Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уред за температурата в таблото

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Уред за температурата в таблото

    Колата е Fiat Punto, 1995 г., 1.1, 6 speed.Уреда за температура не показва коректно, "играе" непрекъснато, ту доста над средата, ту доста под нея.Днес смених перката, тъй като не се включваше, но показанията, макар вече и при работеща перка така или иначе не са коректни, а колата я кара жена ми искам все пак да има някаква ориентация.В сервиза, където ми сменяха перката са сменили няколко датчика за температурата, този който е на мотора, за проба, но проблема със стрелката явно не е от него, все така е играела температурата.Въпросите ми са:
    1. Ремонтируема ли е тази част?
    2. Може ли да се разглоби от таблото, да взема от някоя морга работеща?
    3. Тази част, заедно с другата ли върви, тази за измерване на бензина или са си отделно?
    4. Има ли значение от какво Punto ще взема такава част. Кубици, мощност, бензин, дизел. Все пак става дума за температура, различните двигатели не вървят на различни температури.
    5. И последно, ако някой има старо табло, на което тази част му е в повече, можем да обсъдим продажбата.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

    #2
    Най-често се повреждат датчиците за температурата.Те са 2 броя.Единия мери темп.на двигателя и изпраща инфо на компа.Втория изпраща сигнал на стрелковия уред.Втория датчик трябва да смениш.Като му откачиш куплунга стрелката на уреда ще иде на нула.Така ще го познаеш кой е.
    Petar

    Коментар


      #3
      Имах подобен проблем оказа се от 2 места 1 кабелът след датчика беше пречупен и на моменти контактува на моменти не и самата клема също беше клеясала. Изчистих я напръсках с вд 40 и вече 2-3 месеца не е мръднало . Не изключвам проблем със самия уред на таблото, но провери първо жиците и връзките ако не си го направил.
      F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
      F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

      Коментар

      Working...
      X