Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Мултипла

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз имам един въпрос към притежаващите метанизирани Мултипли.Когато работи на метан има ли екземпляр на който дюзите да не се чуват как щракат?
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      Аз имам един въпрос към притежаващите метанизирани Мултипли.Когато работи на метан има ли екземпляр на който дюзите да не се чуват как щракат?
      Моята се чува доволно като на модерен дизел.
      Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

BO написа:
        При затворен капак се чуват много слабо.Като се видим послушай.Моите преди се чуваха повече,но като правих ремонта ги накиснах и почистих малко и сега е два пъти по-тиха.
        MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
        "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
        R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Абе момчета имам един проблем с multipla bipower 2000. Сутрин пали много трудно, като запали и ако след това я изгася след пет минути си пали без проблеми. Ако някой е имал такъв проблем и го е решил да ми звънне на 0899 675 146 ако е удобно. Свещи ли е датчик някакъв ли е дайте някаква идея и ако е свещи какви да сложа.
          Fiat Brava 1.4 12v. 75hp

Коментар

От свещи се съмнявам да е ,може да е датчик,но повече залагам на дюзи.Свещи -карай само такива каквито ги дават за твоята кола-едноелектродно NGK.Аз карам само с такива.Преди пробвах с BERU,но нещо не се получи.За дюзите можеш да пробваш бензин с някаква добавка-примерно сипваш 1 STP и 30 лева бензин караш.Успех и ако има нещо питай.

Коментар

Борд компютъра когато караш на метан показва ли метановия разход?
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Лично при мен не показва нито на бензин ,нито на метан. Иначе го има като опция.

Коментар

kik73bg написа:
                  Лично при мен не показва нито на бензин ,нито на метан. Иначе го има като опция.
                  Да, забелязах че при метановите няма опция за гледане на разхода на гориво в борда Един допълнителен въпрос - когато палиш на метан, при подаване на контакт веднага ли ти се чува клапана, който отваря бутилките?При мен се чува веднага след завъртане на стартер и за това колата пали може би с 1-2 секунди въртене на стартера на метан, а не да пали от четвърт оборот.
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

kik73bg написа:
                    От свещи се съмнявам да е ,може да е датчик,но повече залагам на дюзи.Свещи -карай само такива каквито ги дават за твоята кола-едноелектродно NGK.Аз карам само с такива.Преди пробвах с BERU,но нещо не се получи.За дюзите можеш да пробваш бензин с някаква добавка-примерно сипваш 1 STP и 30 лева бензин караш.Успех и ако има нещо питай.
                    Смених свещите , сложих NGK BKR5EZ които са по каталог за нашите коли и не ще да пали сутрин. Върти като луда и не ще и не ще, мирише много на бензин и ме съмнява да не е дроселова клапа. Дайте идеи че аз се изчерпах вече.Ако някой е минал по този път да ми звънне, ако е удобно де, на 0899 675 146 да каже как се е оправил.
                    Fiat Brava 1.4 12v. 75hp

Коментар

kik73bg написа:
                      Това е по-сложно изчисление Боби. Моята гори в града около 10-12 лева на 100 км.,а извън града около 8 лв./100 км. Преди дни пак вдигнаха цената и ако така се движи ,май ще обръщаме на газ .
                      Може ли да кажеш за тези около 11лв/100км (около 6кг/100км) колко ти е средната скорост по борд?Моята Мултипла харчи 8кг/100км (демек около 14лв/100км) градско при 19км/ч средна скорост. Така както ги виждам или харчи повече от нормалното или твоята средна скорост е някъде около 25км/ч за цитирания от теб разход.
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Скърцане предница

Колеги, от известно време се появи постоянно скърцане в предницата, което с течение на времето все повече се усилваше. Може ли някой да ми каже от какво може да е? Засега се сещам единствено за тампоните на макферсона. Благодаря
                        Multipla 1.9 jtd

Коментар

Тампоните на макферсона хлопат на дупките а не скърцат.Скърцане най вероятно от тампони на стабилизираща или тампони на носач.Това с разхода за което пита ВО е нормално,Варненско градско след сезона е 6-7.Софийско градско може и 9 да ти вдигне.Извънградско ако карате пенсионерски е около 4,5-5 ако настъпвате зверски става 8-9.
                          FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Здравейте колеги,понеже имаше лек спор че Мултиплата на Метан гори градско над 14лв. При цена 1.80,Последнатами зарядкабеше 40лв. пробег 337км.от които 70км. Извънгр. и половината на климатика,,това прави разход от 11.80лв.Поздрави. ПП:средна скорост 27км/ч
                            Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Shadowandust написа:
                              Здравейте колеги,понеже имаше лек спор че Мултиплата на Метан гори градско над 14лв. При цена 1.80,Последнатами зарядкабеше 40лв. пробег 337км.от които 70км. Извънгр. и половината на климатика,,това прави разход от 11.80лв.Поздрави. ПП:средна скорост 27км/ч
                              Супер информация.Ако може и да споделиш колко харчи при 20км/ч средна скорост, цена няма да имаш
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Shadowandust написа:
                                Там някъде си, 6,5 кг/100км .Но зависи и от карането,аз рядко потеглям без да си чуя гумите и 7 ми е нормално за Варна.
                                FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Working...
                                X