Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да ми замерят налягането на бензиновата помпа?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде да ми замерят налягането на бензиновата помпа?!

Иска ми се преди да отида на диагностика,да си премеря налягането на бензиновата помпа,но не мога да намеря манометър.. Някои знае ли къде в София мога да я свърша тая работа или от къде мога да си намеря такова уредче?
    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

По лесно ще ти е да премериш за колко време ще напълниш една 5 литрова бутилка (например от минерална вода) с бензин ... вадиш релето за помпата и даваш накъсо дето са били контактите на релето ... така че помпата да върти постоянно. Ако напълни 5 литра за около 3 мин. - помпата е ОК ... обикновенно тия помпи правят дебит около 90-120 литра/час и към 3 бара налягане ...
    Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Skip_01 написа:
      По лесно ще ти е да премериш за колко време ще напълниш една 5 литрова бутилка (например от минерална вода) с бензин ... вадиш релето за помпата и даваш накъсо дето са били контактите на релето ... така че помпата да върти постоянно. Ако напълни 5 литра за около 3 мин. - помпата е ОК ... обикновенно тия помпи правят дебит около 90-120 литра/час и към 3 бара налягане ...
      И какво правим ако маркучите в резервоара са спукани и примерно над 1 бар започват да сдават багажа?
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

колеги имам един въпрос но да не пускам отделна тема,който може да ми пише едно съобщение ако знае какъв ми е проблема.колата се кара на газ защото на бензин неможе.вчера пробвах нещо:извадих маркучето което влиза в горивния филтър за да проверя какво е налягането още преди да мине през филтъра бензина.давам на контакт,но от маркучето едва прокапва.помпата се чува като бръмчи,но няма нищо.само едва прокапва след като спре да се чува помпата.помпата ли си е заминала или аз не правя нещо както трябва?бях сложил маркучето в туба от минерална вода просто да видя дали има някакво налягане,но сега разбирам защо колата не работи на бензин
        1.6 16v Abarth

Коментар

кола

за Браво ли става въпрос би трябвало да има вентил където направо да се завие манометъра и да видиш налягането при пунтото трябва да се разкачва свръзката
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

xtry написа:
            колеги имам един въпрос но да не пускам отделна тема,който може да ми пише едно съобщение ако знае какъв ми е проблема.колата се кара на газ защото на бензин неможе.вчера пробвах нещо:извадих маркучето което влиза в горивния филтър за да проверя какво е налягането още преди да мине през филтъра бензина.давам на контакт,но от маркучето едва прокапва.помпата се чува като бръмчи,но няма нищо.само едва прокапва след като спре да се чува помпата.помпата ли си е заминала или аз не правя нещо както трябва?бях сложил маркучето в туба от минерална вода просто да видя дали има някакво налягане,но сега разбирам защо колата не работи на бензин
            Колега проблема според мен ти е много прост са разрешаване.Свали си кошницата от резервоара,долната и част има капак махни го и го почисти също така си изчисти цедката която е същинския проблем,а най добре е да я смениш с нова струва до 5лв,явно сипваш кофти бензин.Успех
            Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

Колеги, регулатора на налягането на бензина не се ли намираше близо до филтъра, по точно преди филтъра? От него също може да прави проблеми с горивото. За замерването на количеството бензин от помпата е най добре да се откачи маркучето от кошницата.
              FIAT PUNTO 1.7 TD
              CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE

Коментар

TOKATA написа:
                Колеги, регулатора на налягането на бензина не се ли намираше близо до филтъра, по точно преди филтъра? От него също може да прави проблеми с горивото. За замерването на количеството бензин от помпата е най добре да се откачи маркучето от кошницата.
                Колега обикновенно оригиналния регулатор се намира на инжекционната рейка,която е монтирана на смукателния колектор дааалееечее от горивния филтър.А и колегата каза че като откачи преди филтъра и даде на късо релето на помпата не тече нищо проблема е изцяло в резервоара.Аз предполагам и съм почти убеден че цедката му е запушена сериозно от некачествен бензин.
                Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

Зададох този въпрос, защото в някоя от старите теми беше сниман регулатора мисля зад задно дясно колело над гредата мисля и се чудеха какво е и защо е там, затова и предположих да не би да се намира там на някои модели. Знам че по принцип регулатора на налягането е близо или на бензиновата рейка.
                  FIAT PUNTO 1.7 TD
                  CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE

Коментар

ще махна тези дни газовата бутилка за да мога да извадя кошницата и ще пиша пак благодаря за отговора ти sonicempire
                    1.6 16v Abarth

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                      за Браво ли става въпрос би трябвало да има вентил където направо да се завие манометъра и да видиш налягането при пунтото трябва да се разкачва свръзката
                      За Бравото става дума.Това го разбарах,но не мога да намеря този манометър с който да извърша измерването

Коментар

sonicempire написа:
                        xtry написа:
                        Колега проблема според мен ти е много прост са разрешаване.Свали си кошницата от резервоара,долната и част има капак махни го и го почисти също така си изчисти цедката която е същинския проблем,а най добре е да я смениш с нова струва до 5лв,явно сипваш кофти бензин.Успех
                        Може да е запушена цедката, а може и да е скъсано маркучето в кошницата - то свързва изхода на бензиновата помпа с горния пластмасов щуцер на кошницата. Така бензиновата помпа ти работи, но горивото циркулира само вътре в резервоара.
                        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                        Среден разход на газ

Коментар

Някои нещо по моя въпрос ?!

Коментар

Някои хора не правят разлика между налягане и дебит, двете неща нямат нищо общо, но за нормалната работа на системата са нужни и двете да бъдат в норми.

Коментар

Продължавам да търся този манометър или някой нещо да предложи по-въпроса

Коментар

Working...
                              X