Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на Fiat Stilo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за покупка на Fiat Stilo

Здравейте на Всички във Форум Фиат!От близо месец търся автомобил и няколко пъти си променям мнението какво искам да взема. Преди 3 дена случайно попаднах на един Фиат Стило 1. 6 Бензин и съм доста впечатлен от екстрите на колата като се има в предвид ценовата ниша , в която е. Четох доста из този форум и на специализиранта тема за Стило ( http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...=asc&start=240) стигнах до 17-та страница , но е доста обемиста тема и ми е трудно да я изчета докрай. Молбата ми е да чуя препоръки и мнения от вас ( които имате и карате колата всеки ден) за това , коя модификатзия е "най-оферта" и какви са най-често срещаните проблеми със Стило ? Генерално аз сум се ориентирал към бензин , защото харесвам двигателя да работи по-тихо и нормално карам към 20-30 км на ден и няма да имам икономическа полза от дизел. Също така във всеки друг форум откривам специализирана тема за ремонти на даден модел - хората пишат от както са си купили колата какво са сменили и какви пари са дали за тези ремонти , което е изключително полезно и дава една добра представа какво струва поддръжката на даден модел ( много решават фактор за мен лично). Не видях такава тема тук въпреки , че търсих близо час с търсачката - ако има такава моля дайте линк към нея.Благодаря предварително за всички мения и съвети , които ще получа!Накрая един въпрос между Стило 2002/2003 година и Ибиза 2003/2004 кое бихте предпочели и защо?Поздрави!

Колега, добре дошъл при нас!Не мога да ти дам конкретна информация точно за Стило и ще оставя другите да го направят.Относно въпроса ти за Стило и Ибиза... Ами просто не е реално да се колебаеш между двете - зависи какви са ти нуждите. Стило е по-висок клас от Ибиза. Адекватното сравнение е между Стило/Леон и Пунто/Ибиза. А и не само годината на производство е важна. Ако имаш линкове към конкретни оферти ще получиш много повече мнения. Естествено, аз съм привърженик на Фиат, но...
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Ибизата е тясна, с грозна возия и отвратителна шумоизолация.Единственото и предимство би било TDI двигателя в нея.Стилото е друг клас кола, с много по-добра возия, общо взето просто и здраво окачване, аз поне за 8 000км. не съм пипал нищо по окачването (пу пу пу).Мнението ми е, че 1.6 и 1.8 са всичко друго, но не и икономични двигатели.Особено в софийски режим , докато при шумния и тракащ дизелов вариант, разхода е просто смешен.Иначе болежки имат доста - еърбеци, тампон ск. кутия (дестска болест до 2004г.), термостат, калпави конектори и т.н.Предимства - колата е високичка, возията е добра, CITY режима пристрастява, ASR/ESP (не всички ги имат) и др.Като за начало си избери двигател, а като харесаш конкретна бройка, ще ти кажа, кой да ти я погледне, става ли не става ли
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За икономичността на бензина вече не съм съгласен, досега не я бях засичал но отидох до Гърция общо 1000 км, като на отиване отчете 5.8 а на връщане 6.4 на 100. Като съм карал със 120, 140 км/ч на климатик натоварен до дупка (стилото е комби)

Коментар

1.2 ли ? Щото ако кажеш, че си с 1.6 или 1.8.Ида в ПЛД, наливаме и двамата до-горе, минаваме 100км с 140км/ч и засичаме !
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
            1.2 ли ? Щото ако кажеш, че си с 1.6 или 1.8.Ида в ПЛД, наливаме и двамата до-горе, минаваме 100км с 140км/ч и засичаме !
            Не, 1.6 е. Със 152 лв. за бензин минах 1028 км, от лампа до лампа. Не съм карал със 140км/ч през цялото време.. между 110 и 140. Бяхме 4 души с багаж до тавана. И аз много се изненедах, предвиждах 250, 300 лв. за гориво. На отиване компютъра показваше 5.7 5.8 на 100 км., на връщане 6.4.

Коментар

Не се заяждам, предлагам да ти докажа, че при 140км/ч по Тракия ще гориш над 6,5/100 празен !
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                Не се заяждам, предлагам да ти докажа, че при 140км/ч по Тракия ще гориш над 6,5/100 празен !
                Не приемам, че се заяждаш. Със и над 140 гори много наистина, както ти казах не съм карал със 140 от точка до точка, защото ми е откачен подкалника и опира в гумата като се засиля Поддържал съм постоянна скорост около 110 120 км/ч по магистралите, за да бъда най-точен. Като се има предвид, че попаднах на това: http://www.dnes.bg/crime/2010/05/09/...dve-deca.90691 и два часа едвам мърдах и че колата беше наистина много натоварена с багаж и 4 души и с пуснат клиаматик, разход под 7 ми се струва страшно икономично. Досега не съм си правил много много сметка колко гори, този път беше приятна изненада

Коментар

Мерси на emzo и neonglow за споделеното мнение. emzo твоята като е дизел средно какъв ти е разхода в София ? Също така момчета , моля споделете от колко време карате Стило и горе долу колко пари са ви стрували ремонтите по колата до сега . Примерно в началото много исках да си купя Алфа , но влезнах във форум за Алфа и изтръпнах като видях цените на ремонтите , които плащат тези хора ( за 2-3 години средно 1.5 до 2 ПЪТИ стойността на колата). Все повече се навивам за Стило , но това ще е решавашият фактор -колко струват ремонтите.Ето защо зададох въпроса за Ибиза и Стило:http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act...zaКолите са на едни и същи пари - между 5 и 6 хиляди лева и това ги поставя в една категория според мен :D Поздрави!

Коментар

alexi написа:
                    Мерси на emzo и neonglow за споделеното мнение. emzo твоята като е дизел средно какъв ти е разхода в София ? Също така момчета , моля споделете от колко време карате Стило и горе долу колко пари са ви стрували ремонтите по колата до сега . Примерно в началото много исках да си купя Алфа , но влезнах във форум за Алфа и изтръпнах като видях цените на ремонтите , които плащат тези хора ( за 2-3 години средно 1.5 до 2 ПЪТИ стойността на колата). Все повече се навивам за Стило , но това ще е решавашият фактор -колко струват ремонтите.Ето защо зададох въпроса за Ибиза и Стило:http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act...zaКолите са на едни и същи пари - между 5 и 6 хиляди лева и това ги поставя в една категория според мен :D Поздрави!
                    Много е хубаво тривратото стило взимай него ако бях видял на времето триврато такова щях да си взема Тая ибиза на 8 години .. да е на 50 000 км е силно невероятно. За ремонтите, купих комбито на 53 000 2008-ма досега съм сменил носачи 2 броя оригинални по 150 лв., биалети някакви които не помня колко струват и тампони на заден мост 2 броя по 60 лв единия. Сега колата е на 94 000 и малко. Предстои ми смяна на накладки. Сменял съм и ремъците веднъж, отново с оригинални но не помня вече колко струваха. Може би около 150, 200лв. но наистина не помня точно.

Коментар

Момчета,това оферта ли ви се стува:http://www.cars.bg/u141193В Пловдив къде мога да го прегледам дали му е ок двигател и електроника?Поздрави!

Коментар

ГОЛЯМО НЕ, заради 2 причини:1. автокъщата е ЮТАКАР, 2 пъти им сърбам попарата и не само аз2. Няма ASR, ESP - Aко ми трябваше кола без тези изключтелно полезни екстри (за мен) щях да си купя Голф4, със сигурност щеше да има по-малко проблеми от Стило
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Мерси emzo,А това варянт ли е :http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act...?и,Алекс

Коментар

Моето Стило е дизел- не са много шумни, особено в купето почти не се чува... карам я няколко години! Вози меко и са мн. икономични. А за визия няма спор Имат фина електроника- на моята и викам киборг :D
                            Fiat Stilo 1.9 jtd
                            Fiat Tipo 1.7

Коментар

alexi написа:
                              Момчета,това оферта ли ви се стува:http://www.cars.bg/u141193В Пловдив къде мога да го прегледам дали му е ок двигател и електроника?Поздрави!
                              Динeкспрес са най добри в Пловдив.Не са ми отказвали и винаги се оправят, разбират си от работата!
                              Fiat Stilo 1.9 jtd
                              Fiat Tipo 1.7

Коментар

Working...
                              X