вчера на път за софия по магистралата точно преди тунелите като намалих скороста взе да ми премигва лампата за маслото , примигването беше съвсем набързо като много бързо святкаше и изгасяше ( нещо като мъждукане) .После в Студ. град като спрях за малко и колата работеше на празен ход лампата правеше същото нещо , като този път не спираше да мъждука докато не подам леко газ.Едва ли найстина нямам масло защотото преди 10 дни налях 4 литра.Какво може да е. Колата е Браво бензин.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампа за маслото
Collapse
X
-
Не искам да те плаша, но виж също и за евентуален удар по картера, в следствие на което да се е поизкривила/запушила цедката. Въпросната е само на 3-4 милиметра от дъното на картера, и се получават неприятни сърбежи дори при леко закачане При мен беше спукана алуминиевата тръба на цедката и си смукаше въздухче от там и не ми даваше достатъчно налягане на маслото Но за жалост дори след като отстраних тоя проблем пак си светеше лампата А и аз не му обръщах внимание и оттам смених и вал. Абе въобще тва 1.4 е толко зле направено че не ми се говори
Коментар
-
Re: P масло...
vesko.t написа:Във всеки един сервиз на средно тех.ниво при този дефект се завива манометър на мястото на датчика за Р масло и се мери налягането в гл.маслена магистрала...мин-номинално -мах. Всичко друго е в сферата на предположенията и догадките...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар