Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размер на гумите за МАРЕА ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Размер на гумите за МАРЕА ?

Имам FIAT MAREA и по сервизна книжка я дават с размер на гумите 195/55/15Възможно ли е да се сложат гуми 185/60/15 или 185/65/15 и това ще окаже ли някакво влияние на стабилността на колата и на разхода на гориво ???

Нивгаш не ми е минавало през ум за гуми 15’’ на Мареа :о)Преди години карах едно служебно Мондео с 14’’ки и нямаше никакви проблеми. Разликата в цените е доста голяма.Мисля че едни 185/60 14’’ биха били добре, с малко изместване в скоростта.Поправете ме ако греша :о)
    Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Re: Размер на гумите за МАРЕА ?

dims написа:
      Имам FIAT MAREA и по сервизна книжка я дават с размер на гумите 195/55/15Възможно ли е да се сложат гуми 185/60/15 или 185/65/15 и това ще окаже ли някакво влияние на стабилността на колата и на разхода на гориво ???
      възможно е стабилноста в завой може малко да намалее но не е фрапиращо, а пък и ако стила ти на шофиране не е спортен нямаш никви ядове
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

Димо, честита регистрация На http://www.avtogumi.com има много полезна информация за гуми и джанти.Тъй като ти знам колата си позволих да ти изкарам информацията директно от сайта Подходящият размер гуми и джанти за вашия автомобил! Въведете последователно следните данни за вашия автомобил: марка, модел, година на производство и двигател.Ние ще ви предоставим информация за размерите на гумите и джантите, с които можете да оборудвате вашия автомобил, както и налягането на въздуха, с което трябва да бъдат напомпани гумите. Изберете автомобил Марка - Fiat Година на производство - 1997 Модел - Marea & Marea Weekend Двигател - 1.8 Размер на джантата Размери на гумите Налягане на въздуха в предните гуми Налягане на въздуха в задните гуми 5x15 195/55/15 2.1 атм. 2.3 атм. 5.5x14 175/70/14 2.1 атм. 2.3 атм. 5.5x14 185/65/14 2.1 атм. 2.3 атм. 5.5x15 195/55/15 2.1 атм. 2.3 атм. 6x15 195/55/15 2.1 атм. 2.3 атм. 6x15 195/60/15 2.1 атм. 2.3 атм. За моята кола изкочи, че карам с гадни гуми, но аз ще игнорирам тази информация поне докато не събера кинти за нови гуми

Коментар

С по-широки гуми печелиш по-голяма стабилност и по-голям разходс по-тесните - по-малка стабилност и по-малък разход...разликата в разхода обаче е пренебрежимо малка, тъй че по-добре заложи на по-голямата стабилност!
          FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Благодаря на всички за отговорите и очаквам още мнения по въпроса За момента ще карам с 185/60/15 , а за в бъдеще ще си помисля за по широките гуми. Старая се повече от 160 км/ч да не вдигам, но...... :D

Коментар

Кейн написа:
              Нивгаш не ми е минавало през ум за гуми 15’’ на Мареа :о)Преди години карах едно служебно Мондео с 14’’ки и нямаше никакви проблеми. Разликата в цените е доста голяма.Мисля че едни 185/60 14’’ биха били добре, с малко изместване в скоростта.Поправете ме ако греша :о)
              за цените зависи и от моделапри някои цената е доста голямано да речем Barum Bravuris е на перфектна цена
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Абе много често правят балони отстрани барумитене се подлъгвайте по тия цени,ако се направи една равносметка със спестени 20-30 лева на гума покачваме много риска да подхлъзнем колата и да вкараме в ремонт поне 300 лева за повече не говоря.
                http://www.avtogumi.com

Коментар

Ся, хора, веки си преценява ... Аз карам моето типо със препоръчаното по книжка 185/60/14, Сигурно мога да сложа и 185/55/15 но цената става висооооко защото това е сегмент за високоскоростни гуми. Обаче аз с моято типо повече от 160 не съм вдигал и то рядко, то по нашите пътища си е цяла руска ролетка ... Така че високоскоростни гумни не ми трябват. Мога сигурно и 13-ки да и забода175/70/13 пак ще върви и за градски условия кво ти дреме.Така че въпрос на нужди и на пари е цялото нещо.
                  Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Аз през лятото карам със 195/55/15Зимата карам със 185/65/14И двата размера на гумите са абсолютно подходящи за тази кола, защото и при двете външният диаметър на гумата е точно 596 мм. Всякакъв друг тип размер ще се отклонява от този диаметър, а това е заводскио определеният тип диаметър.
                    Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

chukov написа:
                      Абе много често правят балони отстрани барумитене се подлъгвайте по тия цени,ако се направи една равносметка със спестени 20-30 лева на гума покачваме много риска да подхлъзнем колата и да вкараме в ремонт поне 300 лева за повече не говоря.
                      може и да си правно имам познати с такива и засега нямат проблемтова го бях чул и за Корморан, но за 5000 км през зимата нямах проблеми
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
                        chukov написа:
                        може и да си правно имам познати с такива и засега нямат проблемтова го бях чул и за Корморан, но за 5000 км през зимата нямах проблеми
                        тва за барумките и аз съм го изпитвал на гърба си нови гуми с балони хич не е добре
                        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                        UNO 1.0 FIRE

Коментар

Като си купува гумите преди 3 месеца, доста се мотах в магазина и ми направи впечатление, че има осезаема разлика в твърдостта на страничната повърност на различните марки гуми. При нашите пътни условия трябва да се съобразяваме с много фактори. Аз не си оставям гумите под 2,5-2,6 бара.

Коментар

me_to_u написа:
                            Като си купува гумите преди 3 месеца, доста се мотах в магазина и ми направи впечатление, че има осезаема разлика в твърдостта на страничната повърност на различните марки гуми. При нашите пътни условия трябва да се съобразяваме с много фактори. Аз не си оставям гумите под 2,5-2,6 бара.
                            Така не се ли рабива окачването ?

Коментар

me_to_u написа:
                              Мда и аз съм на 2.5, все пак съм с лети джанти и нископрофилни Барумки Пък те от своя страна имат защитен борд за джантата та 195/50/15 за 70лв произведени 10 седмица на 2006 - ми готов съм да рискувам
                              FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Working...
                              X