Здравейте на Всички във Форум Фиат!От близо месец търся автомобил и няколко пъти си променям мнението какво искам да взема. Преди 3 дена случайно попаднах на един Фиат Стило 1. 6 Бензин и съм доста впечатлен от екстрите на колата като се има в предвид ценовата ниша , в която е. Четох доста из този форум и на специализиранта тема за Стило ( http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...=asc&start=240) стигнах до 17-та страница , но е доста обемиста тема и ми е трудно да я изчета докрай. Молбата ми е да чуя препоръки и мнения от вас ( които имате и карате колата всеки ден) за това , коя модификатзия е "най-оферта" и какви са най-често срещаните проблеми със Стило ? Генерално аз сум се ориентирал към бензин , защото харесвам двигателя да работи по-тихо и нормално карам към 20-30 км на ден и няма да имам икономическа полза от дизел. Също така във всеки друг форум откривам специализирана тема за ремонти на даден модел - хората пишат от както са си купили колата какво са сменили и какви пари са дали за тези ремонти , което е изключително полезно и дава една добра представа какво струва поддръжката на даден модел ( много решават фактор за мен лично). Не видях такава тема тук въпреки , че търсих близо час с търсачката - ако има такава моля дайте линк към нея.Благодаря предварително за всички мения и съвети , които ще получа!Накрая един въпрос между Стило 2002/2003 година и Ибиза 2003/2004 кое бихте предпочели и защо?Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за покупка на Fiat Stilo
Collapse
X
-
Колега, добре дошъл при нас!Не мога да ти дам конкретна информация точно за Стило и ще оставя другите да го направят.Относно въпроса ти за Стило и Ибиза... Ами просто не е реално да се колебаеш между двете - зависи какви са ти нуждите. Стило е по-висок клас от Ибиза. Адекватното сравнение е между Стило/Леон и Пунто/Ибиза. А и не само годината на производство е важна. Ако имаш линкове към конкретни оферти ще получиш много повече мнения. Естествено, аз съм привърженик на Фиат, но...She was only a whisky maker but he loved her still.
-
Ибизата е тясна, с грозна возия и отвратителна шумоизолация.Единственото и предимство би било TDI двигателя в нея.Стилото е друг клас кола, с много по-добра возия, общо взето просто и здраво окачване, аз поне за 8 000км. не съм пипал нищо по окачването (пу пу пу).Мнението ми е, че 1.6 и 1.8 са всичко друго, но не и икономични двигатели.Особено в софийски режим , докато при шумния и тракащ дизелов вариант, разхода е просто смешен.Иначе болежки имат доста - еърбеци, тампон ск. кутия (дестска болест до 2004г.), термостат, калпави конектори и т.н.Предимства - колата е високичка, возията е добра, CITY режима пристрастява, ASR/ESP (не всички ги имат) и др.Като за начало си избери двигател, а като харесаш конкретна бройка, ще ти кажа, кой да ти я погледне, става ли не става лиF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:1.2 ли ? Щото ако кажеш, че си с 1.6 или 1.8.Ида в ПЛД, наливаме и двамата до-горе, минаваме 100км с 140км/ч и засичаме !
Коментар
-
emzo написа:Не се заяждам, предлагам да ти докажа, че при 140км/ч по Тракия ще гориш над 6,5/100 празен !
Коментар
-
Мерси на emzo и neonglow за споделеното мнение. emzo твоята като е дизел средно какъв ти е разхода в София ? Също така момчета , моля споделете от колко време карате Стило и горе долу колко пари са ви стрували ремонтите по колата до сега . Примерно в началото много исках да си купя Алфа , но влезнах във форум за Алфа и изтръпнах като видях цените на ремонтите , които плащат тези хора ( за 2-3 години средно 1.5 до 2 ПЪТИ стойността на колата). Все повече се навивам за Стило , но това ще е решавашият фактор -колко струват ремонтите.Ето защо зададох въпроса за Ибиза и Стило:http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act...zaКолите са на едни и същи пари - между 5 и 6 хиляди лева и това ги поставя в една категория според мен :D Поздрави!
Коментар
-
alexi написа:Мерси на emzo и neonglow за споделеното мнение. emzo твоята като е дизел средно какъв ти е разхода в София ? Също така момчета , моля споделете от колко време карате Стило и горе долу колко пари са ви стрували ремонтите по колата до сега . Примерно в началото много исках да си купя Алфа , но влезнах във форум за Алфа и изтръпнах като видях цените на ремонтите , които плащат тези хора ( за 2-3 години средно 1.5 до 2 ПЪТИ стойността на колата). Все повече се навивам за Стило , но това ще е решавашият фактор -колко струват ремонтите.Ето защо зададох въпроса за Ибиза и Стило:http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act...zaКолите са на едни и същи пари - между 5 и 6 хиляди лева и това ги поставя в една категория според мен :D Поздрави!
Коментар
-
Момчета,това оферта ли ви се стува:http://www.cars.bg/u141193В Пловдив къде мога да го прегледам дали му е ок двигател и електроника?Поздрави!
Коментар
-
alexi написа:Момчета,това оферта ли ви се стува:http://www.cars.bg/u141193В Пловдив къде мога да го прегледам дали му е ок двигател и електроника?Поздрави!Fiat Stilo 1.9 jtd
Fiat Tipo 1.7
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар