Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ограничители на вратите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ограничители на вратите

Искам да попитам как да си оправя ограничителите.Става въпрос врата да се отваряна степени,а не като я бутна и да се отваря цялата.Разгледах механизма и видях,че има нещо като зъбчета които предполагам няма възможност да се изтъркат,но металната скоба,която монава по тях може да е омекнала.Чудя се мога ли да фиксирам проблема сам,лесно ли се демонтира и монтира този механизам,и каква му е цената нов?
    Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
    Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

За Брава/Браво е 30 и малко лева парчето. Не знам дали са идентични с тези на Пунто...
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

А лесно ли става подмяната?

No one ever really dies

Коментар

Provider написа:
        А лесно ли става подмяната?
        Сваля се кората на вратата, избива се щифта на тази част към купето и се развиват два болта...
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Като гледам колегат адето пита е с Пунто 1 - а на тах ограничителите са им слабо място.Почти не съм виждал Пунто със здрави. Обаче за да се смени - се сваля вратата, или се разкача подкалника - на тях им се чупи не скобата, а това дето върви по скобата - мисля че беше частта на купето. На 2 болта е - заради които си купих специален иснтрумент - накрайника им някаква еврейска звезда май беше.Аз за съжаление не успях да сменя фиксаторите - таман намерих да ги купя, купих си комплект накрайници - и взех че продадох колата .Фиксаторите си ги дадох на новия собственик, а инструментите си ги ползвам
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Хаха е ся как да разбера кое е за смяна.Фиксаторите или скобите щото не виждам фиксаторите да са счупени.Под фиксатор имаш предвид тва кадето е като 3 зъбчета нали?

No one ever really dies

Коментар

Пантата на вратата не се сваля-заварена е/поне на моето е така/.Свалят се пантите на купето.За целта трябва да се свали подкалника/пластмасовия/ и оттам има достъп до болтовете.Долната е с три,а горната с два.Както каза колегата болтовете се развиват със шестограмен ключ 6 или 8/за вътрешен шестограм,не съм го гледал точно/.Преди три дни правих тази операция на изгорялото ми Пунто,защото и при мен има същия проблем като при теб.Пропуснах да ти кажа,че на самите панти има два болта със шестограмна глава за ключ 10-развиваш ги и изваждаш вратата нагоре от пантите.Надявам се да съм бил полезен.
              PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
              Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Мерси много,разбрах за какво става въпрос,но се чудя от къде да си купя въпросните джаджи.Гледах в axm-auto но там не се предлагат или аз поне не видях.

No one ever really dies

Коментар

Абе,и аз не знам.Смъкнах пантата от купето,но не ми остава време да започна.На първо четене,обаче,проблема е в пантата на вратата и май няма да ми се отвори чадъра-ще видим.На тази панта е май само скобата.Като откача вратата ще си покаже.Нямах време като разглобявах другото Пунто да се задълбочавам,че ме чакаха скрападжиите.

Коментар

Днес огледах по-подробно смъкнатата панта-фиксатора за положение е точно на пантата на купето.Търси от някоя морга.

Коментар

Working...
                    X