Здравейте хорца от фиат форума.Чета форума ви вече около час и половина.Намирам форума за много добър.Поздравления Имам едно питане към Вас.Моята кола си е Лада 1500 добра кола за времето си.Вчера взех да покарам колата на чичо ми Фиат Типо 1.9ТD.Брех то голяма разлика с лада-та.Това за разликата ясно.Прави ми впечатление добрите спирачки,поведението на автомобила в завой,самото ускорение плавното преминава от по-ниска на по-висока предавка.Много ми харесва и интериора на колата,ел.стъклата,уредите по таблото изобщо много готина кола.Но всичко това си има и цената.Колата чичката я взема за около 5000лв моята лада ми дойде 1000лв.Така да ви питам карал съм досега опел-кадет,мерцедес 190Д,Ниссан сънни и сега моята лада 1500.Най-много ми харесва возията на фиата на чичката,че той ми казва карай си сега ладата тази кола гълта доста пари за подръжка с една дума доста по скъпи са частите от лада.Та въпроса ми е имали смисъл да си продавам ладата и да спестя до към 2000лв да си взема някой фиат типо или пунто.Според мене за тези пари няма да се намери читав.Гледам в мобиле.бг има добри обяви до 2000лв,обаче малко ми се струват.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Впечатление и чуденето :)
Collapse
X
-
Re: Фиат Впечатление и чуденето
Toto написа:...взех да покарам колата на чичо ми Фиат Типо 1.9ТD...Та въпроса ми е имали смисъл да си продавам ладата и да спестя до към 2000лв да си взема някой фиат типо или пунто...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
-
Re: Фиат Впечатление и чуденето
Pecho написа:Toto написа:...взех да покарам колата на чичо ми Фиат Типо 1.9ТD...Та въпроса ми е имали смисъл да си продавам ладата и да спестя до към 2000лв да си взема някой фиат типо или пунто...
Коментар
-
Много е труден отговора...Аз си взех типото преди година. До сега не ми се събират повече от 200лв за поддръжка. Обаче не правя повече от 10 000км на година.Ако сравниш частите за една лада с тези на типото, разлика много за мене няма, щото като двигател и скорости ако е здрава колата - останалото излиза евтино. При мен поне е така.То си е до късмет. Ако се намериш запазена кола като двигател и купето не е удряно, ще останеш адски доволен от Типо!Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
geshabeli написа:Много е труден отговора...Аз си взех типото преди година. До сега не ми се събират повече от 200лв за поддръжка. Обаче не правя повече от 10 000км на година.Ако славниш частите за една лада с тези на типото, разлика много за мене няма, щото като двигател и скорости ако е здрава колата - останалото излиза евтино. При мен поне е така.То си е до късмет. Ако се намериш запазена кола като двигател и купето не е удряно, ще останеш адски доволен от Типо!
Коментар
-
Toto написа:Знам,че ще съм доволен Как ви се струва Типо 1.6i на 200 000км 1400лв?Няма видими забележки(по оглед на снимки).Писал съм на човека и ще чакам отговор да видим.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Fiat Punto в отлично състояние 1.1 - 4000 лв 1.2-4300-4400 1.2 16V в перфектно състояние - 6000 лв веднъж стегнато -качвай се и въртиш гумите поддръжката е почти като лада самара и цените са = . Аз лично признавам бензинките дизелите не са зле ...ама трака влака 1.2 16v се държи достойно на пътя . 1.2 е за градски условия -среден разход на моето 1.1 е към 7.5 градско и 5.5-6 извън, а 16V гори доста но и върви доста а и те кара да си агресивен смяна предни + задни амортисьори + масло + ангренажен ремък + филтри 250 лв и пунтото заспива отвсякъде ........ами това е , просто се наслади на пъргавина и пространство за едно малко купе / а може и 4+1 за семйно/ избора е твой
Коментар
-
Mitko написа:Toto написа:Предлагат ми един фиат Типо за 1400лв.Има да се оправят сегменти и втулки.Това колко лв ще излезне ремонта?
Коментар
-
Toto написа:Предлагат ми един фиат Типо за 1400лв.Има да се оправят сегменти и втулки.Това колко лв ще излезне ремонта?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:Toto написа:Предлагат ми един фиат Типо за 1400лв.Има да се оправят сегменти и втулки.Това колко лв ще излезне ремонта?
Коментар
-
Mitko написа:Само труда е 300-400лв. Ами ако буталата са задрали? Комплекта е от 400-500лв. за хубави бутала. Но пък за кола за 900лв може би си струва. След ремонта получаваш механично подновен двигател.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Двигателя е на 250 000км.Само сегментите и втулки трябва да се сменят.Аз по принцип не карам колата си много така че ако върви с тея сегменти бая време ще изкара.Та питам Ремонта+Сегменти+Втулки колко пари ще излезе.Много пари 300лв само труда.Оле тея майстори ко праят Купето и ходовата част са добре.Забравих да попитам ако се кара така с тези сегменти може ли нещо друго да се прецака по двигателя.Така е ясно,че ще гори масло.Разхода така по-голям ли ще е.Ще питам собственика дали е мешила вода и масло.Ако тази нестане ще търся друга до 1400 1500лв.Гледам има много добри само външния им вид не е добре.(угъната врата)
Коментар
-
Mitko написа:Дори да са само сегментите двигателя пак се разглобява напълно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар