Здравейте,Ще разказвам надълго и нашироко, пък после сте вие...Значи по студовете от ония седмици си останах един ден вкъщи и акумулатора замина. Качих го на топло една нощ, съответно ECU-то се е ресетнало, нали останало без захранване.Слагам го на другия ден и колата ми се стори доста различна - върви повече. Та се сещам аз за ECU-то и за един сервиз, където лятото човека ми каза "за 15лв ще ти го направя да ти чисти грешките при всяко гасене на колата". Викам си щом е така колата - да ида. И отидох. Човека опъна една жица от черната кутия под стъклото до конектора с многото жици под черния капак при десния калник. Там сряза нещо, запои нещо и хоп - готово, вика. Изкарвам аз колата, да ама на бензин нещо не е като хората - появи се тук разисквания проблем със глъхнене и отложено форсиране. Давам рязко газ, а тя - нищо и след половин до една секунда почва да се форсира. Човека рече да покарам малко да видим. Покарах и тя естествено не се оправи. Връщам се и му викам така и така. И той я закачи на компа да види какво става. И каза - стъпков мотор. Не затварял докрай (верно оборотите играеха малко). Той го натисна с ръка и на компютъра му светна зелено при стъпковия мотор и оборотите леко паднаха. После ми каза, че проблема съм си го имал, не съм му бил обърнал внимание. Аз мисля че бих забелязал такова нещо, ама знам ли. Другото на което ме "светна" е, че след като известно време не сработва стъпковото моторче, цитирам "го отебава", а сега с това нулиране на ECU-то всеки път това (отебаването, да прощава админа) няма да се случва и след 1 месец стъпковото моторче ще изгори от това, че непрекъснато играят оборотите. Каза и, че това не влияело на работата на газ, но влияело сериозно на работата на бензин, пък аз си паля и загрявам стриктно на бензин.Та да питам: как ви се срува всичко това? Да се опасявам ли за стъпковото си моторче? Той го напръска с WD40 отдалечко, аз после вкарах спрея при пружинката и го позалях, ма прб остана. Да правя ли undo на промените му?Благодаря на тези, които издръжаха да четат чак до края
Едит: Забравих да кажа: Tipo 1.4 i.e. Bosch Monomotronic
![Wink](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_wink.gif)
Коментар