Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Мултипла

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От няколко дена имам странен проблем.Наблюдавам ,че температурата ми се покачва почти постоянно с едно квадратче нагоре.Гледах ,че перката си работи и на двете степени.Преди това ми се е случвало в големите жеги ,с включен климатик и градско каране в задръстванията,но сега е почти постоянно.Другото е ,че като се качи едно деление нагоре и се вдигат оборотите на двигателя до 1400-1500.Някой има ли идея дали е от термостата или е от нещо друго.
    MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
    "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
    R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Случайно когато вдигне оборотите да си забелязал със сигурност перката за охлаждане дали върти или не?
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
        Случайно когато вдигне оборотите да си забелязал със сигурност перката за охлаждане дали върти или не?
        Върти,или поне в случаите, когато съм гледал.Каква ти е идеята?[/b]

Коментар

kik73bg написа:
          BO написа:
          Върти,или поне в случаите, когато съм гледал.Каква ти е идеята?[/b]
          Това изглежда на проблем с датчика за температура на антифриза. Но няма да въртят перките, когато вдигне обороти.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Февруари или март смених термостата и датчика. Струва ми се,че отваря по-късно,но не знам.

Коментар

kik73bg написа:
              От няколко дена имам странен проблем.Наблюдавам ,че температурата ми се покачва почти постоянно с едно квадратче нагоре.Гледах ,че перката си работи и на двете степени.Преди това ми се е случвало в големите жеги ,с включен климатик и градско каране в задръстванията,но сега е почти постоянно.Другото е ,че като се качи едно деление нагоре и се вдигат оборотите на двигателя до 1400-1500.Някой има ли идея дали е от термостата или е от нещо друго.
              Течност?
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Трудно ще падна под 25км. обикнивено ми се върти 26-30 средната скорост за тия 6-7хил.км. дето съм минал до сега.Също така забелязах различен разход от различните метан станции. Колеги за какъв размер зимни гуми да се орентирам,летните с които съм в момента са 195-60-15.
                Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                  kik73bg написа:
                  Течност?
                  Червена и е между мин. и макс.

Коментар

Малко технически характеристики да сложа на метанизираните би-пауър екземпляри, които са по-важни за потребителите.- Количество метан, събирано в бутилките:164 литра или 38.9 кубични метра при 15 градуса на околната среда или при 0.68 кг/м3, което в крайна сметка важното за нас на колонката е равно на 26,4 кг, метан при около 200 бара.- Количество на резервоара за бензин = 38 литра, резервата светва при 5 оставащи литра в резервоара- Разход на гориво:Бензин (Е3) - 11.5 градско; 7,5 извънградскоМетан (Е3) - 11,3м3 (7,7кг) градско; 7,3м3 (5кг) извънградско- Максимална скорост = 157км/ч на метан и 168км/ч на бензин- Максимална мощност / въртящ момент: - Необходимо количество двигателно масло при смяната му - 3.8 литра- Количество на течност за стъклото - 2.5 литра- Тегло на автомобила без водач на борда = 1470кг.- Джанти (модел само за Мултипла) - 15" (по-малки не може), 6J, ET 31.5- Гуми (стандартни) - 185/65/15- Налягане на гумите - 2.3 бара при леко натоварена кола; 2.5 бара при средно натоварена кола; 2.5 отпред и 3.0 отзад при 100% товар на автомобила (1 човек + 500 килограма товар отзад)- Акумулатор - 50АчОбщо взето това са повечето технически характеристики на метанизираните Мултипли
                    A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Засякох разхода,но ти писах в твоята тема. Днес ще сложа стария датчик,да видя дали ще има ефект. Ако не е от него ,остава да е термостат ,и ако е така май ще мина на вариант преработка. Николов пусни ми на лично как и какво си направил.[/b]

Коментар

Днешно зареждане на метан = 7.2кг/100км само градско. Или в пари - 13.10лв/100км.Колата изминава точно 30 километра само на оранжевия диод, демек на резерва
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

колега,провери си кабел масата на скоростната кутия и на мен ми се случваше същото докато не я отвих и завих няколко пъти за да се претрие и самопочисти/
                          ГРИЖА СЕ ЗА ФИАТА

Коментар

BO написа:
                            ....Метан (Е3) - 11,3м3 (7,7кг) градско......
                            Да се самоцитирам Та както винаги съм казвал, че градския разход по каталог се постига при около 21км/ч средна скорост, пак го доказвамЗареждането от преди 10 минути при 20км/ч средна скорост даде резултат от точно 7,66кг/100км п.п. Добре, че беше Италфеста, че да вземе да си вдигне драстично средната скорост на движение
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

А знаете ли, че всичко по конзолата на колата не е симетрично.Да речем плафона за светлините, дори и огледалото за обратно виждане не е разположено по средата на колата.
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Наблюдавам за нови мнения защото съм потенциален бъдещ собственик на "грозницата".Днес даже се осмелих да поразгледам една ,външният дизайн даже взе да ми харесва(щото е нещо различно!)!Интерсно ми беше как са събрали 3 седалки,останах приятно изненадан...Понадникнах и по окачването,почти е като на Добло-но отзад е с винтова пружина..абе видя ми се "яко".Екземпляра беше в отвратителен вътрешен вид,като че ли там е бесувало едро куче...Мисля да се разделя с едни пари за такова ванче,ще бъде дизел -известният 1.9mj.Сега остава да издиря бял или черен на цвят и без кърваво-червени седалки.Забелязах и разлика в таблата-някои имат интегриран оборотомер,не знам връзка с годините...хем по-стар(2000г)-ама има,друг 2001-няма,при еднакви моторетки.Карайки над 5 години Добло,нямам нито един ремонт,освен консумативи,хем е 1.3,дано случа на читав екземпляр...Особено ме очарова ръчната спирачка,изнесена отляво на водача...Мерих,колелото може да влезне отзад(без седалките)-в готов за ползване вид,багаж не го плаши.Направи ми впечатление масивният заден мост,предницата е елементарна-с изключение на пресования в носача шарнир.Въпреки окаяният вид,разгледаният екземпляр не "скръцна" никъде..а явно е мародерствана.P.S.коригирах малко ,защото първоначално ми излезнаха само страници от 2010г.,после като пуснах мнението си .."изскочиха" още няколко странициПрочетох и за неволите по тампоните на заден мост,който е сменял на "здравите" Голф-3..това не би го уплашило,стига да се намери тампон.На снимковия материал си личи яка корозия,това си е изпитание за ремонтиращия.
                                "Науката започва с измерването..."

Коментар

Working...
                                X