Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампа за маслото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампа за маслото

вчера на път за софия по магистралата точно преди тунелите като намалих скороста взе да ми премигва лампата за маслото , примигването беше съвсем набързо като много бързо святкаше и изгасяше ( нещо като мъждукане) .После в Студ. град като спрях за малко и колата работеше на празен ход лампата правеше същото нещо , като този път не спираше да мъждука докато не подам леко газ.Едва ли найстина нямам масло защотото преди 10 дни налях 4 литра.Какво може да е. Колата е Браво бензин.
    Fiat Stilo JTD ....sold
    Volvo C 70 ....

Да не те плаша, но може да имаш проблем с помпата.

Коментар

Petrov написа:
      Да не те плаша, но може да имаш проблем с помпата.
      ами плашиш ме
      Fiat Stilo JTD ....sold
      Volvo C 70 ....

Коментар

Все пак си провери нивото на маслото. Нали се почва от най-лесното и се задълбочава търсенето на дефекта, но се съмнявам да е помпата.
        BRAVA 1,4 12V
        Nissan Navara

Коментар

аз си мисля че е някой датчик , понеже като я взех непрекъснато ми светеше лампата за ръчната , и в последстие се оказа че просто леко се е разместила буксичката.Та ако някои е запознат или знае какво да е казва. Благодаря !
          Fiat Stilo JTD ....sold
          Volvo C 70 ....

Коментар

Честито! Предстоят ти много мъки и отваряне на мотора (Ако побързаш може и да не се наложи да сменяш вал)

Коментар

Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Yellow_Flash_Colorz_PDT_22 Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
              Fiat Stilo JTD ....sold
              Volvo C 70 ....

Коментар

Не искам да те плаша, но виж също и за евентуален удар по картера, в следствие на което да се е поизкривила/запушила цедката. Въпросната е само на 3-4 милиметра от дъното на картера, и се получават неприятни сърбежи дори при леко закачане При мен беше спукана алуминиевата тръба на цедката и си смукаше въздухче от там и не ми даваше достатъчно налягане на маслото Но за жалост дори след като отстраних тоя проблем пак си светеше лампата А и аз не му обръщах внимание и оттам смених и вал. Абе въобще тва 1.4 е толко зле направено че не ми се говори

Коментар

P масло...

Във всеки един сервиз на средно тех.ниво при този дефект се завива манометър на мястото на датчика за Р масло и се мери налягането в гл.маслена магистрала...мин-номинално -мах. Всичко друго е в сферата на предположенията и догадките...
                  Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Re: P масло...

vesko.t написа:
                    Във всеки един сервиз на средно тех.ниво при този дефект се завива манометър на мястото на датчика за Р масло и се мери налягането в гл.маслена магистрала...мин-номинално -мах. Всичко друго е в сферата на предположенията и догадките...
                    Хаха, това е първото което направихме в моя случай, просто на тея коли мазането не им е доизкусурено както трябва

Коментар

надявам се 1.6 16в 103 `96 да не страда от същатата "болест"
                      Fiat Stilo JTD ....sold
                      Volvo C 70 ....

Коментар

Mescalin написа:
                        надявам се 1.6 16в 103 `96 да не страда от същатата "болест"
                        Принципно не. Характерна магария е за 1.4 12в

Коментар

Working...
                        X