Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размер на гумите за МАРЕА ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не знами новите и старите ни служебните ни коли са с Барумкарат се само в София из дупкитедосега нито една не се е прецакаласпоред мен това са много продавани гуми и затова по-често се случва да има някакъв проблем с тяхно всеки си решава сам все пак
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

gdd55 написа:
      me_to_u написа:
      Като си купува гумите преди 3 месеца, доста се мотах в магазина и ми направи впечатление, че има осезаема разлика в твърдостта на страничната повърност на различните марки гуми. При нашите пътни условия трябва да се съобразяваме с много фактори. Аз не си оставям гумите под 2,5-2,6 бара.
      Така не се ли рабива окачването ?
      Така е, не е много подходящо, но е единствената алтернатива да карам 17" на нашите пътища. Без компромис няма как.

Коментар

Предните ми са 14 цола, задните 15, чуствам се перфектно, ще сложа лятото и отпред 15, но с по нисък профил.....
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Аз карам с Корморан и нямам проблеми вече половин година.

Коментар

Аз тази зима спуках предна лява Корморанка в дупка на пл Македония и до Стамболийски гумата спадна.Зимата в 18;15 в снеговалеж задръстване и мацка в колата сменях гумата. :о)В сервиза чак я погледнах - острани просто беше като срязана, много ме беше яд. Разбира се ние сме си виновни че караме по тези пътища. :о)Но като цяло от зимните Корморани 175/65/14 съм перфектно доволен. Тази зима ходих къде ли не, по Арбанаси, Копривщица и по Родопите, никъде не съм слагал вериги, навсякъде като трактиор минаха .... :о)Летните са TOYO , много им вярвам на тия гуми, няма майтап :о)
            Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

А може ли и на Bravo/Brava да се монтират по-високи гуми, да кажем 185/65 или 175/70? доколкото виждам на Marea може, а за Bravo/Brava дават само 175/65 или 185/60. Та въпросът ми е има ли някаква конструктивна разлика в окачването или нещо друго между Marea и Bravo/Brava та има и такава разлика в предписаните гуми??

Коментар

farnesin написа:
                А може ли и на Bravo/Brava да се монтират по-високи гуми, да кажем 185/65 или 175/70? доколкото виждам на Marea може, а за Bravo/Brava дават само 175/65 или 185/60. Та въпросът ми е има ли някаква конструктивна разлика в окачването или нещо друго между Marea и Bravo/Brava та има и такава разлика в предписаните гуми??
                може да се монтират но ще те послъгва малко километража иначе няма проблем
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                  farnesin написа:
                  Хм, сигурно може, но ако искаш виж: http://www.tyresave.co.uk/tyresize.htmlили някой друг калкулатор за гуми и гледай да не бягаш от +_2.5% разлика поне така казват експертите, а м/у 185/60 и 185/65 разликата е 3.11, ти си преценяваш
                  FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

stef написа:
                    farnesin написа:
                    Въпросът е да не опират някъде при по-големи дупки при пълно навиване на волана и т.н... Защото ако няма такава опасност лично аз предпочитам да си сложа от по-високите като за БГ пътищата...

Коментар

Кейн написа:
                      Ся, хора, веки си преценява ... Аз карам моето типо със препоръчаното по книжка 185/60/14, Сигурно мога да сложа и 185/55/15 но цената става висооооко защото това е сегмент за високоскоростни гуми. Обаче аз с моято типо повече от 160 не съм вдигал и то рядко, то по нашите пътища си е цяла руска ролетка ... Така че високоскоростни гумни не ми трябват. Мога сигурно и 13-ки да и забода175/70/13 пак ще върви и за градски условия кво ти дреме.Така че въпрос на нужди и на пари е цялото нещо.
                      А!?! За различните двигатели Типо различни ли са гумите? За моята по книжка са 156/65 на 14...На мен това ми изкарва калкулатора. Марка FiatГодинана производство 1993Модел TipoДвигател 1.6Размер наджантата Размери нагумите Налягане на въздуха впредните гуми Налягане на въздуха взадните гуми5x13 165/70/13 2 атм. 1.9 атм.5.5x14 175/65/14 2.2 атм. 2.2 атм.5.5x14 185/60/14 2.2 атм. 2.1 атм.6x15 185/55/15 2.5 атм. 2.2 атм.6x15 195/50/15 2.5 атм. 2.2 атм.Това означава ли че съм сбъркал гумите? Или че мога да сложа и 185/60/14 ?
                      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

farnesin написа:
                        stef написа:
                        farnesin написа:
                        Въпросът е да не опират някъде при по-големи дупки при пълно навиване на волана и т.н... Защото ако няма такава опасност лично аз предпочитам да си сложа от по-високите като за БГ пътищата...
                        Аз карам бравото с 185/65/14 вече половин годинаНикъде не опират.Лъже километража с някъде около 3км/100

Коментар

Кейн написа:
                          Летните са TOYO , много им вярвам на тия гуми, няма майтап :о)
                          Вярвам ти! След като свалих зимните и сложих Toyo-то, имах чувството, че колата лети на 10 см от асфалта! Пълен комфорт и стабилност!
                          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Кейн написа:
                            Аз тази зима спуках предна лява Корморанка в дупка на
                            И аз не съм доволен - нямал съм дефекти, но нещо много бързо си заминаха, а и страниците им са много меки.....
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                              Кейн написа:
                              Аз тази зима спуках предна лява Корморанка в дупка на
                              И аз не съм доволен - нямал съм дефекти, но нещо много бързо си заминаха, а и страниците им са много меки.....
                              колко км ги кара?
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

geshabeli написа:
                                Кейн написа:
                                Ся, хора, веки си преценява ... Аз карам моето типо със препоръчаното по книжка 185/60/14, Сигурно мога да сложа и 185/55/15 но цената става висооооко защото това е сегмент за високоскоростни гуми. Обаче аз с моято типо повече от 160 не съм вдигал и то рядко, то по нашите пътища си е цяла руска ролетка ... Така че високоскоростни гумни не ми трябват. Мога сигурно и 13-ки да и забода175/70/13 пак ще върви и за градски условия кво ти дреме.Така че въпрос на нужди и на пари е цялото нещо.
                                А!?! За различните двигатели Типо различни ли са гумите? За моята по книжка са 156/65 на 14...На мен това ми изкарва калкулатора. Марка FiatГодинана производство 1993Модел TipoДвигател 1.6Размер наджантата Размери нагумите Налягане на въздуха впредните гуми Налягане на въздуха взадните гуми5x13 165/70/13 2 атм. 1.9 атм.5.5x14 175/65/14 2.2 атм. 2.2 атм.5.5x14 185/60/14 2.2 атм. 2.1 атм.6x15 185/55/15 2.5 атм. 2.2 атм.6x15 195/50/15 2.5 атм. 2.2 атм.Това означава ли че съм сбъркал гумите? Или че мога да сложа и 185/60/14 ?
                                Ами на мен същото ми излиза но наистина за различните двигатели си трябват различни гуми. Примерно с моя дзвер, дето се води 105 коня не мога да сложа 165/70/13, щото колата си дърпа, сама си иска и се кара с по-висока скорост, и на някое завойче ще се капичнеме :о)Ако говорим за (егати, полето не прихваща минаването ми на латиница) ФИРЕ двигател 1.1, тогава и скоростите са различни и окачването, и гумите.Общо взето за всеки двигател е сметнато какъв да е диаметъра и ширината на гумата за да работи оптимално, но без да се прави компромис със сигурността.И последно - пич, що за размер е 156/60/13 ?
                                Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Working...
                                X