Колеги здравейте. Преди няколко дена едната ми джанта се "контузи" и я носих на майстор, който лепи джанти. Майстора я залепи без проблем (да се надявам, че няма да имам проблеми). Когато сложих гумата и я напомпах се оказа, че гумата спада, вследствие на дупчица появила се при монтажа на гумата (на машина за гуми за камион се опитахме да задържим джантата и от там се е появила). Дупката не е в областа на заварката, а на около педя от там. Въпроса ми е дали ще стане да залепя дупчицата с течен метал. То не е точно дупчица, а там където са били челюстите на машината, са натиснали малко джантата.Преди съм си лепил радятора и досега нямам проблеми. При радятора незнам на какво налягане работи, но при гумата е 2,2 атмосфери. Качвам и две снимки.На първата е областа на която машината е натиснала джантата. Втората е от вътрешната страна на джантата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лепене на джанта с течен метал
Collapse
X
-
А защо не я закараш да я заварят. Един приател няколко пъти си лепи джантите така и след време метала падаше. Ако не ти се дават пари и имаш малък метчик може да опиташ да направиш резба и да завиеш някое малко болтче 2-3мм или колкото е дупката. Мажеш с лепило за болтове и завиваш, след това му изпили глава за да стане наравно с джантата.
-
chaveto написа:А защо не я закараш да я заварят. Един приател няколко пъти си лепи джантите така и след време метала падаше. Ако не ти се дават пари и имаш малък метчик може да опиташ да направиш резба и да завиеш някое малко болтче 2-3мм или колкото е дупката. Мажеш с лепило за болтове и завиваш, след това му изпили глава за да стане наравно с джантата.
Коментар
-
mitko85 написа:Това с течен метал ли го направи? Изглежда "не зле", но си мисля че ще започне да ти бие тази джанта...
Коментар
-
Vladim написа:От над десет години използвам такива лепила, за какво ли не. Надявам се при теб да издържи, защото все пак в по джантата има страшно много вибрации, а пък и течният метал не е от най-еластичните лепила...
Коментар
-
chaveto написа:Колега щом веднъж се е сцепило ще си продължи. При първият по сериозен удар в дупка и течният метал няма да удържи цепнатината да не продължи. Карай на заварка и не си прави експерименти. Досега си дал пари за лепило колкото цената на заварката.
Коментар
-
chaveto написа:То аргона си е газта където се ползва, апарата си има друго име. Аз лично си заварявам с телоподаващо или СО или там както всеки му казва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар