Здражейте колеги.Имам следнят проблем с Моият Фиат Пунто 95 година. Изведнъж се появиха силни вибрации в скоростня лост. Запо4на за се тресе настрани, особено при по високи обороти. Смених единя тампон на двигатея, но проблема все още го има при потегляне. В сервиза ми казаха, че ставало въпрос за повредена скоростна кутя, но можело да е и от съединителя.Моля за Вашето мнение. Колата е 1100 бензин.Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
силни вибрации в скоростня лост
Collapse
X
-
1. 100% ли е сигурно, че няма повреден тампон?И с поред мен е малко вероятно но все пак!2. Скоро ли е сменян съединителя или не? Симптомите сочат към него! Може да има счупена пружина или изкривен диск!3. Скоростната има ли масло? Сменяно ли е и с какво? Според мен по-малко вероятна причина!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
-
Здравейте отново.Единия тампон на двигателя беше скъсан и в серзиза допуснаха, че е от него, но след смяната няма особен ефект. Съединителят е сменян преди 30 000 км., има масло в скоростната кутия. Но за мен е най важно да знам дали проблема е в скоростанта кутия, както ми казват в сервиза, защото аз нещо се съмнявам. Освен това дори и на място, когато работи колата се чува едно едни глух шум, а като натисна съединителя до долу спира да шуми, което маи е точно лагер.
Коментар
-
Има ли вибрации когато когато не си на скорост и форсираш двигателя? И появява ли се вибрацията отпуснеш педала на газта? Аз имах подобен проблем - при набиране на скорост на всяка предавка се появаха вибрации само на скоростния лост - тресеше здравата настрани. Оказаха се вътешни карета, имай в предвид и това.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
Punto man написа:Освен това дори и на място, когато работи колата се чува едно едни глух шум, а като натисна съединителя до долу спира да шуми, което маи е точно лагер.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
При форсиране на мотора, когато не е на скорост не съм забелязал да има вибрации. При изкачване на байр обаче и на по високи обороти се появиха, лоста на скоростите започна да се тресе настрани и като отпусна газта вибрациите намаляват. Когато изклиуча от скорост веднага изчезват.Тези дни мисля да я покарам малко извънградско и да видя дали след смяната на тампона на мотора пак ще тресе така.
Коментар
-
Punto man написа:При форсиране на мотора, когато не е на скорост не съм забелязал да има вибрации. При изкачване на байр обаче и на по високи обороти се появиха, лоста на скоростите започна да се тресе настрани и като отпусна газта вибрациите намаляват. Когато изклиуча от скорост веднага изчезват.Тези дни мисля да я покарам малко извънградско и да видя дали след смяната на тампона на мотора пак ще тресе така.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар