Здравете колеги ! От известно време имам проблем със съединителя проблема е следния от време на време нещо чатка педлала и хода става малък и трудно включвам скоростите после се оправя и пак така први го постоянно и не мога да разбера от какво ако някой има някакви предположения моля да сподели колата е Мarea 1.9 jtd 110 hp не е с жило ами с помпа
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със съединител
Collapse
X
-
Виж дали има достатъчно спирачна течност! Предполагам казанчето е едно - за съединителя и спирачките!Ако там всичко е наред, виж дали няма въздух. Може и самата помпичка да здава багажа. На колко километра е самият съединител? Проблема може и да си е в него. Провери го дали прави опитити да буксува. Някакви шумове по време на проблема има ли?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
-
Не е за смяна на около 30000км а проблема се крие някъде в педала има тресчотка ама не и знам принципа какъв е тя от време на време чатка и се намества и след 20-на натискания и пак става малък хода на педала и почва по трудно да включва иначе не тресе и не буксува ако някой знае как точно действа тази тресчотка моля нека споделиFiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
----------------------------
Peugeot boxer ІІ 2.2HDI
Възможните причини са:-разложени гумички на работната (горна)помпа и невъзможността да се връща буталцето до края-запушен единия отвор на помпата, там където влиза масло от казанчето-запушен или прегънат маркуч от хидравличната система на съединителя (от горната работна помпа до долното цилиндърче) В тези случаи се втвърдява педала и неможе да се върне обратно маслото когато пуснеш съединителя или се връща малка част он течносттаза да не ти буксува.FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
Колегата marmil много добре е обяснил възможните дефекти.Допълвам че хидравличната система се състои от 3 части:1.Хидр.помпа свързана с педала на съеденителя.2.Хидр.цилиндър тласкач,който натиска вилката.3.Тръбопровод,който съединява тези 2 механизма.Системта подлежи на обезвъздушаване.При мен вилката се беше деформирала и аксиалния лагер се беше разпилял.Симптомите бяха като твоите.Няма никаква тресчотка.Petar
Коментар
-
petar55 написа:Колегата marmil много добре е обяснил възможните дефекти.Допълвам че хидравличната система се състои от 3 части:1.Хидр.помпа свързана с педала на съеденителя.2.Хидр.цилиндър тласкач,който натиска вилката.3.Тръбопровод,който съединява тези 2 механизма.Системта подлежи на обезвъздушаване.При мен вилката се беше деформирала и аксиалния лагер се беше разпилял.Симптомите бяха като твоите.Няма никаква тресчотка.Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
Peugeot boxer ІІ 2.2HDI
Peugeot boxer ІІ 2.2HDI
Коментар