Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за проблем и покупка

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за проблем и покупка

    Здравейте, искам да ставам собственик на Темпра и днес гледах една. Тя беше 1.9ТД и добре върви човека каза че й е сменял сегменти преди 10000км. Установих по предницата проблем. Когато правиш завой или влезеш в дупка нещо притраква обаче не е от каре. Собственика каза че е някакъв тампон горе на чашката на амортисьора бил за смяна- възможно ли е това да е проблема? Кажете какво по специфично да гледам по дизеловия двигател преди да я купя?

    #2
    аз скоро минах по твоя път, но с бензинова. всички имаха еднакви симптоми, включително и тази която си купих. от 3 темпри на 3 им бяха изгорели бензиновите помпи, на 3 от тях спирачките им бяха зле, на 3 гърнената им бяха зле и 2 стържеха странна при потрегляне. при мен се оказа от съединител. имах и тампон за смяна/на двг/. за съжаление не мога да ти кажа какво да гледаш при дизовия мотор, но честно да ти кажа без да се сърдиш по-добре недей с фиатски дизел. много грижи ще береш не се лъжи. на фиат бензиновите двигатели са много добри предпочети някой от тях.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

    Коментар


      #3
      Да то така е ама е тънка цена и е комби. Само ме притеснява това за притракването. Човека каза че за 140 лв се оправяло ама не знам.

      Коментар


        #4
        Нямам идея към какво да ти насоча вниманието по мотора - аз навъртях около 30 хилки за 2,5 години на такава темпра и точно с мотора не съм имал никакви грижи - само масло и гориво.Мога само да ти кажа че при мен пали на четвърт оборот след като загасне лампата за подгрев. Околната температура няма абсолютно никакво значение. Все пак последните зими бяха сравнително студени Не знам какъв е звука за който говориш по предницата но при мен почти веднага за появи нещо което по-скоро бих определил като "пукане". Все едно натискаш по средата капачка от буркан Не се увеличава във времето, има го при преминаване на неравност най-често (легнал полицай харесва най-много) или при навиване на волана. Или е рейката или е това което са ти казали и на теб. Всъщност става въпрос за лагер а не за тампон.Предницата не е много здрава според мен но по тия идиотски пътища, ако не си с джип тип "текезесарка" не знам кое окачване би удържало.
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

        Коментар


          #5
          Ей сега се чух с човека каза че е от тампоните и лагетите горе на амортисьорите. някой ще ми каже ли колко струват?

          Коментар


            #6
            Strabex написа:
            Ей сега се чух с човека каза че е от тампоните и лагетите горе на амортисьорите. някой ще ми каже ли колко струват?
            Лагера съм го купувал преди колко година за 23лв. Монро мисля че беше. Все още не съм го сменил :D
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

            Коментар

            Working...
            X