Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мога ли да усетя повредения си катализатор?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моя съвет е ако замирише пак, колегата да го погледне да не е червен! Ако е по тъмно лесно, ама на светло??? Виждал съм с очите си катализатор да свети, но това не значи че проблема е в него!Според мен е напълно възможно, миризмата да е била външна.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Че ако е червен какво означава?

Коментар

svetljotod написа:
        Че ако е червен какво означава?
        за да стане червен значи тепературата на изгорелите газове е стигнала вече 1000 което означава сигурна смърт за турбината ( защото и тя ще е червена също)и на въпроса след като мирише яко значи е загрял яко а щом е загрял значи е запушен щото на въздуха му е трудно да зилезе това мъчи колата и турбината най -вече най подходящите ( спотрни) генерации за турбиновите мотори ( дизел, бензин)са правите но става шумно и за това се слегата 1-2 резонатора ако не те притесняват EURO нормите сленяй или с резонатор или с права траба , ноне съм сигурен дали няма да слетне чека , ако има ламбда да се усети че бързо минават газовете и им е много леко препоръчва се змяна на катализатора след 150000-200000 км защото вече е запушен или изгорялновите коли имам системи за самоочисване на катализаторите кейс 2и 3 те бегачки който са дизели с по 500NM са с прави генерациидизелте имат 2 вида филтриДПФето и как чисти е то и как изглежда повреден ФАП филтър
        Power Under Pressure

Коментар

Danchojn написа:
          Моя съвет е ако замирише пак, колегата да го погледне да не е червен! Ако е по тъмно лесно, ама на светло??? Виждал съм с очите си катализатор да свети, но това не значи че проблема е в него!Според мен е напълно възможно, миризмата да е била външна.
          Колега,отново изпращаш темата при бензиновите двигатели.При дизелите,никога катализатора не може да е червен.Това се случва само при бензиновите коли,когато горивоподаването е много богато или има прекъсване в работата на някой цилиндър и сместа доизгаря в катализатора.При дизелите при повече гориво имаме само повече саждоотделяне без повишаване на температурата.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
            Danchojn написа:
            Колега,отново изпращаш темата при бензиновите двигатели.При дизелите,никога катализатора не може да е червен.Това се случва само при бензиновите коли,когато горивоподаването е много богато или има прекъсване в работата на някой цилиндър и сместа доизгаря в катализатора.При дизелите при повече гориво имаме само повече саждоотделяне без повишаване на температурата.
            Имам една молба прочети го от-до http://www.fs.fed.us/eng/pubs/pdf/08511816.pdfне ми се спори нека всеки който иска да разбре и каква е пемпературата в самия филтър и защо мирише като кара да го прочете полезно четиво е
            Power Under Pressure

Коментар

WhitePower написа:
              Stefan Hadjov написа:
              Danchojn написа:
              Имам една молба прочети го от-до http://www.fs.fed.us/eng/pubs/pdf/08511816.pdfне ми се спори нека всеки който иска да разбре и каква е пемпературата в самия филтър и защо мирише като кара да го прочете полезно четиво е
              Колега,темата не разглежда дизелдвигатели с филтър за твърди частици а само с обикновен дизелкатализатор.Процесите са съвършено различни и неуместно цитираш горния линк.

Коментар

и все пак катализатора спира се запушва най вече от саждите и от скапаната нафта и няма как да се почисти проверих точно за този мотор на бравото каккъв е ефекта от махането му колата тръгва много повече и пада разхода и няма никакви софтуерни намеси миризмата идва от задгряването му а както ти каза тука е обикновен катализаторкоето следва да се замени с права тръба
                Power Under Pressure

Коментар

WhitePower написа:
                  и все пак катализатора спира се запушва най вече от саждите и от скапаната нафта и няма как да се почисти проверих точно за този мотор на бравото каккъв е ефекта от махането му колата тръгва много повече и пада разхода и няма никакви софтуерни намеси миризмата идва от задгряването му а както ти каза тука е обикновен катализаторкоето следва да се замени с права тръба
                  Брат кво се занимаваш с тях,виж че само ни лепят предупреждения за щяло и за нещяло.Ние им говорим от патило.Остави ги да умуват.За пореден път мнението ти няма нищо общо с темата.
                  Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

Лично аз не усетих абсолютно никаква разлика след маханете на катализатора. Замених го с права тръба и единственото, което се случи е да ми се увеличат шумовете и вибрациите от изпускателната система. Ако не го бях продал веднага с удоволствие щях да го върна.
                    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Те затова хората са казали да не се маха освен ако не е запушен.

Коментар

chaveto написа:
                        Те затова хората са казали да не се маха освен ако не е запушен.
                        Aз до сега не съм виждал запушен катализатор.Ако след продължително каране в градско и двигателя не е в добър режим е възможни да се натрупат сажди,но като се излезе по магистрала и се вдигне 130-140 клм за 10-ина минути така се изчиства че става бял от вътре.Ако има стремеж катализатора да натрупва сажди не е виновен той за да се отстранява,а проблема е в режима на двигателя-EGR,MAF или друго.

Коментар

Working...
                        X