здравеите !вярно ли е че гумите требе да са напомпани на 2.2 атмос.така ми казаха това не е ли малко много :roll
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
гуми
Collapse
X
-
skierЕтикети: –
-
skier
haliban написа:В workshop пинше от 2 до 2,3 атмосвери, за 1.8 мотор. Не знам за вас но при мен с толково напомпани гуми вози малко твърдо.
Коментар
-
Uneek написа:Бате аз си карам на 2.5 и немам никакви балони и криви джанти. Навремето карах форда на 1.9 - 2 и ходех до гумаджията доста често.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
yan написа:blader написа:Един съвет от мен - вярно, че возията е по твърда, но за нашите пътища - по твърди гуми, запазват повече гумата и джантата.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
За моята по книжките пише 2.2-2.3 атмосфери при нормално натоварване! Но пък колата е над 1200кг. "чисто" тегло! Вече два пъти с така напомпани гуми се хакам яко в дупки! И за радост дори по джантите няма, каквито и да е поражения, камо ли по гумите -185/60/14Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Посоченото по книжките налягане е оптимално и би трябвало да се спазва до колкото е възможно. Прави са всички, които казват, че карането с променено налягане пречи на стабилността на колата и гумите се износват по-бързо (съответно, ако имате 100-литрова газова бутилка в багажника би трябвало отзад да качите малко налягането). За окачването и кормилната уредба не мисля, че има някакво значениеНе знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар