Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на салон - закучих с болтовете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на салон - закучих с болтовете

Здравейте. Купих си салонче от Браво ГТ и реших да го сменям тая събота, обаче закучих на облегалката на задната седалка. Тая гадна облегалка отстрани има панти, които се държат с по 1 болт за купето. Е тия 2 болта ще ми вземат здравето. Единия успях да го разавия наполовина и се прецака резбата отгоре.Удавих го с вд40 - е нема и нема. Успях да я развия тая панта от болта, който я държи за самата седалка, а не за купето. Реших да не се мъча и другата страна ще я направя по същия начин. Е да ма там греда - скапания болт не ще да се развие - и там резбата почти си отиде. Сега ми остава варианта да развия болта, който държи пантата за купето.Само, че за да не го пре*ба и него викам да питам някой борил ли се е с тия болтове или някоя идейка да дадете...
    Браво 1.6 16v 1996
    Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

И при мен единия се отви, а другия спря на половината...това ме доведе до мисълта, че няма да бъде лошо преди да започнем с отвиването да напръскаме болта отвън с WD40 и да го очистим от пръста и боклуците че да не ги вкарва в резбата и да се закучи. До тук добре, обаче до болта откъм страната на пълначката на резервоара не може да се стигне... така че дано твоя е от другата страна
    Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
    Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
    Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Изронил си главата на болта ли ? За това си трябват хубави инструменти които влизат плътно и не приплъзват! Тея болтове са лепени и първото махане е тегаво!!
      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

xctr написа:
        Изронил си главата на болта ли ? За това си трябват хубави инструменти които влизат плътно и не приплъзват! Тея болтове са лепени и първото махане е тегаво!!
        Ами уж са хубави. Обаче цаката е, че си напъвам супер много за да завъртя дори 1 см.Останах без ръце...@PaUnOff: Не батка, за съжаление е баш от тая страна
        Браво 1.6 16v 1996
        Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

Най-бруталния вариант:Секача, чука режеш главите, махаш облегалката да не ти пречи, с бормашина махаш остатъка на винта, за всеки случай прекарваш наново резбата и нови болтове. Работа за има няма 10 минути.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
            Най-бруталния вариант:Секача, чука режеш главите, махаш облегалката да не ти пречи, с бормашина махаш остатъка на винта, за всеки случай прекарваш наново резбата и нови болтове. Работа за има няма 10 минути.
            И аз си мислех за такъв вариант, ама трябва да отида при баща ми, че аз такива инструменти немам. Обаче ако резна болта ще трябва да търся друг такъв.
            Браво 1.6 16v 1996
            Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

Колега да ти помогна с малко опит с същия труд.Като разглобявах старото да махам седалката същата греда ударих и аз единия се разви макар и с много зор, но другия не докато се развиваше почна да се осуква насам натам и не мърдаше по принцип преди да почнеш такава операция е хубаво да почукаш главата на болта да отпусне това с секача и чука няма да стане как да е аз блъсках моя полови нчас наляво на дясно и накрая знаете ли какво стана... счупи се планката от външната страна, която е заварена за купето е тогаз си еб.. .Та с други думи много внимавай да не се чупи гайката че си е... майката дето се вика аз изпръсках буквално едно шише спрей точно за тая цел дето е е не помогна само дето целия станах мазало.В моя случай обаче ми писна взех флекса и познай ама на теб колата ще ти трябва после мисля успех.
              Fiat punto 1,1
              Fiat bravo 1,6 16v
              Fiat bravo 2,0 20v
              Honda civic 1,5
              BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

KrAs написа:
                по принцип преди да почнеш такава операция е хубаво да почукаш главата на болта да отпусне .
                Toва с един чук отгоре по главата ли?
                Браво 1.6 16v 1996
                Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

Oх, развих го...Сега ме боли гърба и ръцете...Голяма борба падна - чукане, удряне, въртене напред-назад и половин флаковн ВД40... Благодаря на всики отзовали се...
                  Браво 1.6 16v 1996
                  Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

Working...
                  X