Иска ми се преди да отида на диагностика,да си премеря налягането на бензиновата помпа,но не мога да намеря манометър.. Някои знае ли къде в София мога да я свърша тая работа или от къде мога да си намеря такова уредче?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да ми замерят налягането на бензиновата помпа?!
Collapse
X
-
По лесно ще ти е да премериш за колко време ще напълниш една 5 литрова бутилка (например от минерална вода) с бензин ... вадиш релето за помпата и даваш накъсо дето са били контактите на релето ... така че помпата да върти постоянно. Ако напълни 5 литра за около 3 мин. - помпата е ОК ... обикновенно тия помпи правят дебит около 90-120 литра/час и към 3 бара налягане ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
-
Skip_01 написа:По лесно ще ти е да премериш за колко време ще напълниш една 5 литрова бутилка (например от минерална вода) с бензин ... вадиш релето за помпата и даваш накъсо дето са били контактите на релето ... така че помпата да върти постоянно. Ако напълни 5 литра за около 3 мин. - помпата е ОК ... обикновенно тия помпи правят дебит около 90-120 литра/час и към 3 бара налягане ...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
колеги имам един въпрос но да не пускам отделна тема,който може да ми пише едно съобщение ако знае какъв ми е проблема.колата се кара на газ защото на бензин неможе.вчера пробвах нещо:извадих маркучето което влиза в горивния филтър за да проверя какво е налягането още преди да мине през филтъра бензина.давам на контакт,но от маркучето едва прокапва.помпата се чува като бръмчи,но няма нищо.само едва прокапва след като спре да се чува помпата.помпата ли си е заминала или аз не правя нещо както трябва?бях сложил маркучето в туба от минерална вода просто да видя дали има някакво налягане,но сега разбирам защо колата не работи на бензин1.6 16v Abarth
Коментар
-
xtry написа:колеги имам един въпрос но да не пускам отделна тема,който може да ми пише едно съобщение ако знае какъв ми е проблема.колата се кара на газ защото на бензин неможе.вчера пробвах нещо:извадих маркучето което влиза в горивния филтър за да проверя какво е налягането още преди да мине през филтъра бензина.давам на контакт,но от маркучето едва прокапва.помпата се чува като бръмчи,но няма нищо.само едва прокапва след като спре да се чува помпата.помпата ли си е заминала или аз не правя нещо както трябва?бях сложил маркучето в туба от минерална вода просто да видя дали има някакво налягане,но сега разбирам защо колата не работи на бензинПродавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.
Коментар
-
Колеги, регулатора на налягането на бензина не се ли намираше близо до филтъра, по точно преди филтъра? От него също може да прави проблеми с горивото. За замерването на количеството бензин от помпата е най добре да се откачи маркучето от кошницата.FIAT PUNTO 1.7 TD
CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE
Коментар
-
TOKATA написа:Колеги, регулатора на налягането на бензина не се ли намираше близо до филтъра, по точно преди филтъра? От него също може да прави проблеми с горивото. За замерването на количеството бензин от помпата е най добре да се откачи маркучето от кошницата.Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.
Коментар
-
Зададох този въпрос, защото в някоя от старите теми беше сниман регулатора мисля зад задно дясно колело над гредата мисля и се чудеха какво е и защо е там, затова и предположих да не би да се намира там на някои модели. Знам че по принцип регулатора на налягането е близо или на бензиновата рейка.FIAT PUNTO 1.7 TD
CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:за Браво ли става въпрос би трябвало да има вентил където направо да се завие манометъра и да видиш налягането при пунтото трябва да се разкачва свръзкатаФиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
sonicempire написа:xtry написа:колеги имам един въпрос но да не пускам отделна тема,който може да ми пише едно съобщение ако знае какъв ми е проблема.колата се кара на газ защото на бензин неможе.вчера пробвах нещо:извадих маркучето което влиза в горивния филтър за да проверя какво е налягането още преди да мине през филтъра бензина.давам на контакт,но от маркучето едва прокапва.помпата се чува като бръмчи,но няма нищо.само едва прокапва след като спре да се чува помпата.помпата ли си е заминала или аз не правя нещо както трябва?бях сложил маркучето в туба от минерална вода просто да видя дали има някакво налягане,но сега разбирам защо колата не работи на бензин
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар