Искам да попитам как да си оправя ограничителите.Става въпрос врата да се отваряна степени,а не като я бутна и да се отваря цялата.Разгледах механизма и видях,че има нещо като зъбчета които предполагам няма възможност да се изтъркат,но металната скоба,която монава по тях може да е омекнала.Чудя се мога ли да фиксирам проблема сам,лесно ли се демонтира и монтира този механизам,и каква му е цената нов?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ограничители на вратите
Collapse
X
-
Като гледам колегат адето пита е с Пунто 1 - а на тах ограничителите са им слабо място.Почти не съм виждал Пунто със здрави. Обаче за да се смени - се сваля вратата, или се разкача подкалника - на тях им се чупи не скобата, а това дето върви по скобата - мисля че беше частта на купето. На 2 болта е - заради които си купих специален иснтрумент - накрайника им някаква еврейска звезда май беше.Аз за съжаление не успях да сменя фиксаторите - таман намерих да ги купя, купих си комплект накрайници - и взех че продадох колата .Фиксаторите си ги дадох на новия собственик, а инструментите си ги ползвамAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Пантата на вратата не се сваля-заварена е/поне на моето е така/.Свалят се пантите на купето.За целта трябва да се свали подкалника/пластмасовия/ и оттам има достъп до болтовете.Долната е с три,а горната с два.Както каза колегата болтовете се развиват със шестограмен ключ 6 или 8/за вътрешен шестограм,не съм го гледал точно/.Преди три дни правих тази операция на изгорялото ми Пунто,защото и при мен има същия проблем като при теб.Пропуснах да ти кажа,че на самите панти има два болта със шестограмна глава за ключ 10-развиваш ги и изваждаш вратата нагоре от пантите.Надявам се да съм бил полезен.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
Абе,и аз не знам.Смъкнах пантата от купето,но не ми остава време да започна.На първо четене,обаче,проблема е в пантата на вратата и май няма да ми се отвори чадъра-ще видим.На тази панта е май само скобата.Като откача вратата ще си покаже.Нямах време като разглобявах другото Пунто да се задълбочавам,че ме чакаха скрападжиите.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар