Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трудно превключване на скорости

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трудно превключване на скорости

От скоро 1-ва и задна скорост започнаха да се включват по-трудно. Колата не е Фиат, а Форд 1.9ТД. Питам от името на колегата. Предполагам нещата са принципни. Мисля, че съединителят е със саморегулиране (т.е. от там проблем не може да има), направих един бърз тест за състоянието му-на баир на 4-та със скорост 20 кмч и газ до край-няма никакво буксуване. Надявам се този тест е коректен. Но трудното включване трябва да е в резултат на недобро отделяне на феродовия диск, но от какво може да е това? Макар и трудно да се включват-шумове като хъркане, стържене - няма. Просто влизат трудно, с усилие.В крайна сметка се чудим дали може проблемът да е от намаляло масло в скоростите, напоследък остават петна под колата след престой, а двигателното масло си е ОК. Но шумове няма, например виене от скоростите, доколкото може да се чуе от този доста шумен дизел.

Еми ти сам си споменал за маслото, най напред него проверете и вижте в какво състояние . Също така може и да е от недостатъчно отделяне на съединителя , но ти каза че е добре следователно го изключваме. Другото което е износен синхронизатор , но щеше да е съпроводено със звуци който при теб липсват.

Коментар

На форда има един саморегулиращ механизъм на педала на съединителя, който често дефектира.

Коментар

ще го погледнем маслото в скоростната кутия, ама след празниците... По-скоро се чудя от какво може да е недостатъчното отделяне на съединителя. А за механизма на педала (за саморегулирането) някакви подробности? И защо само 1-ва и задна са проблемни, ако е от него не трябва ли всичките скорости да се включват трудно?

Коментар

Може би само първа и задна влизат трудно защото са без синхронизатори (НЕ съм сигурен , само предполагам), и ако съединителя не отделя достатъчно прави цялата работа. А другите предавки си влизат както трябва защото имат синхронизатори и те малко спомагат за превключването. Но според мен цялата работа е в недостатъчното отделяне на съединителя. Затова вижте го как е и го регулирайте.

Коментар

Working...
          X