби места какво да гледам, тъй като в неделя мисля да отида да я огледам. За дизайна няма да говорим, мисля че има доста писано за това , но колата ми се струва доста практична за моите нужди а и не на последно място на жената много и харесва. Какъв е разхода на този автомобил, заводския вече го видях, интересува ме на хора които карат с нашта нафта, ускорение , евентуални изненади, ей такива работи. Благодаря на всички.
      "Слаби" места:- заден мост се ’разкрачва’- за до 100 -150 лв. ще те оправят.- дизела си е стандартния 1.9 jtd - има мнооооого писано за него и какво да гледаш- стандартите проверки за предница - носачи, биалетки, тампони ст.щанга - има ментаци, но не е трудно оправянето- виждал съм дизели МНОГО по-ниски от моята метанка - предполагам , че е уморени пружини.- почти не съм виждал Мултипла за продан с читави амортисьори

Коментар

BO написа:
        BO написа:
        ....Метан (Е3) - 11,3м3 (7,7кг) градско......
        Да се самоцитирам Та както винаги съм казвал, че градския разход по каталог се постига при около 21км/ч средна скорост, пак го доказвамЗареждането от преди 10 минути при 20км/ч средна скорост даде резултат от точно 7,66кг/100км п.п. Добре, че беше Италфеста, че да вземе да си вдигне драстично средната скорост на движение
        Отново имам самоцитат. Става ми навик. Ето, пак имаме средна скорост от 21км/ч и отново продължавам с теорията ми - или среден разход този път от 7.46кг/100км.Има развитие на автомобила - с 0.2кг/100км по-нисък разход от заводския. :DВече съм 100% убеден, след доказване на 5 различни автомобила, че при 21км/ч средна скорост, разхода трябва да е около цитирания по книжка.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колегите, бера душа с пръскалките на моето жабе...Предните са запушени и едвам пръска лявата. Ръчках ги с игла, файда няма.Тези на фаровете и тази на задното стъкло въобще не пръскат и май не стига вода до тях.Вчера заничах и видях, че помпите са 2 за съответните кръгове. И двете се чуват, че бръмчат.Предполагам, че има клапани, за да не се връща течноста до казанчето и е възможно те да са блокирали, но къде да ги търся?
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Quietmadness написа:
            От няколко дена возилото има странен симптом.Карам си и всичко е Ок, по някое време като настъпя съединителя при смяна на предавките и вземе, че угасне.Взех да я наблюдавам и забелязах, че понякога оборотите падат почти до 0. В някой случаи се нормализират, в други, ако не пусна съединителя за това време замисля се и гасне.Някакви идеи
            Преследването на проблема продължава. Установих, че го прави като е на метан. Почистени дросел и стъпков мотор, проверени датчици за температура и налягане на метана. Всичко уж е Ок.Проблема днес сутринта в мъглата се задълбочи до степен минава на метан и остане ли на празен ход гасне. Студена, загряла все тая. Към обед я пробвах не го правеше номера.Направо си скубя косите
            MULTIPLA 286.77D.3.0

Коментар

M5kov написа:
              Колегите, бера душа с пръскалките на моето жабе...Предните са запушени и едвам пръска лявата. Ръчках ги с игла, файда няма.Тези на фаровете и тази на задното стъкло въобще не пръскат и май не стига вода до тях.Вчера заничах и видях, че помпите са 2 за съответните кръгове. И двете се чуват, че бръмчат.Предполагам, че има клапани, за да не се връща течноста до казанчето и е възможно те да са блокирали, но къде да ги търся?
              А пробва ли да сипеш половин шише с обезмаслител в казанчето и да си пръскаш по стъклото, наливаш, изпръскваш и наливаш течност за чистачки, а не водица.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Quietmadness написа:
                Quietmadness написа:
                От няколко дена возилото има странен симптом.Карам си и всичко е Ок, по някое време като настъпя съединителя при смяна на предавките и вземе, че угасне.Взех да я наблюдавам и забелязах, че понякога оборотите падат почти до 0. В някой случаи се нормализират, в други, ако не пусна съединителя за това време замисля се и гасне.Някакви идеи
                Преследването на проблема продължава. Установих, че го прави като е на метан. Почистени дросел и стъпков мотор, проверени датчици за температура и налягане на метана. Всичко уж е Ок.Проблема днес сутринта в мъглата се задълбочи до степен минава на метан и остане ли на празен ход гасне. Студена, загряла все тая. Към обед я пробвах не го правеше номера.Направо си скубя косите
                Здравей колега,а случайно да си правил обслужване на колата преди да почне да прави проблема,има предвид ангренажен ремък.Ако си правил и след това е почнала да гасне,неправилно зецепен ремък!
                Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Обслужване мина лятото като я купих, това са няколко месеца, не е от това.Най-гадното е че го прави на моменти и немога да "разследвам" причината.Ако го прави постоянно, ще закача диагностика, ще почна един по един да проверявам всеки компонент. Немога да открия и условията при които го прави.Изключвайки таз сутрешното поведение, което изчезна на обед, проблема не е постоянен. Адски нервиращо е в натоварено движение, да не говорим, че и опасно (разните му хидравлики като спират без да си подготвен).
                  MULTIPLA 286.77D.3.0

Коментар

Quietmadness написа:
                    Обслужване мина лятото като я купих, това са няколко месеца, не е от това.Най-гадното е че го прави на моменти и немога да "разследвам" причината.Ако го прави постоянно, ще закача диагностика, ще почна един по един да проверявам всеки компонент. Немога да открия и условията при които го прави.Изключвайки таз сутрешното поведение, което изчезна на обед, проблема не е постоянен. Адски нервиращо е в натоварено движение, да не говорим, че и опасно (разните му хидравлики като спират без да си подготвен).
                    -провери на кой цилиндър го прави - тестваш с изваждане на лулата на свеща-виж дали не са ти МНОГО омаслени метановите дюзи- скоро да си сменял метанстанцията?

Коментар

u_bo написа:
                      -провери на кой цилиндър го прави - тестваш с изваждане на лулата на свеща-виж дали не са ти МНОГО омаслени метановите дюзи- скоро да си сменял метанстанцията?
                      Метанстанцията не съм я сменял от октомври, много ми е удобна след работа да заредя.Не ми се вярва да е от дюзите, щото от снощи духа на св. Фиат се събуди съвсем.На прибиране след работа първо си играеше с оборотите, после се оправи за малко, след това държа високи обороти.Като се прибрах реших да я закача да видя какво и е, но като я запалих все едно нищо и няма. Споменах родата на италианците и ударих една ракия.Тази сутрин 20 км веселба, на празен ход държи и колебае м/у 1350 - 1600 оборота при това БЕЗ РАЗЛИКА дали е бензин или на метан (закачих я на смартфона още като тръгвах). Горивата ги сменях 6 или 7 пъти.Имам чуството, че са два различни проблема, които се комбинират до неузнаваемост.
                      MULTIPLA 286.77D.3.0

Коментар

Пак ще се повторя : СТЪПКОВ МОТОРСвали го ,почисти го и виж дали е от него.Можеш и да откачиш клемата на акумулатора за една вечер.
                        MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                        "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                        R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Колегите, какви други джанти 15" могат да се набутат освен тези с кофти размерите за модела?От Стило примерно?И аз да потвърдя, че 14" не стават, въпреки желанието и усилието ми да ги набутам :D
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

kik73bg написа:
                            Пак ще се повторя : СТЪПКОВ МОТОРСвали го ,почисти го и виж дали е от него.Можеш и да откачиш клемата на акумулатора за една вечер.
                            Чистен е два пъти за 10 дена. Почистен е не само той и то качствено (киснене няколко часа с супер незнам си какви течности, спрейове и т.н.). Втория път щях да го сменям, ама тиквениците от Спектроматик го бяха объркали. В Косер заявиха "сменя се целия дросел с колекторите". За съжаление в събота след обед и неделя народа отива да запива.Иначе съм го проверявал работи пушка, отделно като му изключиш буксата колата се държи абсолютно по същия начин. Но съм се наканил да го сменям профилактично, надявам се тоя път да е правилния.
                            MULTIPLA 286.77D.3.0

Коментар

M5kov написа:
                              Колегите, какви други джанти 15" могат да се набутат освен тези с кофти размерите за модела?От Стило примерно?И аз да потвърдя, че 14" не стават, въпреки желанието и усилието ми да ги набутам :D
                              Моята е с 15ки от Либра,обути с гуми 195-60 летни,без допълнителни приспособления и със същите болтове,няма проблеми.http://static.data.bg:8080/auto/2918/2918_1.jpg
                              Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Чудя се, ей тези дали ще влязат с гуми 185/65?
                                Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Working...
                                X