Здравейте. Купих си салонче от Браво ГТ и реших да го сменям тая събота, обаче закучих на облегалката на задната седалка. Тая гадна облегалка отстрани има панти, които се държат с по 1 болт за купето. Е тия 2 болта ще ми вземат здравето. Единия успях да го разавия наполовина и се прецака резбата отгоре.Удавих го с вд40 - е нема и нема. Успях да я развия тая панта от болта, който я държи за самата седалка, а не за купето. Реших да не се мъча и другата страна ще я направя по същия начин. Е да ма там греда - скапания болт не ще да се развие - и там резбата почти си отиде. Сега ми остава варианта да развия болта, който държи пантата за купето.Само, че за да не го пре*ба и него викам да питам някой борил ли се е с тия болтове или някоя идейка да дадете...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на салон - закучих с болтовете
Collapse
X
-
И при мен единия се отви, а другия спря на половината...това ме доведе до мисълта, че няма да бъде лошо преди да започнем с отвиването да напръскаме болта отвън с WD40 и да го очистим от пръста и боклуците че да не ги вкарва в резбата и да се закучи. До тук добре, обаче до болта откъм страната на пълначката на резервоара не може да се стигне... така че дано твоя е от другата странаFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
-
Изронил си главата на болта ли ? За това си трябват хубави инструменти които влизат плътно и не приплъзват! Тея болтове са лепени и първото махане е тегаво!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
xctr написа:Изронил си главата на болта ли ? За това си трябват хубави инструменти които влизат плътно и не приплъзват! Тея болтове са лепени и първото махане е тегаво!!Браво 1.6 16v 1996
Рено Лагуна 2 1.9 dCI.
Коментар
-
Най-бруталния вариант:Секача, чука режеш главите, махаш облегалката да не ти пречи, с бормашина махаш остатъка на винта, за всеки случай прекарваш наново резбата и нови болтове. Работа за има няма 10 минути.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Най-бруталния вариант:Секача, чука режеш главите, махаш облегалката да не ти пречи, с бормашина махаш остатъка на винта, за всеки случай прекарваш наново резбата и нови болтове. Работа за има няма 10 минути.Браво 1.6 16v 1996
Рено Лагуна 2 1.9 dCI.
Коментар
-
Колега да ти помогна с малко опит с същия труд.Като разглобявах старото да махам седалката същата греда ударих и аз единия се разви макар и с много зор, но другия не докато се развиваше почна да се осуква насам натам и не мърдаше по принцип преди да почнеш такава операция е хубаво да почукаш главата на болта да отпусне това с секача и чука няма да стане как да е аз блъсках моя полови нчас наляво на дясно и накрая знаете ли какво стана... счупи се планката от външната страна, която е заварена за купето е тогаз си еб.. .Та с други думи много внимавай да не се чупи гайката че си е... майката дето се вика аз изпръсках буквално едно шише спрей точно за тая цел дето е е не помогна само дето целия станах мазало.В моя случай обаче ми писна взех флекса и познай ама на теб колата ще ти трябва после мисля успех.Fiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар