Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Притрисане при тръгване на първа!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Притрисане при тръгване на първа!

Привет колеги.Бравото на жена ми- 2000 г. 1.2 16 започна от месец на сам на 50 % от тръгванията на първа предавка да тресе страшно много.Това само на първа.Лятото сменяхме съединител от тогава започна първи проблем-отделя много рязко.Обяснението на монтъорът е че комплекта може да е калпав-ЗАКС.Моят също е такъв но нямам никакви проблеми.Аз съм с Брава същата година и двигател.Преди 5 дена монтъорът който сменя съединитела я взе колата разглоби всичко и каза, че по комплекта видимо всичко е наред-маховика бил на ред сравнил го с нов нямало износено или надрано.......всичко.Тамтпните на двигателя са добре.....знам, че те дават такова претрисане.С една дума проблема- при тръгване на първа тресе така все едно има за смяна тампони на двигател.цялата предница.Моля за помощ.всичко е наред и няма видимо нищо нередно.
    предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
    Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

и на мен ми тресе така на първа при потегляне, но само когато двигателя е студен, като загрее колата се оправя. Като отпусна съединителя при потегляне цялата предница се тресе. И на мен ми е интересно да разбера от какво е. КОлата е стило 1.6

Коментар

При мен и на студена и топла кола.Интересно е че някой път не го прави.И на другият ден пак същата песен.Четох по темите за демпферна шайба на коляновият Вал.Други идеи ?

Коментар

neonglow написа:
        и на мен ми тресе така на първа при потегляне, но само когато двигателя е студен, като загрее колата се оправя. Като отпусна съединителя при потегляне цялата предница се тресе. И на мен ми е интересно да разбера от какво е. КОлата е стило 1.6
        и при мен е така на дедрата. чудя се дали да сменям съединитела. отделя най горе, ама скоростите влизат лесно и на 2 пали гумите.
        Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
        Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

не сменяй съединител само заради тресенето.както съм написъл и в началото на темата на фиата сменихме съединител лятото.Чак след 5-6 месеца взе да прави така.Има нещо друго......което не знам какво е .И при мен след смяна на съединител-чисто нов комплект Закс скоростите се сменят много лесно и отделя най горе обаче което не е много добре май.

Коментар

syfer написа:
            не сменяй съединител само заради тресенето.както съм написъл и в началото на темата на фиата сменихме съединител лятото.Чак след 5-6 месеца взе да прави така.Има нещо друго......което не знам какво е .И при мен след смяна на съединител-чисто нов комплект Закс скоростите се сменят много лесно и отделя най горе обаче което не е много добре май.
            И при мен се получава след сменен съединител, предимно на студен двигател, номера е малко по-бавно пускане на съединителя, малко повечко газ. Аз си мисля, че е или тампон на двигател или на скоростна кутия, ама си карам и след 5-10 минути се оправя
            Brava 1.6 EL, '98
            182A4

Коментар

Щом отделя най-горе натегни жилото на съединителя, т.е. завий 3-4 оборота на контра-гайката.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Колеги и при мен беше същият проблем и се оказа че това тресене е тампон на двигателя.
                FIAT STILO 1.2 16 V.

Коментар

spark написа:
                  Щом отделя най-горе натегни жилото на съединителя, т.е. завий 3-4 оборота на контра-гайката.
                  И аз бих предложил да се регулира жилото на съединителя.Нов съединител трябва да отделя ниско долу.С износването му педала се повдига(т.е. почва да отделя по-високо).Само не съм сигурен дали се отвива или завива гайката на жилото,но мисля,че с навиване съединителя отделя по-високо.

Коментар

Точно така объркал съм се, отвиваш 3-4 витки, за да слезе по-долу педала.
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Имам Мареа,и при мен се случва когато е студен двигателя,а преди сдмица съм сменил носачи и биаледки, така че не е от окачването!
                      1234567890

Коментар

spark написа:
                        Точно така объркал съм се, отвиваш 3-4 витки, за да слезе по-долу педала.
                        ами пробвал съм, ама скоростире влизат по твърдо, а задната с молби и чалъми.затова си мислех дали не ми е за смяна съединитела.

Коментар

Проблем ОТКРИТ !Майстора днеска викнал още един напомощ.Отворили сега да не объркам някой но мисля че беше така: касетката на скоростната кутия.един зъб счупен.Дойде при мен и ми го показа.Каза, че сигурно лятото като се е счупил съединителя от ръчкането е изхвърчал и този зъб.После сменихме съединителят с нов комплект но този зъб.........така си е останал....това е видимото.На моргките продават само цяла скоростна кутия....200 лв.Купихме я до няколко дена ще сглоби и тогава ще пиша разултата.

Коментар

ще чакаме да пишеш, ама това което каза никак не ми хареса.направо се притесних.

Коментар

Working...
                            X