...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем, чува се " пляк, пляк" ?
Collapse
X
-
Мога да ти кажа няколко причини които са ми правили този номер да трие метал в метал :1.прецакан спирачен диск и закача някъде или накладките закачат в него (ремонта е нови накладки и дискове - 25лв диска + 20-30 лева накладките за двете колела)2.каре от дясно при главината (много ще ти трака в завой и така може да познаеш дали е то) - ремонта е около 60-100 лева зависи от конкретното каре (аз си взех за Типо 1100см3 за 66лв.)3.лагера на главината - ако е той се чува по-скоро едно шумене и трябва да е ама много зле за да го чуваш като стругучкане (ремонта нямам идея какви пари е)4.нещо по скоростите (мойто Типо оттам шуми а едно друго направо си дрънчеше) - експериментираи като е на скорост и караш,като не е и т.н. променя ли се нещо и като караш по-бързо засилва ли.Ако искаш направи слвдния експеримент - вдигни си колата от тази страна на стабилен крик,подпри я здраво и я запали и включи на скорост за да завърти колелото и се заслушай откуде точно идва - дали от самото колело,дали от по-назад,като я запалиш така ще разбереш и дали го прави като не е натоварено колелото.ЗА опасност не се притеснявай защото ако диференциала ти работи както трябва (той в може би най-надежното и здраво нещо в цялата конструкция на колите по принцип) тогава ще се завърти само вдигнатото колело като включиш на скорост.Успех!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Sven написа:daley написа:Провери ли дали няма нещо залепало по гумите или някоя гума да се е поскъсала?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
divaka написа:Бе и аз доста пъти съм чувал тва плякане и повечето пъти е камъче, или нещо подобно, което се е завряло в грайфера. Точно плякане се чува..1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Аха, сега като се стопли времето и засваляхме прозорците И при мен се чува "пляк-пляк-пляк" често когато карам със зимни гуми на сухо - грайфера е по-дълбок и събира камъчета сигурно...Колкото по-бързо карам, толкова по-често пляка. Освен това пляка на асвалта по различен начин, отколкото на други настилки. (т.е вероятно звука е от контакта на нещо с пътя - т.е. нещо по гумите)От друга страна обаче съм търсил камъчета ... и няма ...От трета страна обаче не пляка винаги Абе мистериозно плякане е товаFiat Bravo GT -> дзверчето
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар