Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

гуми

здравеите !вярно ли е че гумите требе да са напомпани на 2.2 атмос.така ми казаха това не е ли малко много :roll

Аз карам предните на 2.2 задните на 2 атмосфери

Коментар

В workshop пинше от 2 до 2,3 атмосвери, за 1.8 мотор. Не знам за вас но при мен с толково напомпани гуми вози малко твърдо.
      Карам Brava 1,8 16V EL & BSM LPG

Коментар

haliban написа:
        В workshop пинше от 2 до 2,3 атмосвери, за 1.8 мотор. Не знам за вас но при мен с толково напомпани гуми вози малко твърдо.
        . и моита вози малко твардо при тези атмосфери

Коментар

Един съвет от мен - вярно, че возията е по твърда, но за нашите пътища - по твърди гуми, запазват повече гумата и джантата.
          FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Бате аз си карам на 2.5 и немам никакви балони и криви джанти. Навремето карах форда на 1.9 - 2 и ходех до гумаджията доста често.

Коментар

Uneek написа:
              Бате аз си карам на 2.5 и немам никакви балони и криви джанти. Навремето карах форда на 1.9 - 2 и ходех до гумаджията доста често.
              на 2,5 ще ходиш по често до " шарнираджията " а и гумата ще ти се износва по средата от там пък и по малко км ще изминеш с нея
              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

blader написа:
                Един съвет от мен - вярно, че возията е по твърда, но за нашите пътища - по твърди гуми, запазват повече гумата и джантата.
                Прекалено твърдите гуми няма ли да доведат до намаляне на стабилността на колата?

Коментар

yan написа:
                  blader написа:
                  Прекалено твърдите гуми няма ли да доведат до намаляне на стабилността на колата?
                  естесвено че ще намалее защото не стъпва на цялата площ /крайщата са и във въздуха/
                  TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                  UNO 1.0 FIRE

Коментар

За моята по книжките пише 2.2-2.3 атмосфери при нормално натоварване! Но пък колата е над 1200кг. "чисто" тегло! Вече два пъти с така напомпани гуми се хакам яко в дупки! И за радост дори по джантите няма, каквито и да е поражения, камо ли по гумите -185/60/14
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Значи какво излиза, добре напомпаните гуми запазват джантата и гумата по нашите дупчести пътища, но пък се чупи по-брзо окачването. Няма ли някакъв компромисен вариант ?!(Вероятно да ни направат пътищата ще е най-добре, но дали ще доживеем!!!)
                      Карам Brava 1,8 16V EL & BSM LPG

Коментар

Посоченото по книжките налягане е оптимално и би трябвало да се спазва до колкото е възможно. Прави са всички, които казват, че карането с променено налягане пречи на стабилността на колата и гумите се износват по-бързо (съответно, ако имате 100-литрова газова бутилка в багажника би трябвало отзад да качите малко налягането). За окачването и кормилната уредба не мисля, че има някакво значение
                        Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                        Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Re: гуми

skier написа:
                          здравеите !вярно ли е че гумите требе да са напомпани на 2.2 атмос.така ми казаха това не е ли малко много :roll
                          По каталог Предни 2,0 ( пълен, празен)Задни 2,0 при празна кола-2,2 при пълна кола.Но направи предните 1,9 ,а задните 2,0 и ще видиш разликата.

Коментар

2,6 отпреде 2,4 отзаде

Коментар

И аз ги карам горе долу толкова, не се колебая да ги помпя яко, по - напомпаната гума гисто и просто трае по дълго, верно че ако е свръх ще е зле, но 2,5 е добре според мен.....
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                              X