Здравейте ,колеги!Появи се странно тропане от предницата ,което се усеща дори през волана!Усещам ,че нещо играе отпред като минавам през дупки ,предимно с висока скорост ,като карам по-бавно не се усеща във волана...И преди го имаше ,но едва доловимо...сега се засили и ме е страх дори да карам колата...Един приятел каза ,че това е кормилна рейка ,а аз като им гледам цените направо Интересува ме (ако се окаже това де) ,дали на всички Tipo-та са еднакви рейките или има различия?Благодаря предварително за отговорите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo 1.6 DOHC - странно тропане
Collapse
X
-
Я си провери накрайниците! Най вече вътрешните! Виж как са маншоните на рейката. Хидравлична или механична ти е рейката ?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
Ами ще ги видя накрайниците и маншоните ,но за рейката не знам ,казаха ми само рейка... Да се надяваме да има финанси за ремонт ,и тези дни да се иде да се види...Иначе хич не ми се ще да е рейка...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Хидравлика имаш ли или не ?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Имам ,че къ... Господи ,чак сега разбрах за какво ми говориш... Сега пак я карах колата и бая си тропа...предимно отляво ,или поне така ми се струва...В понеделник ще я карам да я видят сигурно ,че вече не ме свърта на едно място...ПП:Сега като се замисля дано да не е рейката ,че ще сдам богу дух...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Е чак да сдадеш ... Мога да те посъветвам следното! Отваряш капака и от страната която тропа хвашаш вътрешния накрайник (може и самия маншон да хванеш) в ръка и разклащаш, ако тропа то вътрешния ти накрайник е за смяна! Щом го чувстваш във волана значи вибрацията идва от към кормилните накрайници. Логиката е следната при силна вибрация на колелото външния накрайник се мести нагоре-надолу и ако ябълката (на вътрешния) е разбита там се удря метал в метал и предава вибрацията директно на рейката!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
-
Ей досега съм се ровил и не мога да го стигна пусти накрайник и това си е...Явно трябва да я кача на канал...Или ръката ми е много дебела Иначе рейката няма как да е ,така ли да разбирам? ПП:Така като гледам накрайниците на са скъпи ,около 20 лева...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Коментар
-
То ако е накрайника - ок, ама да не хлопа стрержена на рейката. Там маншона е един пластмасов и няма как да се пипне вътре сферата за луфтове и да се определи кое е.Рейките на типотата са два вида - с хидравлика и без хидравлика. Ама да видим какво ще излезе в понеделник. При всички положения трябва да се вдигне колата и да се огледа.
Коментар
-
Значи днес ходих и се оказа ,че не е нищо от тези неща ,за които говорихме...Накрайниците са си наред...А се оказа левия носач...видях го лично на какво за заприличали тампоните на него... Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 За мое нещастие този ,който си го бях поръчал ,се оказа че не е в наличност...и се наложи да сложа Birth...при положение ,че е разглобена колата ,не ми се обикаляше да търся други марки...беше по-евтин с 30 лева от другия дето ми казаха ,но марката му не помня...Притеснява ме само евтиното да не излезе скъпо...Е имаше и носач от друга марка ,който беше 150 лева ,но ми се сториха множко...Иначе сега тропането изчезна ,но се чудя защо съм го усещал чак с волана...но както и да е ,вече е готова за бой...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Коментар
-
petio4528 написа:Ами колега не е лошо да имаш едно на ум,че след 3-4 месеца пак ще трябва да го сменяш,взел си най скапаният носач.Дано не съм прав е да те кара дълго.Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Коментар
-
///// написа:Колкото изкара - изкара. Верно тия Birth-ове не са много стока, ама на тая криза е някакво решение.Ако са скъсани само тампоните на стария носач и шарнира е здрав - мой съвет е да си го прибереш, да смениш тампоните и да го пазиш за резервен.Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар