Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Мултипла

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Nikolow написа:
    Търсиш ли още джанти от мултипла?
    Какви са джантите-алуминиеви или метални.Аз искам да си сменя алуминиевите за такива с ЕТ 31,5,че моите са с 40.
    MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
    "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
    R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Nikolow написа:
      Значи или подкалника е от друг модел или не е захванат правилно.Търсиш ли още джанти от мултипла?
      - и аз си мисля че е от друг модел ... метанките като по-тежки сигурно са с по-големи пружини.- да - още търся джанти.

Коментар

u_bo написа:
        Nikolow написа:
        Значи или подкалника е от друг модел или не е захванат правилно.Търсиш ли още джанти от мултипла?
        - и аз си мисля че е от друг модел ... метанките като по-тежки сигурно са с по-големи пружини.- да - още търся джанти.
        Метални или алуминиеви търсиш?

Коментар

kik73bg написа:
          Метални или алуминиеви търсиш?
          хубави и евтини

Коментар

Някой открил ли е начин да се запали Мултипла Бипауър директно на метан?Например ако- е свършил бензина или - е повредена бенз. помпа.

Коментар

И мен ме интересува тоз момент, като новоженен за голям хладилник ( :D с тоя бял цвят дето я взех е като бяла техника)Между другото едно питане към колегите които са с метан: Ръмжи ли като я настъпите?При мен има едно ясно "Р-р-р-р-р" все едно американска кола от някой филм. Закарах я при майстор на ауспуси вика "Невиждам проблем отдолу, явно така си ръмжи"Наистина ли са шумни или на мен ми се струва?
              MULTIPLA 286.77D.3.0

Коментар

Младежи помогнете да намеря един декоративен капак за поленовия филтър на Мултипла, няма такова нещо никъде, намирам само една да се продава на части в Шумен ама продавача явно хич не му се продава.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да споделя колко харчи метанката.Без климатик при превземане на магистралата със 102км/ч средна скорост = 4.8кг/100кмС климатик пак със същия начин на шофиране (средната скорост на магистралата отново я заковах на 102км/ч ) разхода излезна 5.8кг/100кмОбщ среден разход с 55% от времето на климатик = 5,28кг/100км - Маршрут: София->Созопол->Софияп.п. 38км не достигнаха на метана, за да изкарам само с едно зареждане по маршрута, който написах. Със сигурност ако си без климатик, метанките ще могат да отидат и да се върнат от София до морето и обратно само с едно зареждане.Или демек с едно зареждане може да се мине приблизително 500км. Проверено.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                    Да споделя колко харчи метанката.Със сигурност ако си без климатик, метанките ще могат да отидат и да се върнат от София до морето и обратно само с едно зареждане.Или демек с едно зареждане може да се мине приблизително 500км. Проверено.
                    Аз, извинявам се, че се намесвам в разговора, метан не съм карал никога, но, Откога морето ни е на 500 км. отиване и връщане от София?Или аз не съм разбрал нещо?
                    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

S_BANKOV написа:
                      Младежи помогнете да намеря един декоративен капак за поленовия филтър на Мултипла, няма такова нещо никъде, намирам само една да се продава на части в Шумен ама продавача явно хич не му се продава.
                      Звънни на Николов в Драгичево.Там имаше поне две разглобени(ако е от стария фейс).Има една в Горубляне някъде от лявата страна беше ,но не мога да се сетя дали след автокъщите или след караулката.Има една в Орландовци срещу Полмо сервиза. Щракни http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi

Коментар

lhristov написа:
                        BO написа:
                        Да споделя колко харчи метанката.Със сигурност ако си без климатик, метанките ще могат да отидат и да се върнат от София до морето и обратно само с едно зареждане.Или демек с едно зареждане може да се мине приблизително 500км. Проверено.
                        Аз, извинявам се, че се намесвам в разговора, метан не съм карал никога, но, Откога морето ни е на 500 км. отиване и връщане от София?Или аз не съм разбрал нещо?
                        Явно не си разбрал нещо.Написал съм колко е максималния пробег с едно зареждане на тия автомобили.Демек отиваш и се връщаш само с едно зареждане в Бургас, примерно.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

И пак да споделя за разхода на метана:София->Кавала->София = 641,2кмРазход от точно 4,62кг/100км
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                            Да споделя колко харчи метанката.Без климатик при превземане на магистралата със 102км/ч средна скорост = 4.8кг/100кмС климатик пак със същия начин на шофиране (средната скорост на магистралата отново я заковах на 102км/ч ) разхода излезна 5.8кг/100кмОбщ среден разход с 55% от времето на климатик = 5,28кг/100км - Маршрут: София->Созопол->Софияп.п. 38км не достигнаха на метана, за да изкарам само с едно зареждане по маршрута, който написах. Със сигурност ако си без климатик, метанките ще могат да отидат и да се върнат от София до морето и обратно само с едно зареждане.Или демек с едно зареждане може да се мине приблизително 500км. Проверено.
                            Според мен ГРЕШИШ, защото От София --> магистралата се спуска, аКъм София <-- магистралата се изкачва и голямата разлика /над 20%/ е главно от наклона, а не от климатика.

Коментар

Тук има характеристики на инжекторите на БОШ.Има и модела който е за Мултипла - за метана. - 0280150842 -http://www.usrallyteam.com/content/products/injector/Bosch_Injector_data.xlsако се загледа, излиза че повечето инжектори са с еднакви характеристики и са ? взимнозаменяеми?Иначе точно тези 0280150842 и подобните им ги ползват и за ’дигане на конете’ при което се запазвала добрата работа на Пх и в режимите на малко натоварване. Затова и държат високи цени - около 150 - 250 Евро за комплект.

Коментар

u_bo написа:
                                BO написа:
                                Според мен ГРЕШИШ, защото От София --> магистралата се спуска, аКъм София <-- магистралата се изкачва и голямата разлика /над 20%/ е главно от наклона, а не от климатика.
                                Убеден съм, че повишаването на разхода е от климатика, а не от грандиозното изкачване от 550 метра на 400 километра.Ако беше така мислиш ли, че изкачването от София до Копитото (над 800 метра разлика при по-неблагоприятни условия за работа на двигателя) ще ти изразходва 4 кила гориво за 20 километра пробег?Аз мога да ти кажа, че това изкачване обърнато в разход на гориво за 400-те километра отнема около 0.2кг/100км.Демек останалите 0.8кг/100 километра си идват изцяло от климатика. Така бих приел твоя коментар, ако трябва да съм по-прецизен. Имам и друга статистика - просто ако карам без клима разхода си е около 4.5/100. Ако карам с клима, то под 5.2 никога не съм виждал.
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X