Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продава ли се само стъкло за преден фар на ФИАТ МАРЕА ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Продава ли се само стъкло за преден фар на ФИАТ МАРЕА ???

Предното стъкло на левия фар ми е пукнато. Не е фатално, но все пак, ако продават само стъкло за фар бих си взел. Самия фар стурва някъде към 150 лв.

Той и стопа струва толкоз,но за стопа отидох при минутката в меден рудник и ми направи ново стъкълце/пластмасово/ за 15 лв.За фара също ще ти направи ако не си с лупа.Ако си с лупа ще ти трябва огнеоппорен плексиглас незнам той дали работи с такива но го питай.А само стъкло не се продава аз бях питал информативно

Коментар

Re: Продава ли се само стъкло за преден фар на ФИАТ МАРЕА ??

dims написа:
      Предното стъкло на левия фар ми е пукнато. Не е фатално, но все пак, ако продават само стъкло за фар бих си взел. Самия фар стурва някъде към 150 лв.
      Зависи от фара, ако е с регулиране на наклона и е Valeo - оригиналния е около 700лв. Преди да тръгнеш да го лепиш обаче виж отзад дали не е прегоряла пластмасата, щото в Европа карат само на включени светлини, а фаровете според мен не са изчислени за такъв температурен режим и се скапват. В този случай може би е по-добре да го смениш целия, щото рано или късно пак ще трябва да го ремонтираш.Чух, че имало някакъв вид тайвански фарове за около 120лв, което ми се струва добра цена.
      Брава 1.6 16V ELX
      Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

gdd55 написа:
        Той и стопа струва толкоз,но за стопа отидох при минутката в меден рудник и ми направи ново стъкълце/пластмасово/ за 15 лв.За фара също ще ти направи ако не си с лупа.Ако си с лупа ще ти трябва огнеоппорен плексиглас незнам той дали работи с такива но го питай.А само стъкло не се продава аз бях питал информативно
        Ама същата форма на стъклото на стопа ли успява да изтипоса (така че да не личи че стопът не е оригинален)?
        Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

IvoMarea написа:
          gdd55 написа:
          Ама същата форма на стъклото на стопа ли успява да изтипоса (така че да не личи че стопът не е оригинален)?
          1:1 същата .Аз не вярвах че така ще е направи.Признавам го за най големия на света .

Коментар

За фаровете пак е 15лв,но от опит на едно БМВ 5 знам че ако фара е с лупа трябва да се направи от огнеопорен плексиглас и струва 45 или 50 лв не си спомням ама там някъде

Коментар

dims написа:
              Само стъкло за фара не се продава, а и няма как да се ремонтира освен ако не е нещо миниатюрно!А, да се направи стъкло от друг материал, не е за препоръчване впредвид на пречупването на светлината в този материал и пропускателната му способност!

Коментар

hit-ko написа:
                dims написа:
                Само стъкло за фара не се продава, а и няма как да се ремонтира освен ако не е нещо миниатюрно!А, да се направи стъкло от друг материал, не е за препоръчване впредвид на пречупването на светлината в този материал и пропускателната му способност!
                Всички съвременни автомобили са със плексиглас на фаровете а не със стъкло, апък като се има предвид гадните затъмнени фарове на фиатите едвали ще се получи някъкво влошаване на пропусквателноста

Коментар

gdd55 написа:
                  Всички съвременни автомобили са със плексиглас на фаровете а не със стъкло, апък като се има предвид гадните затъмнени фарове на фиатите едвали ще се получи някъкво влошаване на пропусквателноста
                  Между плексиглас и плексиглас за фарове има разлика! Например единият не е устойчив на високи темперетури, не е достатъчно светопропусклив, и няма издържлива на физически повреди повърхност!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Моето също е пукнато, но пукнатото влиза под капака и е скрито, не влиза вода,а и съм го минал с силикон, търсил съм много само стъклото, без успех.....
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

Благодаря на всички за съветите !!!Това със силикона е добра идея може би ще го направя за да не влиза поне вода, но засега не виждам разлика в светлината, така че ще си карам с пукнат фар !!!

Коментар

Vladim написа:
                        gdd55 написа:
                        Между плексиглас и плексиглас за фарове има разлика! Например единият не е устойчив на високи темперетури, не е достатъчно светопропусклив, и няма издържлива на физически повреди повърхност!
                        Tука говорим за плексиглас за фарове разбира се

Коментар

плексиглас за фарове
                          Лексан или поликарбонат са доста по-точни названия на въпросния материал.

Коментар

dims написа:
                            Това със силикона е добра идея може би ще го направя за да не влиза поне вода, но засега не виждам разлика в светлината, така че ще си карам с пукнат фар !!!
                            Абе незнам дали е добра идея, ама защо не пробвате там където възстановяват пукнати предни стъкла. Знам, че те са триплексови и е по-различно от на фара, ама може да са им намерили "цаката" и на тях.
                            Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                            Lancia Y

Коментар

gdd55 написа:
                              Колега дай някви по точни координати на твоя човек на мен ми трябва средният стоп за брава по точно третата стоп светлина .На място ли трябва да се ходи или мойе да го направи и да го прати по някоя куриерска служба .
                              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Working...
                              X